Ik ben trouwens eigenlijk min of meer gestopt met het tellen van calories en het tracken van macro’s en allemaal die shit, lol. Volledige freestyle diet nu.
Wat ik doe is gewoon 5 maaltijden per dag met meestal als ik gewoon thuis ben 100gr van een bepaalde carb source (rijst of boekweit of bulgur) met iets van 200-300gr vlees. Dit kan van alles zijn. Kipfilet, dijen of poten, lever, beef, varkensvlees, kalkoen, worstjes, gemarineerde supermarktzooi, whatever the fuck. Gewoon waar ik zin in heb.
Soms eet ik ook gewoon in zo’n kantine hier in de buurt wat ze daar hebben voor 1 of 2 maaltijden per dag, soms eet ik nog even wat tussendoor zoals een banaan of een broodje met pindakaas en jam ofzo.
Als ik via tinder een bitch heb gefixt eet ik ergens een pizza of andere junk.
Ik zorg er kortom gewoon voor dat ik geen honger heb en niet in een deficit ben en dat ik pok weer niet zoveel eet dat ik me ellendig voel en me vertering naar de tyfus gaat. Gewoon een soort balans proberen te vinden steeds. Wat ik ook gemerkt heb is dat naarmate je meer buff wordt je toch ook bijna niet meer “dik” kunt worden, wat je ook eet.
Dusja, geen idee hoeveel calories dat nu gemiddeld is en dat boeit me ook allemaal niet meer. Als ik iets wijzer ben geworden de afgelopen tijd, is het wel dat je de beste gains maakt wanneer je je gewoon goed en gezond voelt, zowel lichamelijk als geestelijk.
Dát + harde training + beetje gear + tijd = gains.
En al die getalletjes van zoveel calories hier en 200 zoveel proteinzz daar kunnen echt mijn lul likken.
Ik heb nog ongeveer 1 jaar tot mijn eerste wedstrijd. Een paar kg schoon vlees zou ik op deze manier toch wel moeten gainen lijkt me. Ik heb gewoon helemaal geen zin meer in dat ocd tyfusgedoe met dat eten steeds. Het heeft me in al die jaren uiteindelijk toch niks gebracht dan alleen maar ellende.
Cutten en wedstrijdprep is natuurlijk een ander verhaal. Daar geloof ik wel in dat je elke gram van alles moet tellen en shit… wat ik hierboven beschrijf is gewoon puur mijn mass gain aanpak.
Hier nog een picca van vandaag.
Bekijk bijlage 571131