fred28
Cool Novice
- Lid geworden
- 24 jul 2016
- Berichten
- 38
- Waardering
- 2
- Lengte
- 1m80
- Massa
- 90kg
- Vetpercentage
- 12%
Goedenavond iedereen,
Ik ken verschrikkelijk veel producten die gezond/geschikt zijn voor de fanatieke fitnesser / bodybuilder etc.
Maar wanneer is (of vinden jullie) een product ''slecht''?
Stel we nemen een normale pot pindakaas per 100 gram.
Dit bevat:
625 kcal
25 gr eiwit
12 gr kh
6 gr suiker
52 gr vet
9,2 gr verzadigd vet
23 gr enkelvoudig onverzadigd
17.5 gr meervoudig onverzadigd
6 gr vezels
pindakaas, top, geweldig etc we kennen het allemaal wel.
Maar uit deze pot bestaat 20% van de vetten uit verzadigde vetten.
50% van de kh bestaat uit suiker.
(even de - je hebt verzadigde vetten nodig discussie- daar gelaten) stel deze pot zou voor 35% uit verzadigde vetten bestaan of voor 70% uit suiker. zou de pot dan ineens wel ongezond zijn?
of:
6 gram suiker per 100 gram = 6% suiker per product, Zou bijvoorbeeld 20% teveel zijn?
9.2gram verzadigde vetten per 100 gram = 9.2% vv per product. en zou hierbij ook 20% teveel zijn?
Welke marges / richtlijnen zijn hiervoor?
Er is over elk product wel een topic te vinden met de vraag : is product x gezond?
Met normaal gezond verstand begrijpt iedereen dat een aanmaak pakket nasi ongezonder is dan alles los te kopen en dat shoarma minder gezond is dan zalm etc maar bij welke verhoudingen is het ''te slecht''?
Ik ken verschrikkelijk veel producten die gezond/geschikt zijn voor de fanatieke fitnesser / bodybuilder etc.
Maar wanneer is (of vinden jullie) een product ''slecht''?
Stel we nemen een normale pot pindakaas per 100 gram.
Dit bevat:
625 kcal
25 gr eiwit
12 gr kh
6 gr suiker
52 gr vet
9,2 gr verzadigd vet
23 gr enkelvoudig onverzadigd
17.5 gr meervoudig onverzadigd
6 gr vezels
pindakaas, top, geweldig etc we kennen het allemaal wel.
Maar uit deze pot bestaat 20% van de vetten uit verzadigde vetten.
50% van de kh bestaat uit suiker.
(even de - je hebt verzadigde vetten nodig discussie- daar gelaten) stel deze pot zou voor 35% uit verzadigde vetten bestaan of voor 70% uit suiker. zou de pot dan ineens wel ongezond zijn?
of:
6 gram suiker per 100 gram = 6% suiker per product, Zou bijvoorbeeld 20% teveel zijn?
9.2gram verzadigde vetten per 100 gram = 9.2% vv per product. en zou hierbij ook 20% teveel zijn?
Welke marges / richtlijnen zijn hiervoor?
Er is over elk product wel een topic te vinden met de vraag : is product x gezond?
Met normaal gezond verstand begrijpt iedereen dat een aanmaak pakket nasi ongezonder is dan alles los te kopen en dat shoarma minder gezond is dan zalm etc maar bij welke verhoudingen is het ''te slecht''?