XXL Nutrition

Verminderd libido vermoeidheid AAS geschiedenis 20 jaar bloeduitslag

Users who are viewing this thread

giovanni1234

Novice
Lid geworden
14 aug 2015
Berichten
12
Karma
1
Lengte
1m77
Massa
55kg
Hallo iedereen op DBB, ik zit al een lange tijd met bepaalde klachten en ik heb zelf al een idee hoe dat komt denk ik. Klachten waaronder een sterk verminderd libido, vermoeidheid overdags, gewichtsverlies en gebrek aan eetlust.

Ik ben 20 jaar, en ik heb vorig jaar in september mezelf aan laten praten om een Malay Tiger Enanthal-250 kuur (Testosteron Enanthaat 1 mililiter per buisje, per buisje 250MG Test Enanthaat) te gebruiken van 10 weken samen met een Malay Tiger Metaxon-10 kuur (10mg methandrostenolon Dianabol tabletten) waarvan ik ook ronduit de 50 dagen deze kuur heb gedaan.

Van de Testosteron Enanthaat nam ik elke maandag in 10 weken een injectie in mijn linker of rechterbeen waarbij ik 1 buisje van 1ml opmaakte. Daarnaast nam ik elke dag 1 Dianabol tablet.

Na deze periode heb ik 4 weken gewacht om vervolgens 4 weken een PCT te doen met Nolvadex (Tamoxifen) waar ik in week 1-2 2 tabletten per dag van 10 mg nam en de laatste 2 weken 1 tablet per dag. Ik merkte direct na deze PCT dat mijn libido vrijwel geheel was ingestort, en voelde me echt vitaal slecht. Na een paar maanden werd dit echt langzaam maar zeker een klein beetje beter maar nooit meer optimaal. Ik had overigens geen last van gyno bij de tepels of dergelijke effecten en ook nooit gehad hierna. Ik kreeg destijds na de PCT van een gevorderde bodybuilder online het advies om een kuur van vitamine D, DHEA, fosfatidylserine samen met nog een testosteron booster met een mix aan natuurlijke ingedrienten (noem het merk niet vanwege de forum regels) te gebruiken, en dit heb ik heel gedisciplineerd elke dag rond de 8 weken ingenomen.

Rond januari dit jaar voelde het overigens al redelijk verbeterd, maar besefte ik tegelijkertijd ook dat ik een grote fout had gemaakt. Helemaal als van ouds voelde het namelijk niet. Hierop heb ik me laten door sturen naar het ziekenhuis door een huisarts en op 13 januari 2015 rond 6 uur savonds bloed laten prikken. Bloedonderzoek is gedaan naar bepaalde waardes in mijn bloed en daar kwam het volgende uit:

TESTOSTERON : 19
CORTISOL : 325
Vitamine D : 78
OESTRADIOL : 60
Progesteron : 4,5 (!)
Prolactine : 191
FSH : 1,5
LH : 4,2

Volgens de dokter waren deze waardes vrijwel geheel oke en gezond, maar kreeg de indruk dat de dokter er niet veel koek van had gegeten sinds die puur naar testosteron keek en vervolgens een oud boekje met standaardwaarden bekeek en zo tot de conclusie kwam dat het wel goed zat. De (!) naast de progesteron heb ik zelf later pas op het uitslag formulier gezien, en kon zelf ook niet goed plaatsen wat deze betekende.

Inmiddels een half jaar na dit bloedonderzoek en een jaar verder na de hele AAS kuur, heb ik me opnieuw weer laten doorverwijzen bij de dokter voor bloedonderzoek en is er op 13 juli 2015 rond 5 uur s'middags weer bloed geprikt, en daar kwam het volgende uit:

TESTOSTERON : 13
CORTISOL : 365
Vitamine D : 105
OESTRADIOL : 26 (!)
Progesteron : 4,1
Prolactine : 177
FSH : 2,3
LH : 2,9
T4 vrij thyroxine FT4 : 20
TSH : 3,6 mU/l
HDL-Cholesterol : 1,4 mmol/l
Cholesterol totaal : 3,8 mmol/l
Eiwit totaal : 71
Creatine kinase : 83
Vitamine B12 : 370

Ik had bij deze laatste bloedtest zelf nog een paar extra categorieën voor het gemak aangevinkt, met nog meer waardes dan alleen deze maar die leken mij niet noemenswaardig, tenzij 1 van jullie toch graag het zou willen weten dan zou ik op mijn formulier kunnen kijken en deze doorgeven. Ook bij deze uitslag weer een ''(!)'' dit keer naast de Oestradiol waarbij ik ook niet weet waar deze voor staat. Volgens de dokter was ook deze uitslag gewoon goed.

Ik woog ten tijde van mijn AAS kuur een magere 62kg, en was al redelijk gespierd en deed vooral aan bankdrukken en optrekken thuis, ook ver voor de AAS kuur tot aan het begin hiervan. Ik heb van mezelf een redelijk goede bouw, waarbij spieren al heel gauw ontwikkelen na trainen, en van mezelf al redelijk goed esthetisch er goed uitzien. Ik ben alleen maar afgevallen sinds september vorig jaar en op 13 januari woog ik 59,8kg en nu inmiddels op het schrijven van deze post 55kg.

Ik heb in deze hele periode ook sigaretten gerookt, als dat het waard is om te vermelden. Alleen was mijn libido en vermoeidheid vooraf gaand de AAS kuur gewoon gezond en goed en toen rookte ik ook, en na de AAS kuur is vooral het libido erg afgezwakt en voel ik me vaak zwak qua libido. Vermoeidheid is na deze AAS kuur ook alleen maar erger geworden zo erg dat ik dagelijks met moeite de dag volledig helder en wakker door kom. Ten tijde van de AAS kuur was overigens mijn libido geweldig (logisch) en was er van vermoeidheid ook geen sprake.

Verdere informatie, ik ben 1 meter 77, train al sinds mijn 16de zo nu en dan, met de AAS kuur ook een periode erg vaak, tot wel 5 keer per week. Dit was ook mijn eerste AAS kuur in mijn leven, en ik besef heel goed dat ik een hele grote fout heb gemaakt om hier ooit aan te beginnen vooral op zo'n jonge leeftijd en relatief weinig bodybuilding/krachttraining ervaring vergeleken met gevorderde bodybuilders die er vrijwel echt goed voor leven. Ik ben echt stom geweest, en ik wil nu gewoon vitaal weer helemaal top in orde zijn, want ik wil wel binnenkort weer volop beginnen met trainen, al dan natuurlijk zonder enige middelen, en dat ook zo zonder middelen te houden.

Graag zou ik advies krijgen van mensen die hier wel enige ervaring mee hebben en die ook is goed mijn bloedwaardes door kunnen kijken. De dokter wist in beide gevallen wel van dit hele verhaal af overigens maar gaf als enigste advies dat ik gewoon zonder iets te gebruiken zo verder moest dan zou het wel goed komen en zou het lichamelijk volledig herstellen. Maar nu ik al een jaar verder ben en het gewoon als een puinhoop voelt libido gewijs en die nare vermoeidheid ook niet weggaat wil ik heel graag hulp wat ik moet doen, en of uit deze waardes en informatie ook iets uit te concluderen is!

Ik heb namelijk al overweegt wellicht TRT te doen als dit ook maar iets van deze symptomen zou kunnen weghalen, vandaar dat ik dit gedeelte van het forum aanhaal, ook gezien mijn AAS kuur vorig jaar.


Oh en als iemand vind dat dit verhaal te lang is om te lezen maar wel graag de informatie in het kort voor zich wil hebben, laat het me weten dan plaats ik het even in het kort en samengevat. Ik moest ergens gewoon mijn verhaal kwijt na mijn gevoel.

Bepaalde waardes als SHBG en Vrije Testosteron kwamen trouwens niet voor op het prikformulier dus kon deze ook niet laten onderzoeken, waarom dit zo is weet ik niet. Het ziekenhuis wat ik bezocht heb beide keren is het SKB in Winterswijk.

Giovanni
 
Laatst bewerkt:

skydirk

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
9 apr 2003
Berichten
7.665
Karma
1.457
Ga drie maanden aan de clomid (25mg per dag) en kijk wat dat geeft. Daar doe je tenminste niets verkeerd mee, maar begin niet met TRT (testosterontoevoeging) waar je na gebruik weer in een dip zal terug vallen. En laat in het vervolg je testosteron 's morgens meten om een normaal bloedbeeld te krijgen.
 

giovanni1234

Novice
Lid geworden
14 aug 2015
Berichten
12
Karma
1
Lengte
1m77
Massa
55kg
 • Topic Starter Topic Starter
 • #3
Ik heb het een en ander even over Clomid gelezen en het lijkt me wel erg geschikt voor mijn situatie! Alleen is het veel voorkomend dat het gebruik ervan tot wazige visie kan leiden (evt permanent)? En ik las ook over doktersprotocollen die het voorschrijven bij mannen waarbij het 25 dagen elke dag moet worden ingenomen gevolgd door een pauze van 5 dagen, en dit dan 3 maanden lang. Maar ook een andere wijze waarbij het 5 dagen dient te worden ingenomen gevolgd door een pauze van 5 dagen, en dit dan 3 maanden lang. Kan de een de ander uitsluiten voor wat het beste is in mijn situatie?

Een ding wat ik namelijk in de nabije toekomst wil voorkomen is roekeloosheid als het gaat om middelen nemen, alhoewel Clomid maar dan ook erg aantrekkelijk lijkt voor mijn problemen.

En zou je persoonlijk het zelf door een dokter of specialist laten voorschrijven of moet ik het bij wijze van met een smoes gaan proberen te krijgen? Want ik heb niet zo zeer het gevoel dat mijn huisarts ook maar iets gaat voorschrijven voor mij gezien het feit dat die over beide bloeduitslagen geheel tevreden was en ook wat omslachtig deed over eventuele middelen voor oa libido (ik had bij een bezoek Tribulus Terrestate genoemd wat ik een paar keer heb gebruikt).

En als laatst de vraag of de nieuwe testosteronspiegel na 3 maanden ook permanent een boost heeft gekregen, want als deze weer zou afzakken zou het ook aardig frustrerend zijn.. En ik wil eigenlijk ook vermijden ergens permanent aan vast te komen zitten.

Ik ga zo snel mogelijk opnieuw bloedonderzoek aanvragen en dan in de ochtend laten prikken! Erg bedankt voor de snelle reactie trouwens :)
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.948
Waar zijn je lever- en nierwaardes?
 

giovanni1234

Novice
Lid geworden
14 aug 2015
Berichten
12
Karma
1
Lengte
1m77
Massa
55kg
 • Topic Starter Topic Starter
 • #5
Hey Cools, ik heb hier even de hele lijst voor je weet zelf niet precies welke de lever en nierwaardes zijn:

13-07-2015

TESTOSTERON : 13
CORTISOL : 365
Vitamine D : 105
OESTRADIOL : 26 (!)
Progesteron : 4,1
Prolactine : 177
FSH : 2,3
LH : 2,9
T4 vrij thyroxine FT4 : 20
TSH : 3,6 mU/l
HDL-Cholesterol : 1,4 mmol/l
Cholesterol totaal : 3,8 mmol/l
Eiwit totaal : 71
Creatine kinase : 83
Vitamine B12 : 370
GGT : 12 U/l
LDH : 135
ALAT : 8 U/l
ASAT : 14 U/l
AF : 70
Bilirubine direct/geconjureerd : 2
Bilirubine totaal : 5
Ferritine : 119
Transferrine : 2,3
ijzerverzadiging : 27
ijzerbindingscapaciteit TYBC : 57
ijzer : 15

Hoop dat ze erbij staan, van 13-01-2015 qua verwijzing heb ik alleen deze waarde blijkbaar nog op het formulier:
edit nog een paar :
Bezinking BSE : 2
Ferritine : 104
Transferrine : 2,5
ijzerverzadiging : 49
ijzerbindingscapaciteit TYBC : 64
ijzer : 31 (!)
vitamine B12 : 304

ik hoop dat je hiermee iets kan!
 
Laatst bewerkt:

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.948
Hoeveel vitamine D neem je?
 

giovanni1234

Novice
Lid geworden
14 aug 2015
Berichten
12
Karma
1
Lengte
1m77
Massa
55kg
 • Topic Starter Topic Starter
 • #7
Ik ben geadviseerd om per dag rond 3 tabletten van 1000iu in te nemen en soms varieer ik er nog in, dan neem ik er dagelijks 4 of 5 in, ik kreeg altijd het idee dat dit namelijk erg testosteron en spiergroei kon bevorderen, volgens een bodybuilding adviseur online was dit zo (van een supplementen winkel). Dacht zelf dat het ook niet zo veel kwaad kon. Als je nog meer vragen hebt stel ze gerust!

---------- Toegevoegd om 20:38 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 20:25 ----------

Moet daar trouwens bij zeggen dat dat de situatie was ongeveer tot 5 weken voor de prikdatum van dat laatste bloedonderzoek. Sinds toen ben ik een stuk gaan minderen met vitamine D en was mijn inname 1 tot 2 tabletten per dag, waarbij er ook wel is dagen waren dat ik geen in nam.
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.948
Teveel vitamine D is natuurlijk ook niet goed. Bij dit zonnig weer is 1000iu/dag voldoende. Je waarde mag dan ook wat lager.

Vermoed dat er iets tussen die mix van natuurlijke ingrediënten zit wat niet goed voor je is. Zou het sowieso niets meer nemen, alleen vitamine D 1000iu/dag en fosfatidylserine 300mg/dag. Als ik correct zit zal je je sneller beter voelen. Aan je bloedwaardes is niet meteen wat verontrustends te zien.

DHEA ook zeker stoppen, heeft geen nut. Kan eerder negatief voor je zijn in dit geval.

Trouwens vitamine D- fosfatidylserine combi is iets wat ik al enige tijd aanraad :p
 

giovanni1234

Novice
Lid geworden
14 aug 2015
Berichten
12
Karma
1
Lengte
1m77
Massa
55kg
 • Topic Starter Topic Starter
 • #9
Heb even het potje erbij gepakt en dit zijn alle ingrediënten:

Magnesium Citraat, Epimedium Extract (10% Icariin), anti-klontermiddel (microkristallijne cellulose, magnesium stearaat, silicum dioxide), Maca (10:1 lepidium meyenii), ashwagandha (10:1 withania somnifera), urticadioica (3.4-divanillyl tetrahydrofuran), mucuna pruriens extract (20% L-DOPA), zink glycinaat, granaatappel extract (40% ellagine-zuur), DIM (diindolylmethaan), mango steen (40% mangostines), selenium methionine, N-methyl-DL-asparaginezuur, koper glycinaat chelaat, vitamine B6 (pyridoxine hcl).

Nam er hiervan 4 per dag in samen met de fosfatidylserine, vitamine D3 en DHEA, 2 maanden lang. Dit deed ik ergens in februari dit jaar, tot april.

Zou het kunnen dat dit nog steeds invloed zou hebben op mijn testosteron en test-gerelateerd libido inmiddels grof 4 maanden later?

Ik was inderdaad ook erg geïnteresseerd in die fosfatidylserine, had ervoor nog nooit van gehoord. Zou bepaalde hersenfuncties verbeteren en wellicht ook het gedeelte wat de testosteron toevoer reguleert.

Zou deze samen met de vitamine D ook daadwerkelijk er voor zorgen dat het libido zou verbeteren en de vermoeidheid zou verdwijnen samen met de lusteloosheid van eten? En ben je zelf van mening dat dit alleen meer goed zou kunnen maken zonder eventueel Clomid? Ik vond een waarde van 13 bij Testosteron ook niet erg hoog als ik lees dat er onder de 12 al word geacht om misschien TRT of iets dergelijks te doen door de dokter zo las ik.. En omdat deze eerder in het jaar 19 was en zo gedaald is vind ik ook opmerkelijk. Heel systematisch zou ik zeggen dat ik graag dat nummertje dus opkrik bij een eerst volgend onderzoek naar iets in de regio van 16 - 19 :D Vond je overigens ook dat de andere cijfers zoals de oestradiol niet teveel afweken bij het getal 13 van de test? Heb ook wel is van horen zeggen dat er dingen beter kunnen worden als je lichaam ''T-dominant'' is oftewel dat het hormoon testosteron het hormoon oestrogeen (of oestradiol) overstijgt in het lichaam. Maar dit is natuurlijk alleen van horen zeggen :P

Hoop heel graag dat het goed komt en dat ik hier duidelijkheid uit kan trekken. En heel erg bedankt alvast! :D
 
Laatst bewerkt:

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.948
Te vroeg gekuurd alvast. Neem eens even alleen vitamine d en fosfatidylserine zoals ik zei en zie dan hoe je je voelt.
 

giovanni1234

Novice
Lid geworden
14 aug 2015
Berichten
12
Karma
1
Lengte
1m77
Massa
55kg
 • Topic Starter Topic Starter
 • #11
Ga ik doen. Fosfatidylserine zou ik opnieuw moeten bestellen. Wat bedoel je met te vroeg gekuurd? Ik zou in dit topic wel bijhouden hoe het gaat verlopen.
 

Nootmuskaatje

True Natural Space Ranger
Elite Member
Lid geworden
14 jun 2015
Berichten
6.340
Karma
5.818
Lengte
1m84
Massa
79kg
Vetpercentage
> 50%
Ga ik doen. Fosfatidylserine zou ik opnieuw moeten bestellen. Wat bedoel je met te vroeg gekuurd? Ik zou in dit topic wel bijhouden hoe het gaat verlopen.

Je bent nog te jong, je gooit je hormonen door elkaar terwijl je nog in de groei zit.
 

Black Cobra

Advanced Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
21 nov 2010
Berichten
755
Karma
56
Als de gainz niet komen gewoon gelijk aan de AAS gaan toch? Alleen wel vreemd dat al die gewonnen gainz ook weer weg zijn..


15md1ld.jpg
 

giovanni1234

Novice
Lid geworden
14 aug 2015
Berichten
12
Karma
1
Lengte
1m77
Massa
55kg
 • Topic Starter Topic Starter
 • #16
Jaa jaa mannen laat ik het levende voorbeeld zijn voor al die andere die ook wel eens dingen als AAS overwegen dat je van een ijskoude douche thuis komt op het eind als je er niet op voorbereid bent. maar het is hier tegelijkertijd wel een mooie inspiratie als ik stats zie van andere, binnenkort ga ik ook beginnen en iedereen begon ooit klein en soms moet je vallen wil je weer opstaan. En zelfs diegene op die foto hierboven kan inmiddels al een beest zijn

Gains kwamen er overigens wel bij mij maar reden om voor Test enanthaat te kiezen kwam vanwege het feit dat er een individu met hele mooie verhalen aan kwam zetten schematjes en dergelijke en ik ben gewoon zo stom geweest om het aan te nemen, omdat het een toewijding was die ik simpelweg gewoon niet aan kon. Het begin was er overigens wel maar helaas.
 

retrofo

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
11 jul 2008
Berichten
2.750
Karma
112
Lengte
1m90
Massa
88kg
Vetpercentage
12%
Het is al heel wat om dit toe te geven, daar kunnen de meesten nog wat van leren. Succes met je herstel.

Wat ik mij nog afvroeg, diegene die je de AAS aanbevolen heeft, is die op de hoogte van je problemen? Zo ja, wat zegt hij?
 
Laatst bewerkt:

Nootmuskaatje

True Natural Space Ranger
Elite Member
Lid geworden
14 jun 2015
Berichten
6.340
Karma
5.818
Lengte
1m84
Massa
79kg
Vetpercentage
> 50%
Je hebt er tenminste van geleerd, wel jammer dat je je eerste kuur verspest. Met een beetje research over voeding had je er nog wat aan kunnen hebben.

Kijk ook eens even rond bij voeding, mensen die gelijk beginnen met AAS weten vaak niks over voeding. Die vallen dan ook weer gelijk terug omdat ze gewoon te weinig eten.
 

giovanni1234

Novice
Lid geworden
14 aug 2015
Berichten
12
Karma
1
Lengte
1m77
Massa
55kg
 • Topic Starter Topic Starter
 • #19
@Cools Ik heb zojuist 2 potjes Fosfatidylserine van een bekend supplementenmerk besteld met daarin de volgende ingredienten:


Fosfatidylserine (van soja)
100 mg
Choline (bitartraat)
100 mg
Inositol (van maïs)
50 mg

Ingrediënten
Vitaminen, Fosfatidylserine (Soja), Cellulose, Siliciumdioxide.
Allergeneninformatie
Bevat soja

staat op het potje zelf ook ''Fosfatidylserine 100 mg''

Die andere 2 stofjes, Choline en Inositol wat is daarvan je mening? Kunnen deze iets kwaad mbt tot test en oestrogeen in je lichaam? Maakte de gehele prijs ook een stuk duurder, maar was van mening dat de kwaliteitsgarantie van dit merk dusdanig beter is dan andere.

Ben van plan als deze binnen zijn, per dag zoals jij zei 300mg te nemen samen met een vitamine D inname van 1000IU zoals je mij adviseerde. Dit gaat ongeveer een periode van 40 dagen in beslag nemen, maar ben van plan het daarna weer te kopen en dit traject door te laten gaan tot minimaal 90 dagen (3 maanden) en dan vervolgens bloedonderzoek te doen. In de tussentijd ga ik ook een trainingsschema maken en starten met kracht en conditie training, @Nootmuskaatje samen met een goed voedingsschema en daarvoor ook even goed te kijken hier in het Voeding-gedeelte van DBB.

@Retrofo degene die mij de AAS heeft verkocht heeft later eigenlijk alleen maar mij erop gewezen hoe zeer ik de kuur heb verknoeid door te weinig eten waar die in principe ook gelijk in had, maar motiveerde me toch midden in de kuur om gewoon de kuur af te maken. Naast het feit dat ik een nakuur moest doen met nolvadex heeft hij verder geen advies gegeven en ontweek elke keer de vragen mbt de klachten die ik er aan heb over gehouden en zei continu dat ik het aan een ander moest vragen die er meer verstand van had, en dat die het zelf ook niet wist. Kon dus ook niet veel daarmee. Bedankt trouwens voor het succes wensen!
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.948
Inositol kan testosteron verlagen, dus niet doen.
 
Laatst bewerkt:

Naar boven