MuscleMeat

Cutten

Vossel

Novice
Lid sinds
13 nov 2015
Berichten
22
Waardering
3
Beste,

Ik heb een voedingsschema gemaakt voor mijn cut, graag wil ik wat feedback over mijn schema.
heeft iemand een recept hoe je rijst/kip/broccoli wat lekkerder maakt?
Ik heb het met sambal geprobeerd maar dat vind ik nou niet echt geweldig.

en weet iemand nog iets om mijn vetten 10/15 gram hoger te krijgen zonder al te veel kcal erbij te krijgen?

Alvast bedankt!
 

Bijlagen

Beste,

Ik heb een voedingsschema gemaakt voor mijn cut, graag wil ik wat feedback over mijn schema.
heeft iemand een recept hoe je rijst/kip/broccoli wat lekkerder maakt?
Ik heb het met sambal geprobeerd maar dat vind ik nou niet echt geweldig.

en weet iemand nog iets om mijn vetten 10/15 gram hoger te krijgen zonder al te veel kcal erbij te krijgen?

Alvast bedankt!

Gebruik meer kruiden, je kan bijvoorbeeld knoflook, uitje, groentes, peper/zout, cayennepeper (als je van pittig houd) toevoegen. Je zou ook je kip als eerste kunnen marineren met kruiden en soyasaus, in soyasaus zitten wel calorieen dus deze dien je wel af te wegen!
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #3
Gebruik meer kruiden, je kan bijvoorbeeld knoflook, uitje, groentes, peper/zout, cayennepeper (als je van pittig houd) toevoegen. Je zou ook je kip als eerste kunnen marineren met kruiden en soyasaus, in soyasaus zitten wel calorieen dus deze dien je wel af te wegen!
Bedankt voor je reactie!
Ik heb hier ergens gelezen dat het met een duyvis dipsaus zakje lekker is dus dat ga ik morgen is proberen
 
Bedankt voor je reactie!
Ik heb hier ergens gelezen dat het met een duyvis dipsaus zakje lekker is dus dat ga ik morgen is proberen
Ja pas op met de calorieen, alles wat té lekker is zal vast niet goed zijn. Je kan ook bijvoorbeeld Nasi of Bami kruiden gebruiken maar hou er wel rekening mee dat er calorieen in zitten;)
 
Ik zou zeggen schrap die dextrose eruit. Als je gewoon voor en na je training eet heb je die helemaal niet nodig.
Neem dan gewoon halfvolle melk ipv magere melk. Heb je ook meteen wat meer vetten.

Als je die dextrose weglaat scheelt dat alweer 150 kcal. Een sausje bij je eten kan je prima nemen.
Denk aan wat ketchup, sojasaus, pastasaus etc.
Je moet je eten ook lekker maken. Rijst kan je koken met wat bouillon en na het koken wat kerriepoeder erdoor is zalig.
Voor je kip lekker kruiden gebruiken. Kerrie, paprika, peper en zout. Of een marinade met knoflook, ketjap en even een uurtje laten staan voor het bakken. De marinade kan je prima als saus gebruiken.

Het gaat erom dat je een schema maakt wat vol te houden is en ook in de cut kan eten gewoon lekker zijn. Als je het maar in je schema laat passen.

Denk ook eens aan een sausje van mosterd en yoghurt met kruiden bij je groenten en kip. Is ook heel erg lekker.
Of een zelfgemaakte kerriesaus: Yoghurt + kerriepoeder + een gesnipperde ui + peper en zout + verse bieslook. Zalig sausje.
Maak eens een yoghurtsaus a la tzaziki: yoghurt met wat fijne komkommer + knoflook + zout . Echt zalig bij kip en rijst.
Zijn allemaal voorbeelden van eenvoudige sausen waar heel weinig inzit.

Er is zoveel te bedenken om eten lekker te maken. Ipv broccolli een keer spercibonen of spinazie of gewoon roerbakgroentes. Genoeg variatie te bedenken.

Op je brood een keer geen pindakaas maar kip en neem bij je avondeten 2 eetlepels satehsaus. Komt qua kcal op hetzelfde neer maar heb je toch een sausje. Wees wat creatiever ;)

oh ja.. een die ik vaak gebruik. Je hbet van die zakjes dipsausmix van duijvis... zit 5-15 kcal per zakje in. Kan je ook prima door de rijst gooien of op je kip ;)
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #8
Ik zou zeggen schrap die dextrose eruit. Als je gewoon voor en na je training eet heb je die helemaal niet nodig.
Neem dan gewoon halfvolle melk ipv magere melk. Heb je ook meteen wat meer vetten.

Als je die dextrose weglaat scheelt dat alweer 150 kcal. Een sausje bij je eten kan je prima nemen.
Denk aan wat ketchup, sojasaus, pastasaus etc.
Je moet je eten ook lekker maken. Rijst kan je koken met wat bouillon en na het koken wat kerriepoeder erdoor is zalig.
Voor je kip lekker kruiden gebruiken. Kerrie, paprika, peper en zout. Of een marinade met knoflook, ketjap en even een uurtje laten staan voor het bakken. De marinade kan je prima als saus gebruiken.

Het gaat erom dat je een schema maakt wat vol te houden is en ook in de cut kan eten gewoon lekker zijn. Als je het maar in je schema laat passen.

Denk ook eens aan een sausje van mosterd en yoghurt met kruiden bij je groenten en kip. Is ook heel erg lekker.
Of een zelfgemaakte kerriesaus: Yoghurt + kerriepoeder + een gesnipperde ui + peper en zout + verse bieslook. Zalig sausje.
Maak eens een yoghurtsaus a la tzaziki: yoghurt met wat fijne komkommer + knoflook + zout . Echt zalig bij kip en rijst.
Zijn allemaal voorbeelden van eenvoudige sausen waar heel weinig inzit.

Er is zoveel te bedenken om eten lekker te maken. Ipv broccolli een keer spercibonen of spinazie of gewoon roerbakgroentes. Genoeg variatie te bedenken.

Op je brood een keer geen pindakaas maar kip en neem bij je avondeten 2 eetlepels satehsaus. Komt qua kcal op hetzelfde neer maar heb je toch een sausje. Wees wat creatiever ;)

oh ja.. een die ik vaak gebruik. Je hbet van die zakjes dipsausmix van duijvis... zit 5-15 kcal per zakje in. Kan je ook prima door de rijst gooien of op je kip ;)

Bedankt voor dit bericht!

Magere melk had ik voor gekozen omdat halfvolle melk niet in dat schema stond, en ik niet wist dat magere melk zoveel verschilde met halfvolle, bedankt heb ik toch weer 8 gram vetten extra!
Gister heb ik het met een zakje duijvis geprobeerd en ik moet zeggen dit smaakte heerlijk!
Ik zat er aan te denken om vandaag 100 gram kwark+een zakje duijvis kerrie poeder er vandaag door de rijst met kip te gooien is kijken hoe dit is.

En bedankt voor de overige recepten ga ik zeker een keer proberen!

Heb je misschien nog tips om mijn vetten nog met 10/15 gram te uppen?
 
Simpelste
Volle melk nemen
Wat nootjes ergens pakken
Scheutje olie extra door je eten pf je shake
Een keer vette vis ipv kip
Kloddertje mayo als saus. Vetten en het is maar ei en olie
Eitje op brood ipv kip
En zo zijn er veel meer opties....
 
Terug
Naar boven