Ik zou zeggen schrap die dextrose eruit. Als je gewoon voor en na je training eet heb je die helemaal niet nodig.
Neem dan gewoon halfvolle melk ipv magere melk. Heb je ook meteen wat meer vetten.
Als je die dextrose weglaat scheelt dat alweer 150 kcal. Een sausje bij je eten kan je prima nemen.
Denk aan wat ketchup, sojasaus, pastasaus etc.
Je moet je eten ook lekker maken. Rijst kan je koken met wat bouillon en na het koken wat kerriepoeder erdoor is zalig.
Voor je kip lekker kruiden gebruiken. Kerrie, paprika, peper en zout. Of een marinade met knoflook, ketjap en even een uurtje laten staan voor het bakken. De marinade kan je prima als saus gebruiken.
Het gaat erom dat je een schema maakt wat vol te houden is en ook in de cut kan eten gewoon lekker zijn. Als je het maar in je schema laat passen.
Denk ook eens aan een sausje van mosterd en yoghurt met kruiden bij je groenten en kip. Is ook heel erg lekker.
Of een zelfgemaakte kerriesaus: Yoghurt + kerriepoeder + een gesnipperde ui + peper en zout + verse bieslook. Zalig sausje.
Maak eens een yoghurtsaus a la tzaziki: yoghurt met wat fijne komkommer + knoflook + zout . Echt zalig bij kip en rijst.
Zijn allemaal voorbeelden van eenvoudige sausen waar heel weinig inzit.
Er is zoveel te bedenken om eten lekker te maken. Ipv broccolli een keer spercibonen of spinazie of gewoon roerbakgroentes. Genoeg variatie te bedenken.
Op je brood een keer geen pindakaas maar kip en neem bij je avondeten 2 eetlepels satehsaus. Komt qua kcal op hetzelfde neer maar heb je toch een sausje. Wees wat creatiever
oh ja.. een die ik vaak gebruik. Je hbet van die zakjes dipsausmix van duijvis... zit 5-15 kcal per zakje in. Kan je ook prima door de rijst gooien of op je kip