Whey kan meestal door lacto intolerante mensen goed gebruikt worden, of dat voor casseine geldt weet ik niet. De verkoper (xxl bv) kan je deze info geven (ff mailen of in hun topic vragen), of misschien dat iemand hier het weet?
Even een snelle uitleg hoe je kunt zien hoeveel lactose ergens in zit, als er in de ingredienten GEEN vorm van suiker zit maar het is wel een zuivel product dan zijn alle suikers in het product Lactose. Aangezien lactose een suiker is.
Pak whey van onze lievelings website bijvoorbeeld:
Whey concentraat.
Meest verkochte en populairste Whey van Europa – ontdek waarom!
xxlnutrition.com
Zit geen toegevoegde suiker in dus je kunt er vanuit gaan dat 5,6g van de 100g Lactose is.
Dan heb je nog whey isolaat.
Zeer zuivere Whey Isolate!
xxlnutrition.com
2,5g suiker van de 100g. Dus 2,5g lactose per 100g dat je pakt.
De meest zuivere variant, whey hydrolisaat:
XXL Whey Hydrolisate is aanvoerder van de nieuwe generatie eiwitsupplementen. Hoogwaardig eiwit dat door de revolutionaire productiewijze sneller dan ooit wordt opgenomen – nog sneller dan isolaat.
xxlnutrition.com
1,2g suiker van de 100g. Dus 1,2g lactose per 100g dat je pakt.
Caseine, de traag afbrekende "voor het slapen gaan" whey:
100% Zuivere Micellar Caseïne! Beter bestaat gewoon niet
xxlnutrition.com
0,2g suiker van de 100g. Dus 0,2g lactose per 100g dat je pakt.
Hoeveel lactose je kunt verdragen is afhankelijk van hoeveel lactase je zelf aan maakt. Dus het kan zijn dat je bijvoorbeeld whey concentraat niet goed trekt, maar bijvoorbeeld isolaat weer wel. In mijn geval krijg ik geen last van Hydrolisaat, isolaat wil me nog wel eens ooit een beetje problemen geven.
Zo hebben ze het mij in ieder geval altijd geleerd, zo kun je bijvoorbeeld ook kazen uitkiezen waar praktisch geen lactose in zit. Aangezien aan kaas normaliter geen suiker wordt toegevoegd kun je dus concluderen dat alle "suiker" die in de kaas zit lactose is.