XXL Nutrition

Halotestin


Bezoekers in topic

Fluoxymesterone.png


Fluoxymesteron

IUPAC naam

9-fluoro-11,17- dihydroxy-10,13,17- trimethyl-1,2,6,7,8,11,12,14,15,16- decahydrocyclopenta[a] phenanthren-3-one

Ook bekend als

Halotestin, halo, fluoxymesterone

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

336.4457 g/mol

Biol. beschikbaarheid:

100% (oraal)

Halveringstijd:

9,5 uren

Gebruik:

Toediening:

Oraal

Effectieve dosis:

20-30 mg / dag

Verkrijgbare dosissen:

1,2, 2.5, 5, 10 en 20 mg tabs

Straatprijs:

100-200 $ per 1000 mg (100 mg x 10)

Halotestin is een merknaam van de orale anabole steroïde fluoxymesteron, een halogene derivaat van 17-alpha-methyltestosteron. Door modificaties in de structuur is het veel androgener dan testosteron.


Geschiedenis
De eerste publicatie over fluoxymesteron verscheen in 1956. Het werd in 1957 door farmaceutisch bedrijf Upjohn onder de merknaam Halotestin geïntroduceerd op de markt.

Medisch gebruik
Fluoxymesteron kan dienen voor de behandeling van achterlopende puberteit bij jongens of testosteron-deficiëntie bij mannen. Bij vrouwen kan het aangewezen zijn bij de behandeling van borstkanker.

Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
Met uitzondering van wellicht Anadrol, is Halotestin de meest gevaarlijke steroïde op de markt. De toxiciteit voor de lever is ongeëvenaard en je zou niet de eerste persoon zijn die uiteindelijk in het ziekenhuis belandt met geelzucht en gevaarlijk verhoogde leverwaarden na een heftige kuur met fluoxymesterone. De vraag was vaak gewoon "Waarom?". Fluoxymesterone heeft een lage anabole capaciteit. De resultaten in termen van spiermassa zijn klein tot onbestaande. Kwalitatief gezien zijn vergelijkbare winsten als bij trenbolon mogelijk, maar trenbolon zou evenveel of minder kosten, driemaal zoveel spiermassa opleveren en niet half to risicovol zijn om te gebruiken. Daarom is eigenlijk het enige gerechtvaardigde gebruik voor Halotestin te vinden in de powerlifting- en gewichthefferswereld, waar het belangrijk is dat de spierkracht toeneemt, terwijl men in dezelfde gewichtsklasse kan blijven.

In bodybuilding word het gebruikt om een cut-kuur mee af te sluiten, aangezien het bij mensen met een reeds laag vetpercentage, een duidelijke hardheid en aflijning aan de look kan toevoegen. Daarbij moet echter opgemerkt worden dat hiervoor betere en veiligere producten bestaan die vergelijkbare effecten hebben. Net zoals deze alternatieven heeft fluoxymesteron absoluut geen oestrogene activiteit en zal het dus geen water- of vettoename teweegbrengen.

Hoewel een duidelijke toename van agressiviteit en een opvallende stijging van erytropoëse is opgemerkt bij het gebruik van fluoxymesterone, is er getheoretiseerd dat het eigenlijk een zeer matige binding heeft aan de androgeenreceptor. Het is ook mogelijk dat het een hogere affiniteit heeft voor andere receptors. Het enzym aromatase zou een rol kunnen spelen, vanwege het effect dat het heeft, zoals een DHT-stof dat zou hebben op de spierhardheid. Dit laatste lijkt een betere verklaring. Aan de ene kant is er niets dat meteen zou aangeven dat het een werking heeft via de androgeenreceptor, aan de andere kant is er een zeer goede gelijkenis met andere steroïden, die vooral AR-gemedieerd zijn. Alles is dus nog niet gezegd over fluoxymesterone. Het is echter een niet erg interessant of dankbaar studieobject vanwege de hoge risico's en lage opbrengst van deze bijzondere steroïde.

260px-Hal.jpg


Halotestin Upjohn

Atleten die het gebruik ervan kunnen overwegen zijn duursportatleten die niet gecontroleerd worden met drugstests (want het is eenvoudig op te sporen). Het stimulerende effect op de erytropoëse (de productie van rode bloedcellen) en de celademhaling, zou voor de atleet een merkbare verhoging van de aerobische capaciteit betekenen, zonder dat er overbodig lichaamsgewicht toegevoegd wordt dat gedragen moet worden. Met betrekking tot dit aspect kan het nuttig zijn om te vermelden dat een korte kuur Halotestin met een middellange kuur Equipoise een verdienste kan hebben in dit geval. Geen van beide middelen zouden de waterretentie drastisch doen toenemen, en geen van beiden zorgen voor explosieve massa-winsten. Maar beide hebben positieve effecten op de VO2 max.

In elk geval, en ongeacht de reden van gebruik, duurt gebruik best 4, tot maximum 6 weken. Zoals reeds eerder vermeld zijn er heel wat atleten die fluoxymesteron niet onder toezicht van een arts genomen hebben en zo uiteindelijk in levensbedreigende toestand in het ziekenhuis zijn beland.

Bijwerkingen
 • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

 • Acne en vette huid

 • Erectiestoornissen (tijdelijk)

 • Hoge bloeddruk en afname van de goede cholesterol

 • Vergrote kans op hartaandoeningen

 • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

 • Toename van het lichaamshaar

 • Alopecia androgenetica (haaruitval)

 • Vermannelijking en onvruchtbaarheid (bij vrouwen)

 • Verhoogde agressie

 • Insomnia

 • Zware belasting voor de lever (schadelijk bij langer dan 4-6 weken gebruik en/of hoog doseren)
Stacken en gebruik
Halotestin wordt genomen in milde doseringen (10-20 mg) per dag voor een korte periode van 4 weken, 6 weken maximum vanwege de hoge mate van toxiciteit. Het gebruik van anti-oestrogenen is niet nodig aangezien fluoxymesterone helemaal niet aromatiseerd. Wat secundaire medicijnen betreft kan men denken aan bloeddruk-medicatie zoals catepressan om hypertensieve toestanden te voorkomen. Men moet voor een veilig gebruik vooral de leverwaarden op regelmatige basis laten controleren. Medicijnen om de lever te beschermen worden normaal gezien niet aanbevolen gedurende een kuur vanwege dat ze ook de steroïde makkelijker afbreken, maar in dit geval kan men een uitzondering maken vanwege de zeer hoge toxiciteit. Middelen als mariadistel en vitamine B6 gedurende en na een kuur zijn aangewezen. Er is geen nood aan Clomid of Nolvadex na de kuur.

Halotestin heeft als bodybuilding-drug eigenlijk alleen maar nut wanneer de sporter gaat cutten. Waarschijnlijk het best in de late stadia van een cut-kuur om de spier-dichtheid en hardheid te bevorderen, en voor het behoud van spierweefsel en dergelijke. In die zin kan het goed zijn om wat Halotestin (20-30 mg / dag) in de laatste 4 weken van bijvoorbeeld een boldenon of methenolon kuur te gebruiken, of aan het einde van een stack met trenbolon. Het kan een goede partner zijn voor stanozolol (Winstrol) omdat ze hetzelfde doel hebben. Maar eigenlijk zou een hogere dosis van deze steroïden dan een betere keuze zijn, zowel in termen van opbrengst als veiligheid. Boldenon vormt daarop de enige mogelijke uitzondering. Vanwege de toxiciteit komt Halotestin niet vaak voor in stacks.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Merken & producten
Upjohn

Halotestin (US)

2 or 10 mg tabs

Halotestin (U.S., DK, FR, GR, I, S, NL, Fl, NO, Phillippines, YU)

5 mg tabs

Warner-Chilcott

Halotestin (US)

10 mg tabs

Brown

Android-F (o.c.) (US)

10 mg tabs

Ciba

Ultandren (o.c.) (GB)

1 or 5 mg tabs

Major

Hysterone Tabs (o.c.) (US)

20 mg tabs

Squibb Mark

Ora-Testryl (o.c.) (US)

5 mg tabs

Atlantis Laboratories

Stenox (Mexico)

2.5 mg tabs
Referenties
 • Herr M.E.; Hogg J.A. en Levin R.H. (Upjohn) Journal of the American Chemical Society (19560 78, 500-501.
 

Naar boven