Afgelopen weekend heerlijk gegeten en gedronken.
Tijd om even dieper hier op in te gaan.
Hapjes vers gebakken vleespastei die een een mede foodie maakte.
Dan nog wat foie gras, gekregen van een goede vriend.
En deze best wel imposante wijn.
Een Franse wijn, uit de Loire vallei.
100% Chenin Blanc (naam van de druif) die werd opgevoed in oude houten vaten.
De leeftijd van de wijnranken zijn tussen de 40 a 80 jaar oud.
De bodem silex en klei.
Puur druiven, verder niets geen toegevoegde gisten, sulfieten.
Nada, noppes!
Dit domein is ook lid van de Vins S.A.I.N.S.
Een beweging die zich inzet om geen producten onnodig bij de wijn te kappen, alsook met verstand om te gaan met de planten.
Niet sproeien met chemicaliën en zo verder.
De wijn zelf is echt een reus qua smaak en afdronk.
Klein beetje vlezig in de start, gaat er gauw uit.
Een serieuze mash-up tussen rijp wit en geel fruit (mirabellen, steenvruchten,...) en een zuurtegraad die doormidden hakt.
Geen druppel smaak gaat verloren bij dit werkje, want bij elke slok krijg je een mond vullend complex sap die je doet hunkeren naar nog een nipje. Als je hier van drinkt smaak je de wijn letterlijk 20 seconden later nog...
Een aanrader!
Helaas wel wat prijzig.