MuscleMeat

Hoe weerstaan jullie bodybuilders de drang naar junkfood?

Ik vergeet wel eens een junkdag / maaltijd te hebben...

Ben gruwelijk endo, dus zo erg zal het niet zijn... ;)
 
Gister nog 2 Dr Oetker pizza's op.

Voelde me top er na.

1800kcal in nog geen 10 minuten, joepie.
Kan ik geloven dat je je top voelt met een ongetwijfeld hoge en relatief lange insuline piek ... of het gezond is, is een andere zaak. Er zijn er die voor minder diabetes kregen op hun 40 ste.
 
Wel? De topictitel zegt het zelf al.

Hoe weerstaan jullie de bijna onweerstaanbare lokroep van het lekkere junkfood zoals hamburgers, frieten, chips, nootjes, cookies?

Ikzelf heb het o zo moeilijk, ik heb net weer een halve pak Princekoeken opgegeten:o. Gisterenavond na de voetbal had ik zo'n honger dat ik langs de McDrive gereden ben. No wonder dat ik mijn BF te hoog is en blijft:o.

Gewoon soms 1 keer in de 2 weken een keer een frietje te eten. Ik vind het trouwens vies.. Krijg ook vaak maagpijn na het eten van friet of hamburgers. Alsof mijn lichaam is veranderd van junkfood4life naar anti-junkfood. Ik lust 10x liever een broodje met kip + sambal :D.

Gewoon een kwestie van gewenning, je lichaam en geest past zich aan jouw levenspatroon.
 
Jeps ik kan dat weer staan.
Max per week 1 a 2 junk maaltijden op één dag
 
Kan ik geloven dat je je top voelt met een ongetwijfeld hoge en relatief lange insuline piek ... of het gezond is, is een andere zaak. Er zijn er die voor minder diabetes kregen op hun 40 ste.

Volgens mij is het een kwestie van gewenning. Tuurlijk als je zoiets nooit doet zal het niet gezond zijn omdat je lichaam niet weet wat hem overkomt.
 
Volgens mij is het een kwestie van gewenning. Tuurlijk als je zoiets nooit doet zal het niet gezond zijn omdat je lichaam niet weet wat hem overkomt.
Het is net die gewenning (ongevoelig worden voor insuline) die zorgt voor bepaald type diabetes nochtans. Zoek maar eens info op over de oorzaken van de ziekte.
 
Ja die drang... Is inderdaad heel lastig ja!! Maar ja, ik denk altijd maar aan al het vet en pestzooi die er in zit ;) en dan denk ik aan zo'n stereotype fatsige Amerikaan met een dikke BicMac in haar klauwen en een nog dikkere reet :p... geloof me, dan gaat de drang snel weg ;)

En het belangrijkste is dat je het het doordeweeks maar volhoud, af en toe junken in het weekend is niet eens zo'n probleem, je lichaam past zich namelijk aan als jij een goed voedingsschemahebt. Junk je dan een keertje, kan je lichaam dat wel handlen. Maar het moet natuurlijk niet andersom worden! af een toe een gezonde dag, dan geld hetzelfde, je lichaam doet er dan vrij weinig mee.

DutchDedication

P.S.
hier nog wat steun ;) veel succes!
 
Gelukig in de bulk hoef je het niet te weerstaan zolang als je het nog binnen krijgt na je voeding schema.
 
geen behoefte aan junkfood.
 
Gister nog 2 Dr Oetker pizza's op.

Voelde me top er na.

1800kcal in nog geen 10 minuten, joepie.

Kan ik geloven dat je je top voelt met een ongetwijfeld hoge en relatief lange insuline piek ... of het gezond is, is een andere zaak. Er zijn er die voor minder diabetes kregen op hun 40 ste.

dit doe ik dus heel vaak op een junkdag.. met zak haribo +2 halve liter milkshakes..


is dat nou zo erg WBT diabetes?
 
Als je de studies erover mag geloven, maar je doet dit niet elke dag , dus niks aan de hand. Ook is het minder erg als je vaak KT/cardio doet.
 
dit doe ik dus heel vaak op een junkdag.. met zak haribo +2 halve liter milkshakes..


is dat nou zo erg WBT diabetes?

Wat waarschijnlijk zwaarder voor je (eilandjes van Langerhans op je) alvleesklier is:

1 - te vet zijn
2 - te zwaar zijn. (zelfs als het droge spiermassa is)
 
1. stoppen met het te kopen, 2. niet meer aan denken, 3. leren genieten van schone voeding 4. in het weekend een keertje cheaten om jezelf te belonen voor je zelfbeheersing.

Veel succes.

Mee eens!! Ik junk nooit als ik dieet, daarbuiten 1 maal per week. Ik heb het voordeel dat ik hotelschool gedaan heb en dus mijn dieet met wat kleine trucjes zonder extra kcal lekkerder kan maken :D
 
Mee eens!! Ik junk nooit als ik dieet, daarbuiten 1 maal per week. Ik heb het voordeel dat ik hotelschool gedaan heb en dus mijn dieet met wat kleine trucjes zonder extra kcal lekkerder kan maken :D
Deel die kookkunsten eens in het receptenforum plz, ben wel benieuwd :lick:
 
mooi, eerlijk zullen we alles delen ;) (woooot, we hebben onze eigen, bodybuildingende Gordon Ramsy hier!!! :p
 
Haha zal me er na m'n voorbereiding als ik terug wat meer tijd heb eens mee bezig houden :)
 
Het is net die gewenning (ongevoelig worden voor insuline) die zorgt voor bepaald type diabetes nochtans. Zoek maar eens info op over de oorzaken van de ziekte.

Heb je dan niet een verhoogde kans op diabetes als je elke keer voor en na de training veel suikers inneemt vanuit bv appelsap, druivensuiker, etc...? Als ik zoiets lees begin ik altijd te freaken eh maat.
 
Tijdens en na de training kunnen KH het minste kwaad, dan ben je nl. erg insuline gevoelig.

En nogmaals, sommigen leggen te veel nadruk op 'schoon' eten. In een bulk kunnen sommigen nu eenmaal wegens een gebrekkige eetlust bijna alleen met junkfood aan genoeg kcals komen. En inmiddels weten we toch dat je niet absurd laag in de vetten hoeft te zitten. Wat wel een nadeel van junkfood is, is dat er vaak transvetten in zitten.En natuurlijk barst het vaak van de kleur/geur/smaakstoffen die ook niet veel kwaliteit meebrengen.

Wat mij tegen de borst stuit is ook het absolutisme waarmee gepredikt wordt dat pasta gezond is.. wat als je glutenintolerant bent, zoals ik? Dan is een pastamaaltijd juist je reinste JUNKvoer en een zak Haribo 'schoon'. Nog leuker wordt het met zuivelallergie.. voor mij is een bak met standyoghurt ook een 'cheat meal' :D
Da's best wel genieten hoor.. een bak yoghurt of yoghurtijs leeglepelen en weten dat het 'fout & stout' eten is..

Het is wel erg lastig om met glutenintolerantie uit eten te gaan of zelfs maar kant-en-klaar maaltijden te eten. Vorig jaar heb ik 2 maanden relatief vaak kant-en-klaar stoommaaltijden van AH gekocht (veel in de aanbieding en vaak zeer lekker met voldoende eiwitten!) . Na ongeveer een maand had ik chronische buikklachten omdat er in de sausjes toch met tarwebloem (gluten) is gewerkt. Op korte termijn en voor een keertje is dat niet erg.. maar op langere termijn, komen bepaalde klachten in verergerde mate terug.

Dat alleen al is motivatie genoeg om het merendeel van de tijd 'schoon' te eten, dwz. glutenvrij en zuivelarm. En NEEN geen glutenvrije pizza oid voor mij, meeste glutenvrije toestanden zijn niet te vreten... dan liever eens in de zoveel tijd een echt gebakje (schuimgebak is trouwens wel glutenvrij) of een ECHTE pizza. En refeeds doen met quinoa, rijst en ... sorbetijs en snoep (fructose gehalte maakt op de keper bijna geen ruk uit )

aronW, moet je mij toch eens leren hoe ik verdomme eiwitten stijf krijg, lukt me gewoon niet. Anders had ik al lang zelf meringues gemaakt. Ideaal dieetvoer!
 
Tijdens en na de training kunnen KH het minste kwaad, dan ben je nl. erg insuline gevoelig.

En nogmaals, sommigen leggen te veel nadruk op 'schoon' eten. In een bulk kunnen sommigen nu eenmaal wegens een gebrekkige eetlust bijna alleen met junkfood aan genoeg kcals komen. En inmiddels weten we toch dat je niet absurd laag in de vetten hoeft te zitten. Wat wel een nadeel van junkfood is, is dat er vaak transvetten in zitten.En natuurlijk barst het vaak van de kleur/geur/smaakstoffen die ook niet veel kwaliteit meebrengen.

Wat mij tegen de borst stuit is ook het absolutisme waarmee gepredikt wordt dat pasta gezond is.. wat als je glutenintolerant bent, zoals ik? Dan is een pastamaaltijd juist je reinste JUNKvoer en een zak Haribo 'schoon'. Nog leuker wordt het met zuivelallergie.. voor mij is een bak met standyoghurt ook een 'cheat meal' :D
Da's best wel genieten hoor.. een bak yoghurt of yoghurtijs leeglepelen en weten dat het 'fout & stout' eten is..

Het is wel erg lastig om met glutenintolerantie uit eten te gaan of zelfs maar kant-en-klaar maaltijden te eten. Vorig jaar heb ik 2 maanden relatief vaak kant-en-klaar stoommaaltijden van AH gekocht (veel in de aanbieding en vaak zeer lekker met voldoende eiwitten!) . Na ongeveer een maand had ik chronische buikklachten omdat er in de sausjes toch met tarwebloem (gluten) is gewerkt. Op korte termijn en voor een keertje is dat niet erg.. maar op langere termijn, komen bepaalde klachten in verergerde mate terug.

Dat alleen al is motivatie genoeg om het merendeel van de tijd 'schoon' te eten, dwz. glutenvrij en zuivelarm. En NEEN geen glutenvrije pizza oid voor mij, meeste glutenvrije toestanden zijn niet te vreten... dan liever eens in de zoveel tijd een echt gebakje (schuimgebak is trouwens wel glutenvrij) of een ECHTE pizza. En refeeds doen met quinoa, rijst en ... sorbetijs en snoep (fructose gehalte maakt op de keper bijna geen ruk uit )

aronW, moet je mij toch eens leren hoe ik verdomme eiwitten stijf krijg, lukt me gewoon niet. Anders had ik al lang zelf meringues gemaakt. Ideaal dieetvoer!



Gewoon met een mixer (ik kan het zelf met een klopper uit de hand ;) ), je moet er goed op letten dat de eieren vers zijn en dat je niks van het eigeel bij het eiwit laat komen!! Verder is het zeer belangrijk dat je een zeer propere kom gebruikt, dus deze na de vaatwas nog eens afwassen kan helpen.
 
Terug
Naar boven