XXL Nutrition

Hoeveel tijd tussen het kuren

Bezoekers in topic

Rob S.

Contest Winner 09 & 11
Elite Member
Foto Contest Winner
+10 jaar member
Lid geworden
23 dec 2007
Berichten
4.825
Karma
409
Lengte
1m82
Massa
114kg
Vetpercentage
8%
Jij hebt dus nog nooit een bloedtest gezien na een winny only kuurtje op 40mg pd voor 6 weken. Als je nu zei je eigen test aanmaak is onderdrukt en die moet herstellen, ok. Maar dit is gewoon onzin.
 

Vanspieregem

Advanced Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
29 nov 2007
Berichten
999
Karma
15
Lengte
1m86
Massa
94kg
Bro je wilt niet weten wat een perfecte machine je lichaam is.Altijd maar streven naar een homostase.Als je goed nakuurt en slim gebruikt,kan je lichaam heel wat hebben.Afgezien daarvan vind ik niet dat als je niet BB als beroep hebt,onnodig risico moet nemen.Laten we wel wezen,gezond zijn is het natuurlijk niet.Zowel fysiek als mentaal niet

volledig mee eens!
enkel dat het homeostase is ;)

homostase :D :bukkake:
 
Laatst bewerkt:

krieltje

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
6 okt 2004
Berichten
11.684
Karma
365
Lengte
1m65
Massa
106kg
Vetpercentage
15%
edit....waar het hart van vol is
 

ricorouwtje

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
28 dec 2006
Berichten
404
Karma
0
  • Topic Starter Topic Starter
  • #25
Hoe kan ik dit nu het best interpreteren?
Mijn winny only was: 50 MG ED, 5 weken lang.

Nakuur: Geen alleen creatine.

Dus 5 weken off gaan zou je zeggen?
 

tremendes

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
16 nov 2006
Berichten
11.662
Karma
2.923
Lengte
1m86
Massa
102kg
Nakuur: geen alleen creatine???

Gewoon geen nakuur dus:D
 

blasmusik

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
24 mei 2008
Berichten
520
Karma
0
Idd,zou het wel leuk houden,en proberen 1a2 kuurtjes hooguit per jaar te pakken.

dus bv. zoals ik nu

kuur 1 : start 13 augustus : duur van de kuur ongeveer 10 weken
einde kuur eind oktober
nakuur : 1,5 maand nolvadex
einde nakuur half december

OFF PERIODE

kuur 2 : april 2009
einde kuur half juni
nakuur : einde nakuur eind juli


KUUR en NAKUUR samen duren ongeveer 4 maand

DUS 4 maand on 4 maand off

Kan geen kwaad in principe. (allé kwaad....je weet wel wat ik bedoel...voor iemand die tegen aas is ...is het natuurlijk slecht)
 

krieltje

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
6 okt 2004
Berichten
11.684
Karma
365
Lengte
1m65
Massa
106kg
Vetpercentage
15%
mariadistel WERKT NIET.

Is een middel zodat BBers hun kop int zand kunnen steken.

Mariadistel HET magische middel.

Ik heb zelfs hogere waardes van mijn enzymen MET dan zonder gehad.NIKS maar dan ook NIKS helpt tegen een vehoging of zwaar verknalde leverwaares.

Iedereen die anders beweert heeft NOG NOOIT zijn leverenzymen laten checken.

Lever onder de loep
Je lever ligt rechtsboven in de buikholte, net onder je middenrif, op je darmen en naast je maag. Het weegt ongeveer 1½ kg en bestaat uit een rechter- (2/3) en een linkerkwab (1/3). Aan de onderkant van de lever gaan verschillende vaten naar binnen en naar buiten, zoals de poortader. Ook de galblaas is aan de onderkant te vinden.

De lever vormt het tussenstation tussen het maag-darmkanaal en de rest van je bloedsomloop. Al het bloed uit je maag-darmkanaal (behalve het onderste deel, de endeldarm) gaat via de genoemde poortader naar de lever. De lever is de chemische regelfabriek van je lijf en “kijkt” wat er via je maag-darmkanaal allemaal binnenkomt. Vervolgens worden stoffen omgezet, afgebroken, opgeslagen of geproduceerd. Op die manier worden de concentraties van allerlei stoffen in het bloed (en dus ook elders) op peil gehouden.

De lever kent vele functies en heeft met veel processen te maken: koolhydraat-, vet- en eiwitstofwisseling, ontgifting, stapeling, warmteproductie en galproductie. Vanwege al die functies beschikt de lever over zeer veel soorten enzymen. Medicijnen en genotmiddelen, zoals alcohol, cafeïne en nicotine, worden onwerkzaam gemaakt door ze chemisch te veranderen en af te breken, waarna ze via urine of gal uitgescheiden worden. Anabole steroïden worden dus ook door de lever afgebroken. Het zal je duidelijk zijn dat de lever letterlijk van levensbelang is.

Ervaren leverklachten
In een al vaker genoemd Nederlands onderzoek van de Boer e.a. uit 1996 naar het gebruik van prestatieverhogende middelen bij wedstrijdbodybuilders zijn ook vragen gesteld over leverklachten. Het betrof bijna 300 bodybuilders die antwoord gaven op diverse vragen rondom anabolengebruik. Van de gebruikers gaf maar liefst 36% aan dat ze leverklachten verwachten. Dit was de hoogste score van alle verwachte gezondheidsklachten. Echter, er werd maar sporadisch melding gemaakt van daadwerkelijk ervaren leverklachten. Zou het onderschat worden?

Hoe ontstaat leverschade?
Wat kan er zo al misgaan met je lever als je anabolen gebruikt? We doken de wetenschappelijke literatuur in en vroegen het aan dr. Harry Janssen, maag-darm-leverspecialist van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De volgende mogelijke kwalen door anabolengebruik zijn beschreven: uittreding leverenzymen, geelzucht, peliosis hepatis, levergezwellen en leverkanker. We zullen ze afzonderlijk langslopen.

Veel onderzoeken over leverschade betreffen de C-17 gealkyleerde anabole steroïden. Omdat ze in tabletvorm zijn gaat de gehele dosis in één keer richting lever. De lever wordt op twee manieren door de anabolen beïnvloed. Ten eerste is de lever zelf ook gevoelig voor anabolen en ten tweede moet de lever hard aan het werk om ze af te breken. Dat geldt vooral voor de C-17 gealkyleerde anabolen. Bij lichamelijk onderzoek kan een vergrote lever een aanwijzig zijn voor schade. ‘Probleem bij leverproblemen is dat het niet of nauwelijks wordt bemerkt’, aldus dr. Janssen. ‘In de lever zitten geen zenuwen die pijn registeren en dus kun je met leverfunctiestoornissen en zelfs gezwellen rondlopen zonder dat je het weet.’

Uittreding leverenzymen
Eén van de tekenen van leverschade is dat meer leverenzymen de bloedbaan in komen, omdat de levercellen beschadigd raken en hun inhoud in het bloed terecht komt. Door gericht bloedonderzoek is dit vast te stellen. Nu zitten daar nogal wat haken en ogen aan, want sommige zelfde enzymen zitten ook in de spier en als je met een intensieve training je spieren flink op hun donder geeft kan dat ook leiden tot meer bloedenzymen. Verhoogde lever-enzymwaarden kunnen enkele weken, nadat je gestopt bent met gebruik, weer normaal worden.

Geelzucht
Geelzucht (icterus) wordt gekenmerkt door een gelige huid en ook kan het oogwit geel worden. Hoe kan dat? De anabolen doen de levercellen groeien en die tasten het levervatensysteem aan. Bloedvaatjes raken verstopt en galkanalen ook. Bilirubine, een geelgekleurde afvalstof dat via de galblaas naar de darmen wordt afgevoerd en zo het lichaam verlaat, komt dan in het bloed. Hierdoor word je geel.

Geelzucht is beschreven bij sommige C-17 gebruikers. Dit waren ernstig zieke patiënten, die methyltestosteron, norethandrolon of stanozolol gebruikten. Bij een bodybuilder is geelzucht geconstateerd na gebruik van testosteron propionaat. Mogelijk dat sporters bij geelzucht uit zichzelf stoppen met gebruik, waardoor er weinig gevallen bekend zijn. Geelzucht is een van de schaarse kenmerken dat er iets met je lever aan de hand is.

Peliosis hepatis
Peliosis betekent een ziekte die met bloedingen gepaard gaat. Bij peliosis hepatis (hepar is Latijn voor lever) gebeurt dat in de lever. Dit wordt veroorzaakt door met bloed gevulde cysten (holtes). Hoewel men dacht dat het zeer zeldzaam was, zijn inmiddels tientallen gevallen bekend. In de meeste gevallen ging het om zieke mensen, maar ook bij gezonden komt het voor. Het gaat niet altijd gepaard met klachten. Ook hier gaat het vooral om de C-17 gealkyleerde anabolen. Bij andere typen anabole steroïden wordt het nauwelijks gezien, maar het is zeker niet uitgesloten.

Levergezwellen en leverkanker
Het staat vast dat anabolengebruik de oorzaak kan zijn van levergezwellen. Meestal zijn die gezwellen goedaardig, maar soms ook kwaadaardig. Je spreekt in dat laatste geval dan van leverkanker. Dr. Janssen: ‘Hier in Rotterdam zien we per jaar 1 tot 2 gevallen van leverkanker als gevolg van anabolengebruik. Daarnaast komen er jaarlijks zo’n 3 gebruikers binnen met goedaardige tumoren. Ik denk dat levergezwellen veel meer voorkomen, maar omdat je het vaak niet opmerkt blijft het onbekend.’ Goedaardig wil niet zeggen dat je er geen klachten van kunt krijgen. Dat kan namelijk wel degelijk. Interne bloedingen en rupturen van het gezwel zijn mogelijk. Er is in ieder geval één sterfgeval van een bodybuilder bekend. Dr. Janssen: ‘Indien een gezwel groter is dan 5 cm wordt het operatief verwijderd. Er bestaat namelijk dan meer kans op complicaties, bijvoorbeeld dat het gezwel kwaadaardig wordt.’

Zijn alleen de C-17 gealkyleerde anabolen de boosdoeners?
C-17 gealkyleerde anabolen zijn chemisch zo veranderd dat ze via de mond ingenomen kunnen worden. De alkylering slaat op de synthetische bewerking van het testosteronmolecuul, zodat die pas in de lever in actie komt en niet al in het maag-darmkanaal. Maar hierdoor zijn ze ook belastender voor de lever. C-17 anabolen zijn uit de handel gehaald in Nederland vanwege de vele bijwerkingen. Nu worden leverproblemen met name bij deze groep gevonden, maar ook is bewezen dat testosteron-esters leverproblemen kunnen geven. Uiteindelijk zullen worden alle gebruikte anabolen door de lever afgebroken. En vergeet ook niet dat met hepatitis B of hepatitis C besmette naalden tot leverontstekingen kunnen leiden.

Tabel Voorbeelden van C-17 gealkyleerde anabolen (in alfabetische volgorde)

Merknaam en (Stofnaam)
Anabol Tablets® (Methandrostenolon of Methandienon)
Anadrol® (Oxymetholon)
Anavar® (Oxandrolon)
Danocrine® (Danazol)
Dianabol® (Methandrostenolon of Methandienon)
Halotestin® (Fluoxymesteron)
Methyltestosteron® (Methyltestosteron)
Myagen® (Bolasteron)
Naposim® (Methandrostenolon of Methandienon)
Nerobol® (Methandrostenolon of Methandienon)
Nilevar® (Norethandrolon)
Oranabol® (Oxymetholon)
Ora-testryl® (Fluoxymesteron)
Pronabol® (Methandrostenolon of Methandienon)
Stromba® (Stanozolol)
Thaibol® (Methandrostenolon of Methandienon)
Ultanden® (Fluoxymesteron)
Winstrol® (Stanozolol)

Wanneer verhoogd risico?
Veel leverschade door anabolengebruik is aangetoond bij patiënten. Je mag daarom aannemen dat als je al leverproblemen hebt het risico vele malen groter is dat je leverklachten en leverschade oploopt door anabolengebruik. Als je al eens bent besmet met hepatitis B of C dan is bijvoorbeeld het risico op leverkanker groter.

Ook als je naast je bollenkuur andere zware medicijnen gebruikt, betekent dat ook dat je je lever flink onder druk zet. Zo is bekend van het middel Roaccutane®, dat bij ernstige acné voorgeschreven wordt, dat het leverproblemen kan geven. Andere leverbelastende medicijnen zijn: bepaalde soorten antibiotica en NSAID’s (dit zijn bepaalde soorten ontstekingsremmers). Ander drugsgebruik (met name alcohol, XTC en amfetamines) laten je lever ook overuren maken. En net als voor andere bijwerkingen geldt ook hier dat naarmate je meer, langer en frequenter gebruikt je meer risico loopt. Een andere risicofactor is weinig eten. Dr. Janssen: ‘Van alcoholisten weten we dat als ze erg weinig eten en flink alcohol gebruiken paracetamol al veel eerder leverschade geeft dan als ze voldoende eten. De lever heeft voldoende energie nodig om goed te kunnen functioneren. Dit zou kunnen betekenen dat er meer risico is op leverschade door anabolica bij bodybuilders die flink aan op dieet zijn.’

Kun je je lever beschermen?
Soms lees je dat er middelen zijn die je lever zouden kunnen beschermen. ‘Dit soort middelen bestaan niet’, aldus dr. Janssen. ‘De beste en simpelste manier om je lever te beschermen is dat sporters niet gaan gebruiken. Ook krijg je vooraf geen signalen dat er leverschade is. Zoals gezegd kunnen leverfunctiestoornissen en levergezwellen aanwezig zijn zonder dat de sporter het merkt. Als klachten wel duidelijk worden, zoals plots afvallen, het verdwijnen van de eetlust, ernstige vermoeidheid en geelzucht, zoals bij leverkanker, dan is het al te laat. Behandeling van leverkanker is zeer lastig, want chemo en bestraling zijn voor de lever niet mogelijk. Er zijn wel andere behandelingsmogelijkheden en in het uiterste geval een levertransplantatie. Maar daarvoor is de wachttijd momenteel 1½ - 2 jaar.’

Conclusie en advies
Het is een open deur, maar als je je lever wilt sparen is de beste keuze: geen anabolica gebruiken. Dan hoef je je later ook niks te verwijten mocht je toch gezondheidsklachten krijgen. Dr. Janssen: ‘Ik wil gebruikers op het hart (of beter op hun lever) drukken dat ze echt een risico lopen op leverschade door anabolen te gebruiken. Het probleem met leverschade is ook dat schade niet opgemerkt wordt. Wanneer dit wel gebeurt dan is het vaak al te laat.’

Richt je liever op gezonde suppletie, zoals creatine en eiwitpreparaten. Mocht je ondanks het bovengenoemde verstandige advies van dr. Janssen toch willen gebruiken neem dan de volgende adviezen ter hart:
- geen overdreven hoge doseringen;
- las lange periodes tussen gebruik in;
- doe zo min mogelijk aan stacking;
- gebruik geen C-17 gealkyleerde anabolen en
- neem geen of anders zo min mogelijk andere genotmiddelen, zoals alcohol, XTC en amfetaminen.
 

krieltje

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
6 okt 2004
Berichten
11.684
Karma
365
Lengte
1m65
Massa
106kg
Vetpercentage
15%
Ja,je hoort het waarschijnlijk liever van jan de glazenwasser,dan van een specialist,"omdat die het waarschijnlijk beter weet" get real bro.
Word altijd doodziek van die gassten die overtuigd zijn van mariadistel

Zelf waarschijnlijk nooit enzymen laten testen onder het moto "voel toch nix"

struisvogel gedrag.............17aa is slecht,en geen "wondermiddel" zoals liv 52 ,silymarine,NAC verbeterd dit

Ik heb zelf vaak tot zeer vaak mijn waardes laten controleren,met of zonder mariadistel,tis beide k@t
 

SageFrancis

Ripped Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
22 jan 2005
Berichten
3.366
Karma
2
Ja,je hoort het waarschijnlijk liever van jan de glazenwasser,dan van een specialist,"omdat die het waarschijnlijk beter weet" get real bro.
Word altijd doodziek van die gassten die overtuigd zijn van mariadistel

Zelf waarschijnlijk nooit enzymen laten testen onder het moto "voel toch nix"

struisvogel gedrag.............17aa is slecht,en geen "wondermiddel" zoals liv 52 ,silymarine,NAC verbeterd dit

Ik heb zelf vaak tot zeer vaak mijn waardes laten controleren,met of zonder mariadistel,tis beide k@t

nou nou nou, hoeft niet zo voorbarig he! dat 17aa toxisch is spreekt voor zich. Het feit dat het door een specialst geschreven is wil niet zeggen dat meneer de specials gelijk heeft. Ik heb bij dit bericht echt zo'n "ergogenics" gevoel.

Je ziet mij nergens roepen dat het een wondermiddel is. Ik zie wel bepaalde types hier roepen dat het geen ruk helpt en dat zonder fijne onderbouwing, dan kan ik met recht vragen naar een bron, do you agree?

Ik zie liever grootschalige onderzoeken dan een mening van een drs. Blijkbaar verwachtte jij er teveel van, aldus je wondermiddeltje. Een paracetamol zal er ook niet voor zorgen dat je gebroken been van de een op andere dag herstelt. Netzomin als mariadistel ervoor zal zorgen dat je een nieuwe lever hebt :), het zal vast wel enigzins het herstel bevorderen.

Daarnaast ben ik niet van plan met de horde mee te gaan. De ene week is het de een die roept dat het wel werkt, de andere week is het andersom.
 

krieltje

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
6 okt 2004
Berichten
11.684
Karma
365
Lengte
1m65
Massa
106kg
Vetpercentage
15%
Nee gozer,waar het mij vooral om gaat (sorry als dat idd zo overkomt) dat mensen van de ene oral in de andere rollen.
Veel gasten vooral nw zijn stellig overtuigd dat het "van horen zeggen van een plaatje" het wondermiddel Mariadistel goed voor de lever is.
kuurtjes in juni gedaan(waarschijnlijk diana of winny only) worden een paar weken later dunnetjes over gedaan,omdat "ze mariadistel" gebruikt hebben.

Het enige feit wat voor MIJ PERSOONLIJK telt zijn MIJN labuitslagen,die zeggen IMO meer dan genoeg over het ZG "wondermiddel"

Je moet het met me eens zijn dat 90% op dit forum NEVER een bloedtest heeft laten doen,omdat ze hun kop in het zand steken,en bij het reformhuis horen dat het zo goed middel is.

Allemaal laawaaipapagaai verhalen.Ik ken zelf gasten die bij hoog en laag beweren dat hun bloeduitslagen wel weer ok zijn na een deftige stack,en mij via PB vragen wat ze moeten laten testen,nadat ze eerst een week eerder op het forum doodleuk zitten te vertellen dat het weer helemaal super is na 2 weken mariadistel.Nou vraag ik je.

Ikzelf heb wel eens verhogingen tot 240 Alat en 88 gamma GT gehad.Met het schoonste dieet,en met alle mariadistel in de wereld,krijg je die na 3 mnd pas naar beneden.
 

SageFrancis

Ripped Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
22 jan 2005
Berichten
3.366
Karma
2
Nee gozer,waar het mij vooral om gaat (sorry als dat idd zo overkomt) dat mensen van de ene oral in de andere rollen.
Veel gasten vooral nw zijn stellig overtuigd dat het "van horen zeggen van een plaatje" het wondermiddel Mariadistel goed voor de lever is.
kuurtjes in juni gedaan(waarschijnlijk diana of winny only) worden een paar weken later dunnetjes over gedaan,omdat "ze mariadistel" gebruikt hebben.

Het enige feit wat voor MIJ PERSOONLIJK telt zijn MIJN labuitslagen,die zeggen IMO meer dan genoeg over het ZG "wondermiddel"

Je moet het met me eens zijn dat 90% op dit forum NEVER een bloedtest heeft laten doen,omdat ze hun kop in het zand steken,en bij het reformhuis horen dat het zo goed middel is.

Allemaal laawaaipapagaai verhalen.Ik ken zelf gasten die bij hoog en laag beweren dat hun bloeduitslagen wel weer ok zijn na een deftige stack,en mij via PB vragen wat ze moeten laten testen,nadat ze eerst een week eerder op het forum doodleuk zitten te vertellen dat het weer helemaal super is na 2 weken mariadistel.Nou vraag ik je.

Ikzelf heb wel eens verhogingen tot 240 Alat en 88 gamma GT gehad.Met het schoonste dieet,en met alle mariadistel in de wereld,krijg je die na 3 mnd pas naar beneden.

nu snap ik je. i agree.
 

david12

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 nov 2006
Berichten
1.835
Karma
56
Lengte
1m80
Massa
106kg
Vetpercentage
12%
Ik heb zelfs hogere waardes van mijn enzymen MET dan zonder gehad.NIKS maar dan ook NIKS helpt tegen een vehoging of zwaar verknalde leverwaares.

Iedereen die anders beweert heeft NOG NOOIT zijn leverenzymen laten checken

Klopt als een bus ben ook al jaren met mijn leverwaarden aan het kloten, diverse specialisten in het ziekenhuis gehad. Mijn alad waarde schommelt tusen de 100 en 250.

Geen enkel medicijn is er om deze waarde omlaag te halen, oja een homeopathische kwakzalver zal waarschijnlijk wel iets weten:D

testen voor de leverwerking (testen op een leverontsteking, de transaminasenwaarden door een ASAT- of ALAD-test). De lever wordt echter niet vaak door de systemische vasculitis aangedaan. Leverwaarden zijn vooral belangrijk om te bepalen of er ongewenste bijwerkingen van de medicijnen optreden.
 

krieltje

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
6 okt 2004
Berichten
11.684
Karma
365
Lengte
1m65
Massa
106kg
Vetpercentage
15%
Idd,wat ook zeer vaak gebagetaliseerd word is de kwestie acne en 17aa.
Er word rocuatane door artsen voorgeschreven.Rocu zal een dramatische stijging van je enzymen veroorzaken.
De doorsnee gebruiker,zal vrij makkelijk rocu met 17aa combineren.Je wilt niet weten wat dat met je waardes doet.Onder het mom,nou ik voel toch nix,word het vrolijk gebruikt
 

Naar boven