MuscleMeat

Kip teriyaki met rijst

Bezoekers in dit topic

Kip teriyaki met rijst, wortel en broccoli.
Vier porties. Per portie:
- 507 kcal
- 43,1 gr proteïne
- 53,4 gr koolhydraten
- 13,3 gr vet

Ingrediënten voor 4 porties:
500 gr. kipfilet,
200 gr rijst,
400 gr. wortel,
500 gr. broccoli,
1 rode peper,
peper, zout
potje teriyakisaus 200 gr
Eetlepel olijfolie

Zet ruim water met snufje zout op voor de rijst (van 8 minuten koken). Snij de wortel klein. Snij de peper zoals je wilt. Kipfilet in ongeveer 16 stukken. Verhit bakpan en olie goed. Bak de kip een paar minuten heet aan met gemalen peper. Doe de wortel erbij. Goed roeren. Rode peper er bovenop. Bedek de bakpan met aluminium folie of een deksel. Vuur onder de bakpan kan flink lager. Doe de rijst in het kokende water. Zet een wekker op 8 minuten.
Doe de broccoli in de magnetron met een beetje water (per maaltijd op 2 minuten, de hele broccoli wel 5 minuten).
Ga chillen.

Als de wekker gaat, giet dan de rijst af. Haal de folie/deksel van de kip af en voeg de teriyaki saus toe met een slokje water. Laat een paar minuten bubbelen.

Vuur uit, laat nog twee minuten staan en dan is het klaar. Eet smakelijk.

Kipfilet kun je vervangen door vegadingen als tofu of tempeh mocht je dat willen. Voor meer koolhydraten doe je meer rijst. Voor meer vet meer olie.
 

Bijlagen

  • 20210126_183820.jpg
    20210126_183820.jpg
    75,5 KB · Weergaven: 224
Hoezo zie je hier mijn hele bio?
 
Back
Naar boven