XXL Nutrition

kwark

met fruit, musli, havermout...
 
Ik gooi er whey isolaat doorheen, mengt goed en geen klonten. Smaakt ook nog eens zoet.
 
Beste smaakt zoetstof.
 
Niet zeuren maar slikken!
 
  • Like
Waarderingen: 040B
  1. Laat in een kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Verkruimel de mariabiscuits en doe in een kom. Smelt boter en meng de boter met water door de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.
  2. Was 300 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de keukenmachine de aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Laat het mengsel even afkoelen.
  3. Roer in een kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik op de bovenkant van de taart. Verwarm zachtjes in een pannetje de aardbeienjam met water. Bestrijk met een kwastje de aardbeien en kwark rijkelijk met jammengsel.
Variatietip:
Met kersen en amandelen: Vervang de mariabiscuits door amandelspeculaasjes. Gebruik in plaats van verse aardbeien ontpitte verse kersen of uitgelekte kersen uit een pot. Garneer de taart met 25 g geroosterd amandelschaafsel in plaats van met aardbeiengelei. Met bitterkoekjes en sinaasappellikeur: Snijd 200 g bitterkoekjes in kleine stukjes en roer deze met 2 eetlepels sinaasappellikeur (in plaats van aardbeienpuree) door het kwarkmengsel. Garneer de taart met 50 g bitterkoekjes en fijngeraspte sinaasappelschil.
 
Rauwe cacao, kaneel en zoetstof doet wonderen voor mij.
En een goeie alternatief voor kwark is griekse yoghurt (van Total 0%) als je een keer wat anders wilt. ;)
 
  1. Laat in een kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Verkruimel de mariabiscuits en doe in een kom. Smelt boter en meng de boter met water door de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.
  2. Was 300 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de keukenmachine de aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Laat het mengsel even afkoelen.
  3. Roer in een kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik op de bovenkant van de taart. Verwarm zachtjes in een pannetje de aardbeienjam met water. Bestrijk met een kwastje de aardbeien en kwark rijkelijk met jammengsel.
Variatietip:
Met kersen en amandelen: Vervang de mariabiscuits door amandelspeculaasjes. Gebruik in plaats van verse aardbeien ontpitte verse kersen of uitgelekte kersen uit een pot. Garneer de taart met 25 g geroosterd amandelschaafsel in plaats van met aardbeiengelei. Met bitterkoekjes en sinaasappellikeur: Snijd 200 g bitterkoekjes in kleine stukjes en roer deze met 2 eetlepels sinaasappellikeur (in plaats van aardbeienpuree) door het kwarkmengsel. Garneer de taart met 50 g bitterkoekjes en fijngeraspte sinaasappelschil.
Dat is hetzelfde als een ei lekker maken door lasagne te maken.
 
Koop gewoon wat flav drops. Kan je iedere dag wat afwisselen.
 
Terug
Naar boven