AndroidHealthClinic

Spliterwten schuim vraag

Bezoekers in dit topic

Gast 115652

Novice
Lid geworden
7 mrt 2013
Berichten
8
Waardering
0
Lengte
1m85
Massa
90kg
Kan iemand mij vertellen of er relatief veel voedingsstoffen - vooral eiwitten - in het schuim van spliterwten zitten dat ontstaat tijdens het koken? Ik kook ongeveer 10 a 15 minuten. Het merk dat ik koop is smaak, verkrijgbaar bij de Jumbo.

Handig om te weten misschien is dat ik vegan ben.
 
Hahaha vegan
 
Peulvruchten, zoals bonen en erwten, bevatten veel eiwitten. Bij het koken komen deze deels vrij, waardoor het bekende schuim ontstaat. Dit is geheel natuurlijk en komt ook voor bij verse bonen. Deze vrijgekomen eiwitten kunnen een beetje bitter zijn, vandaar dat vaak wordt geadviseerd om het schuim af te scheppen en/of na het koken goed af te gieten. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Niets verdacht aan dat schuim dus.Ziet er vaak alleen minder smakelijk uit.
 
Back
Naar boven