MuscleMeat

Sticky Tweede Kamer/ NL Politiek

Bezoekers in dit topic

Forum voor Democratie gaat meedoen aan de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer, liet oprichter Thierry Baudet vanochtend weten. De groep wil een politieke partij worden om "het systeem van binnenuit open te breken".

 
Jawel. Hij zei het echt. Jesse Klaver is een soort Obama en hij snapt ook best wel dat mensen hem zo zien. Politieke ironie is nu echt helemaal doodgeknuppeld. De pseudotrudeau van de lage landen met het doorzichtige campagnespel van teleprompters, korte kwootjes en opgestroopte mouwen die denkt dat het kopiëren van de Obamacampagne hem zelf ook tot Obama maken. Het is overmoed, of een narcistisch egoprobleem van Jesse I Can. Door de self-aggrandizement van de engelsewoordjesgebruiker viel het ineens wel des te meer op dat het snotneusje met 'u' werd aangesproken door Pieter-Jan Hagens. En hoe koddig dat eigenlijk is.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/jesse_wie_ken.html
 
Voltallige bestuur Piratenpartij Nederland stapt op uit onvrede over het beleid van beoogd lijsttrekker Ancilla van de Leest.

Het voltallige bestuur van de Piratenpartij Nederland is afgelopen nacht opgestapt uit onvrede over het beleid van beoogd lijsttrekker Ancilla van de Leest. Ze zijn overgestapt naar de partij Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Het bestuur, onder voorzitterschap van voormalig Bouwfraude-klokkenluider Floor Drost, verwijt Van de Leest dat zij de partij heeft ‘gekaapt’ en achter de rug van het bestuur en de ledenraad om opereert.

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/26/bestuur-piratenpartij-stapt-over-naar-partij-baudet-a1523368

De tieten van Ancilla waren niet genoeg om het bestuur te overtuigen. Zo vlak voor de verkiezingen kunnen we concluderen dat de Piratenpartij dood is.
 
'Narcisten, egocentrische opportunisten, ijdele mannetjes'. Zo beschrijft GeenPeil-initiatiefnemer Bart Nijman zijn voormalige makkers Jan Roos en Thierry Baudet. Roos en Baudet waren de twee gezichten van de Nee-stem bij het succesvolle GeenPeil-referendum over het handelsverdrag met Oekraïne. Beiden hebben zich inmiddels kandidaat gesteld voor de Tweede Kamer.

Egomane opportunisten
Nijman steekt zijn irritatie over de politieke stap van Jan Roos niet onder stoelen of banken. "Ik heb iets tegen journalisten die de politiek ingaan", zegt Nijman tegen RTL Nieuws.

"Roos en Baudet vergeten in al hun ijdelheid één ding: GeenPeil was succesvol omdat het van buiten de Haagse arena kwam", schrijft Nijman -zelf werkzaam bij GeenStijl- op Twitter. "En verder betreur ik het dat een zuiver en onafhankelijk democratisch initiatief nu al twee egomane opportunisten heeft gekatapulteerd", aldus Nijman.

Nooit journalist geweest
Bart-Nijman.jpg


GeenStijl, Jan Roos, Thierry Baudet en Bart Nijman (foto). Gezamenlijk namen ze het op tegen de gevestigde orde door een referendum te organiseren over het Oekraïne-verdrag. Van die eensgezindheid is niets meer over.

In een reactie verwerpt Jan Roos de kritiek van Nijman. "VNL heeft me pas na het Oekraïne-referendum gevraagd", aldus Roos. "Ik ben ook nooit journalist geweest, ik was opiniemaker en heb altijd aangegeven dat ik de politiek in wilde."

Weinig impact
De lijsttrekker van VNL vindt het onbegrijpelijk dat Thierry Baudet ook mee gaat doen aan de verkiezingen in maart. "Als je echt iets wil bereiken dan moet je bij ons (VNL) komen. Nu komt hij met een vrijwel identiek programma als het onze. Ik denk dat hij weinig impact zal hebben", zegt Roos.

Zowel Jan Roos –die tot voor kort bij GeenStijl werkte- als Thierry Baudet kunnen hun borst nat maken. GeenStijl heeft ze op de korrel. Het zijn nu politici en dus zal GeenStijl ze zo behandelen. Bart Nijman noemt ze 'fair game', er mag dus op gejaagd worden.
 
Premier Mark Rutte is de nieuwe Niccolò Machiavelli
Hij heeft de crisis gebruikt voor de eigen VVD-agenda


Zorgverzekeraar DWS maakte dinsdag bekend dat de zorgpremie in 2017 met 9,25 euro per maand omhoog gaat. Dat is een stijging van bijna 10 procent. Bij de zorgverzekeraars is DWS de trendsetter. Andere verzekeraars zullen die zorgpremiestijging minimaal volgen, maar het kan ook hoger uitvallen. Zorgverzekeraars verdedigen de stijging met het argument dat ze te fors op hun reserves interen.

Amper een week na Prinsjesdag 2016 valt het kabinet Rutte II al weer door de mand. Want wat zei het kabinet? De premiestijging voor 2017 zou zo’n 3,50 euro bedragen. Een stijging van 3,5 procent.

Bijna iedereen gaat er in 2017 op achteruit
Je vraagt je af hoe het kan dat de regering een inschattingsfout maakt die bijna drie keer hoger uitvalt dan de eigen raming. Je zou toch zeggen dat de minister van Volksgezondheid, met al haar ambtenaren, voldoende voeling met de sector heeft om de temperatuur van het badwater te kennen. Met andere woorden waarom wist het kabinet dit niet? Of wist de regering het wél, maar paste dat niet in de ’Goed Nieuwsshow’? Maar, hoe kortzichtig ben je dan als de ware cijfers een week later alsnog bekend worden? Is dit opportunisme of gewoon minachting van het volk?

Dat bijna iedereen er volgend jaar op vooruit gaat is natuurlijk een flinterdunne boodschap. Met deze forse premieverhoging plus de stijgingen van de gemeentebelasting, de waterschapslasten en de gebruikelijke inflatie zal er van dat minimaal beloofde plusje weinig overblijven. In feite zal iedereen er op achteruit gaan.

De op de borstklopperij van de regering is sowieso komisch omdat het kabinet Rutte II er de afgelopen 3,5 jaar in feite weinig van gebakken heeft. Een paar feiten op een rijtje:

Feit 1: Wet Werk en Zekerheid is mislukt
De belangrijke Wet Werk en Zekerheid, welke vaste banen minder vast en flexbanen minder flex zou moeten maken, kan als mislukt worden beschouwd, ook al denkt minister Lodewijk Asscher (PvdA) van Sociale Zaken daar anders over. Zowel werkgevers als werknemers zijn ontevreden over de nieuwe wet. Het beoogde effect wordt niet bereikt. De wel zorgt voor chaos.

Feit 2: groei economie ondanks regeringsbeleid
Nee, het is niet dankzij het beleid van het kabinet dat de economie gegroeid is, maar ondanks. Zie feit 3. De Nederlandse economie heeft de afgelopen periode gewoon meegelift op de groei van de wereldeconomie, waarbij de lage olieprijs een belangrijke factor is. De netto groei door consumentenbestedingen had veel groter kunnen zijn wanneer het besteedbaar inkomen van de burger de afgelopen jaren gestegen was.

Feit 3: Rutte I en II kampioen lastenverzwaring
Uit een dubbelinterview in NRC van afgelopen zaterdag met de economen Bas Jacobs en Roel Beetsma blijkt wat veel mensen al voorspelden. Tussen 2011 en 2017 is er voor 46 miljard euro aan bezuinigingen en lastenverzwaringen doorgevoerd. Voorbeelden: verhoging van de BTW van 19 naar 21 procent, invoering van de assurantiebelasting, verhoging van de milieubelasting op energie bij dalende olie- en gasprijzen, bezuinigingen op de zorg, het verhogen van belastingschijven en het beperken van de ouderenkorting.

Conclusie van Bas Jacobs: het beleid van Rutte II de afgelopen jaren heeft contraproductief gewerkt. De schuldreductie is niet gelukt. Immers, private schulden zijn hoger geworden en de overheidsschuld is nauwelijks gedaald.

Premier Mark Rutte (VVD) gaat de geschiedenis in als de kampioen lastenverzwaring met nul procent resultaat.

Bezuinigingen waren niet nodig geweest
Want, Nederland is door de bezuinigingen 10 procent aan bruto binnenlands product kwijtgeraakt, waarvan 6 procent op het conto van de overheid komt. Omgerekend is dat 40 miljard euro per jaar, waarop je 15 miljard aan belastinginkomsten had kunnen krijgen. Met andere woorden: als het kabinet niks gedaan had, dan was de begroting na drie jaar ook met 45 miljard verstevigd, en was het hele bezuinigingspakket niet nodig geweest.

Rutte heeft de crisis gebruikt voor de eigen VVD-agenda
Wanneer je alles goed tot je laat doordringen dan zou je kunnen zeggen dat de kabinetten Rutte I en II de crisis hebben gebruikt om de al jaren zo gewenste VVD-agenda uit te voeren. Namelijk het versoberen van de verzorgingsstaat en het bewust vergroten van de tweedeling tussen rijk en arm in Nederland.
 
Geert Wilders heeft dinsdag een verrassingsbezoek gebracht aan de wijk in Maassluis die gebukt gaat onder geweld. Hij sprak met verschillende bewoners. Er is sinds dit weekeinde een noodbevel afgekondigd in het Burgemeestersplantsoen en Vrijheidspark om ongeregeldheden te voorkomen.

De afgelopen drie weekeinden zorgde een groep jongeren, van wie de gemeente en politie nog niet weten wie het precies zijn, voor onrust in de wijk. Er werden gemeente-eigendommen vernield, auto’s van bewoners stuk gemaakt, ramen van huizen ingegooid en er zou sprake zijn van intimidatie en uitlokken van ruzie. Ook vrijdagavond was het onrustig in de wijk. Rond half negen onstond er onenigheid en een grimmige sfeer tussen een aantal buurtbewoners en een groep jongeren over iemand die op een scooter reed waar hij mogelijk niet mocht rijden. Later op de avond werden bij verschillende huizen en auto’s in de wijk ruiten vernield, aldus de politie.Altijd grote smoel over Wilders, komt hij langs zitten ze met hun telefoontje de boel te filmen haha (filmpje in link).
http://politiek.tpo.nl/2016/09/27/v...-verrassingsbezoek-aan-terreurwijk-maassluis/
 
Het is gedaan met Diederik Samsom. De man die van 38 gewonnen naar 9 gepeilde zetels keldert krijgt een regen van rugdolken vanuit de Pilaren van de Arbeiderspartij. Zijn eigen aankondigingsvideo, "Doorknokken" is het begin van het einde. Zelden zagen we zo'n futloos filmpje. Het bijbehorende interview in de Partijkrant was ook een farce.

In tegenstelling tot de tuigcrimineel "Rapper Boef" werd Didi niet eens op de voorpagina aangekondigd. Hij kwam pas op pagina 5, in een offensief interview met een spervuur aan dodelijke vragen, met een hele sombere foto er bij. En een kadertje over Turks cliëntelisme. In 2012 prijkte Didi nog op de voorpagina's als Verlosser (opschrift is van ons - red.). Das war einmal.

Maandagavond vroeg Pauw zich openlijk af of Samsom het pad niet blokkeert voor betere kandidaten. Dinsdagavond ging DWDD daar nog eens overheen. Jakhals Erik bijt Didi de strot af: "Hij moet gewoon weg!" Kijk zelf maar hierboven, het was een bloedbad. Arme Didi. Volkskrant weg. VARA weg.

En nóg is de gifbeker niet leeg: in de Telegraaf staat vandaag dat ook de onderwijspilaar van De Partij wegloopt bij de PvdA. En dan nu de samenzweerderige vraag: kotst het partijkader de activistische drammer echt uit, of is het allemaal een vooropgezet plan om Ahmed Aboutaleb als nieuwe verlosser naar voren te schuiven?

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/dag_diederik.html

 
Goh zou het al verkiezingstijd zijn? Roemer denkt de heilige graal gevonden te hebben:


"Met hogere lonen en een tot 10 procent hogere AOW krijgt Nederland de broodnodige stimulans voor meer werk en welvaart", zegt Roemer.

Banen
Critici, waaronder het Centraal Planbureau (CPB), wijzen er echter op dat dit niet alleen miljarden kost, maar ook banen. Immers, hogere lonen betekent ook hogere lasten voor werkgevers.

Uit onderzoek door het CPB zou een verhoging van 5 procent al 2,5 miljard euro kosten en een afname in de werkgelegenheid betekenen van 0,5 procent, oftewel zo'n 40.000 banen.

Volgens Daniel van Vuuren van het CPB is dit grosso modo te extrapoleren naar het SP-voorstel van 10 procent verhoging minimumloon. In dat geval zou het dus gaan om 5 miljard euro en zo'n 80.000 banen.

Multinationals
Om dit plan te bekostigen wil de partij veel geld weghalen bij de vermogende Nederlanders en bij multinationals. Die zijn er volgens Roemer aantoonbaar wel op vooruitgegaan afgelopen jaren.
Jaag ze allemaal weg :roflol:
 
Ik noemde haar in een ander topic al een bittere zuurpruim.

'Smakeloos', 'walgelijk', 'dieptriest': de SP ligt zwaar onder vuur in de Tweede Kamer. De partij legde een link tussen het ouderenbeleid en het kabinetsplan voor legaliseren van stervenshulp.
Minister Schippers van Volksgezondheid en Van der Steur van Justitie maakten bekend dat ze de wet willen aanpassen om hulp bij zelfdoding toe te staan. Dat is op dit moment nog verboden.

Afbraakbeleid van dit kabinet?
De christelijke partijen in de Tweede Kamer en de SP zien niets in het plan. SP-Kamerlid Renske Leijten deed er op Twitter gisteren opmerkelijke uitspraken over:
[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Het plan van het kabinet is nog niet klaar. De ministers benadrukten gisteren dat de details nog uitgewerkt moeten worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de Kamer erover zal stemmen.
Er is op dit moment in ieder geval een meerderheid in de Kamer voor het kabinetsplan, omdat coalitiepartijen PvdA en VVD het steunen. Ook GroenLinks en D66 zijn voorstander van het aanpassen van de wet.
 
Back
Naar boven