XXL Nutrition

Nieuws Waarom 'slechte' voeding ook goed kan zijn

denk ook dat het een aandachtsh**r is.. maar:
Zijn advies: "Eet minder brood en meer vis, eieren, boter en andere dierlijke proteïnes.
daar kan ik mee leven.. proteïnes.. yeeeaahh
 
in belgie hadden we dr lecomte die ging 150 jaar worden tot hij op 71 jaar overleed aan kanker. mumbo yumbo
 
kan de beste man moeilijk ongelijk geven. lijkt me redelijk correct wat hij schrijft. alleen is het niet wat de meesten willen horen, die blijven liever bij hun rommeldieet en zeuren andere dingen af zonder dat ze het geprobeerd hebben.
 
er is ook een theorie waarom rood vlees kanker veroorzaakt door het veevoeder, dat onnatuurlijk is en veel te veel omega 6 en te weinig omega 3 bevat
 
kan de beste man moeilijk ongelijk geven. lijkt me redelijk correct wat hij schrijft. alleen is het niet wat de meesten willen horen, die blijven liever bij hun rommeldieet en zeuren andere dingen af zonder dat ze het geprobeerd hebben.

op het brood na zou ik ook voor zijn keuzes gaan.

niks is gezond, sommige dingen zijn alleen minder slecht voor je dan andere.
 
ieder uur is eentje dichter bij je graf...
je lichaam is in volle verval seconde na seconde gaat je volwassen lichaam maar achteruit... alles wat we eten is een agressieve aanval op ons systeem...
 
http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-...aarom-slechte-voeding-ook-goed-kan-zijn.dhtml


Zogenaamde 'slechte' voedingsmiddelen kunnen goed voor je zijn, zegt voedingsdeskundige Barry Grove. Hij spreekt alle beweringen van de laatste 30 jaar tegen dat we vet, suiker, zuivel en rood vlees moeten vervangen door mager vlees, complexe koolhydraten, fruit en groenten.

"Voedingsdeskundige"? Betekent dat dat je aantoonbare leugens mag verkondigen?
Hij mengt een klein aantal waarheden met wat willekeurige informatie en heeft een leuk verhaaltje klaar.

Obesitas
In 1980 aten we veel meer vet dan vandaag maar toen kampte slechts 6 procent van de vrouwen en 8 procent van de mannen met obesitas. In 2006 steeg dit naar 24 procent in Groot-Brittannië.

Interessante correlatie, maar waar zie ik relevante informatie die aantoont dat mager vlees, complexe koolhydraten en groenten en fruit hiermee te maken hebben?

Ziekmakers
Voedingsdeskundige Barry Grove is ervan overtuigd dat sommige zogenaamde gezonde voedingsmiddelen ons eigenlijk ziek maken. Onderzoek toonde aan dat ratten die gevoed werden met suikervervanger sacharine dikker werden dan ratten die een suikeroplossing kregen. Groves gelooft dat fructose, een natuurlijke suiker in fruit, obesitas en diabetes kan veroorzaken. Ook magere zuivelproducten kunnen prostaat- en eierstokkanker veroorzaken. In zijn nieuwe boek 'Trick and Treat: How Healthy Eating Is Making Us Ill' zegt hij dat mensen in de val gelokt worden om medicijnen te nemen als cholesterolverlagende statines. Zijn advies: "Eet minder brood en meer vis, eieren, boter en andere dierlijke proteïnes.

Ik heb 1 studie gelezen die aantoont dat mensen die kunstmatige zoetstoffen consumeren ook daadwerkelijk (marginaal) dikker werder, na correctie voor andere mogelijke oorzaken. Het lijkt me dat de gewichtstoename behoorlijk wat groter zou kunnen zijn geweest indien ze daadwerkelijk suikers hadden geconsumeerd.

Dat fruit diabetes zou veroorzaken is niet aangetoond: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17984654

Magere melk vervangen door volle zou inderdaad het risico op prostaat- en eierstokkanker kunnen verlagen. Dat wil niet zeggen dat het risico op totale kanker, andere ziekten, en het risico op overlijden daardoor ook positief worden beïnvloed.

Als er iets slecht is voor mensen met diabetes is het wel veel eieren vreten:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18400720

Volle melk of soyamelk
"Ik zou nooit soyamelk drinken", zegt Groves. "Deze melk wordt gemaakt van niet-gefermenteerde soya. Dat bevat zuren die mineralen als calcium verbinden en wat verhindert dat ons lichaam deze opneemt. Het bevat oestrogenen die goed zijn voor vrouwen tijdens de menopauze maar negatief zijn voor jongetjes. Het heeft hetzelfde effect als wanneer je je kind een anticonceptiepil geeft."

Laat hem studies over melk en sojamelk maar eens naast elkaar leggen en vervolgens uitleggen wat de voordelen van volle melk zijn. Dit is pure theorie zonder relevante ziekten als eindpunt.


Varkensvlees of kippenfilet
"Vet is goed voor je, dus varkensvlees is zeker niet ongezond. Het idee dat het eten van verzadigde vetten zou leiden tot hartaanvallen is gebaseerd op een oude mythe. Die is ontstaan uit twee onderzoeken uit de jaren '50. Het eerste toonde aan dat als konijnen een cholesterolrijk dieet kregen, hun aders verstopt raakten. Maar deze dieren zijn gemaakt om enkel planten te eten. Hun verstopte aders kunnen ook een allergische reactie geweest zijn. De tweede studie is uit 1953, dat data van vetconsumptie uit 22 landen vergeleek, maar de onderzoeker negeerde de cijfers uit 16 landen die zijn hypothese niet ondersteunde", aldus Grove.

Erg relevant: ecologische- en dierstudies uit 1953 afzeiken. Het wordt pas interessant indien hij een overzicht geeft van relevante mensstudies.

Volle room of magere yoghurt
"Magere yoghurt verhoogt het risico op eierstok- of prostaatkanker, terwijl volle zuivelproducten juist voor bescherming zorgen, dat blijkt uit verschillende onderzoeken", vertelt Grove.

Het magere yoghurt verhaal is niet aangetoond! In ieder geval niet in prospective studies: http://canceranddiet.nl/
De enige variabele waarvan is aangetoond dat het misschien licht beschermend zou kunnen werken is volle melk bij het risico op prostaatkanker.

Wit of meergranen brood
Grove: "Ik eet nooit meergranen brood. Granen en vezels irriteren de darmen, dat blijkt uit een studie in 2006. Ze maken cellen in de darmwand kapot, dit kan je darmen irriteren en zelfs tot darmkanker leiden".

Wat een deskundige! Volkorenbrood verlaagd mogelijk het risico op overlijden en het risico op diabetes. Dat consumptie van granen en vezels tot darmkanker kan leiden, mag hij laten zien.

Omelet of muesli
"Muesli bevat geen vitamine A, C en D en vitamine B en mineralen gaan verloren tijdens het verteringsproces", vertelt Grove. "Maar een omelet bevat elk bestanddeel dat we nodig hebben, enkel vitamine C niet."

Dus? Ontbijtgranen doen mogelijk hetzelfde als volkorenbrood. daarentegen zou hoge consumptie van eieren (meer dan 1/dag) kunnen leiden tot een hogere kans op overlijden.
 
Volle room of magere yoghurt
"Magere yoghurt verhoogt het risico op eierstok- of prostaatkanker, terwijl volle zuivelproducten juist voor bescherming zorgen, dat blijkt uit verschillende onderzoeken", vertelt Grove.

En volle zuivel verhoogt de kans op obesitas en alle andere mogelijke aandoeningen
what's your point doc ?

Deze man dient opgelsoten te worden.
 
Vet moet. Vet is goed. Vet... omdat je 't waard bent!
 
Wat hij dus eigenlijk zegt is dat teveel gezonde producten niet goed is.. En dat je dus eigenlijk zou moeten varieren? Wat een ontdekking.. Tsjah alles met te ervoor is slecht, behalve tequila.. ;)
 
Tis heel simpel: Alles wat celgroei stimuleert, is kankerverwekkend. Kanker is niks anders dan een verkeerd gevormd celletje dat ineens als een dolle gaat delen. Als jij dus celgroei stimuleerd, vergroot je daarmee ook de kans op een foutje (de verhouding is natuurlijk gelijk, relatief blijft kans even groot, maar vaker delen geeft een grotere absolute kans).

Ook water is nodig voor celgroei, dus is ook kankerverwekkend.

Trek zelf jullie conclusies maar.
 
Tis heel simpel: Alles wat celgroei stimuleert, is kankerverwekkend. Kanker is niks anders dan een verkeerd gevormd celletje dat ineens als een dolle gaat delen. Als jij dus celgroei stimuleerd, vergroot je daarmee ook de kans op een foutje (de verhouding is natuurlijk gelijk, relatief blijft kans even groot, maar vaker delen geeft een grotere absolute kans).

Ook water is nodig voor celgroei, dus is ook kankerverwekkend.

Trek zelf jullie conclusies maar.

daarom sterven er in Afrika zo weinig mensen aan kanker?
:eek::D
 
Obesitas is duidelijk een zaak voor Peter R. de Vries.
 
Tis heel simpel: Alles wat celgroei stimuleert, is kankerverwekkend. Kanker is niks anders dan een verkeerd gevormd celletje dat ineens als een dolle gaat delen. Als jij dus celgroei stimuleerd, vergroot je daarmee ook de kans op een foutje (de verhouding is natuurlijk gelijk, relatief blijft kans even groot, maar vaker delen geeft een grotere absolute kans).

Ook water is nodig voor celgroei, dus is ook kankerverwekkend.

Trek zelf jullie conclusies maar.
Natuurlijk nogal een kromme redenatie...
 
Terug
Naar boven