AndroidHealthClinic

Nieuws Zelfmoordaanslag op luchthaven Moskou, 35 doden, 130 gewonden

  • Topic starter EricR
  • Startdatum
  • Reacties 64
  • Weergaven 4K
  • Volgers 15

Bezoekers in dit topic

EricR

Superior Athlete
20 jaar lid
Lid geworden
15 nov 2002
Berichten
50.073
Waardering
2.589
Lengte
1m79
Massa
89kg
Vetpercentage
15%
Moskou - Bij een zelfmoordaanslag in de aankomsthal van de internationale luchthaven Domodedovo in de Russische hoofdstad Moskou zijn maandag zeker 31 doden gevallen.


Er zijn daarnaast zeker 130 gewonden, waarvan zeker twintig ernstig. Dat melden Russische media.

De Russische autoriteiten hebben bevestigd dat het inderdaad om een terroristische aanslag gaat. Eerder was er nog onduidelijkheid over de oorzaak van de explosie.

De Russische veiligheidsdiensten zijn op zoek naar drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de terroristische aanslag. De Russische president Medvedev zegt dat de verantwoordelijken zullen worden opgespoord en bestraft.

Bagageband
De aanslag vond rond 16:40 uur (14:40 uur in Nederland) plaats gevonden bij de bagageband van de internationale aankomsthal van de belangrijkste Moskouse luchthaven. Kort voor de aanslag waren vliegtuigen geland uit Londen, Düsseldorf en Odesa, meldt persbureau Interfax.
Uit de afdeling waar de bagage wordt afgehaald steeg rook op. Ooggetuigen zagen mensen in paniek de nooduitgangen van de luchthaven uitrennen.

Paraatheid
De politie van Moskou is in de hoogste staat van paraatheid. Drukke plaatsen, zoals metrostation, worden extra bewaakt. „Alle patrouilles zijn alert op verdachte personen en objecten op openbare plaatsen”, zei een veiligheidsbeambte tegen Interfax. „Zij hebben in het bijzonder aandacht voor het openbaar vervoer.”

Ook op twee andere Moskouse vliegvelden zijn de veiligheidsmaatregelen opgevoerd. Alle bagage van passagiers wordt doorzocht.

Grootste vliegveld
De Domodedovo Luchthaven ligt circa 40 kilometer ten zuidoosten van de Russische hoofdstad. Het is het grootste vliegveld van Rusland. Vanaf Domodedovo kan op 241 nationale en internationale bestemmingen worden gevlogen. De KLM vliegt niet op Domodedovo.

Rusland wordt regelmatig opgeschrikt door terroristische aanslagen. Vorige jaar ontploften twee bommen in het metronetwerk van Moskou. Daarbij vielen ongeveer veertig doden en meer dan honderd gewonden. Dat was de bloedigste aanslag in de Russische hoofdstad in zes jaar tijd. De verantwoordelijkheid werd opgeëist door radicaalislamitische rebellen uit Tsjetsjenië.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/8822174/__Aanslag_op_luchthaven_Moskou__.html?p=3,1?sn=buitenland

Alsof het een level van Modern Warfare 2 is.
 
Ziek, is er geen filmpje van te vinden? karmaa
 
Niet best jong, wat een zieke wereld is het eigenlijk ook geworden..
 
Niet best jong, wat een zieke wereld is het eigenlijk ook geworden..

Waarom "geworden"? Tragedie en moord zijn van alle tijden, enige verschil is dat we er tegenwoordig met de neus op worden gedrukt door de massamedia.
 
Waarom "geworden"? Tragedie en moord zijn van alle tijden, enige verschil is dat we er tegenwoordig met de neus op worden gedrukt door de massamedia.

Dat zal best, maar een tragedie als dit noem ik lang niet van alle tijden.
 
wow sick

gekke mensen op de wereld :(
 
En we hebben witte rook.

http://www.youtube.com/watch?v=BdA9rk_pXQk


Ik begreep net wel van een nieuwsstream dat er in Rusland jaarlijks tientallen aanslagen zijn. Maar zoals in het artikel aangegeven is deze net iets heftiger dan de anderen.
 
Wat een slachtpartij, dacht eerst dat het een stapel tassen was maar aan het einde is dus meer een hele stapel mensen.
 
Ja maar er is 1 geluk en dat is dat in dat level van Modern Warfare 2 veel meer doden vielen.
 
Je zou er maar net rondlopen daar...
 
Ik had een keer 60 kills op deze map.
 
Tazzlick:mad:, hoe kan dit nou weer...
 
Freaky shit..stelletje lafaards
 
pfff ziek gewoon :s
 
Wat een slachtpartij, dacht eerst dat het een stapel tassen was maar aan het einde is dus meer een hele stapel mensen.

De shockwave was dus behoorlijk.
 
Weer die moslims.
 
Back
Naar boven