MuscleMeat

allemaal aan de cacao!

Chocobynature zei:
Ja dus met hoge dosering flavonoids breek je deze vrije radicalen weer af er is uitgezocht dat je FC content tussen de 600 en 1000 moet zijn per dag om de vrije radicalen te lijf te gaan
Bron?

En wat zijn de gevolgen wanneer deze vrije radicalen te lijf zijn gegaan? Je schijnt er niet langer van te leven, noch kanker mee te voorkomen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22419320
http://annonc.oxfordjournals.org/content/21/1/166.full.pdf
 
Volgens mij heeft Gouwetonny eerder een goede link gegeven naar onderbouwde informatie over cacao: [Link niet meer beschikbaar]

Chocobynature lijkt hier nog een stap bovenop te willen doen met "zijn" producten om onderscheidend te zijn. De links die aangevoerd worden hebben echter weinig met wetenschap te maken.
Ook voor de uitspraken over melk ontbreekt een onderbouwing. De mens is als zoogdier wel in meer dingen uniek dan alleen het drinken van melk van een ander zoogdier op volwassen leeftijd (hoewel uniek, ook katten en egels drinken melk als je het ze voorschoteld). Dat betekent echter nog niet dat je er kanker en breekbare botten door krijgt. Welk ander zoogdier eet bijvoorbeeld nog meer Choconature?

Maar de volgende vraag heb ik nog open staan:
Welke concrete gezondheidsvoordelen geven >800 mg flavonoïden? Dat kan telkens wel aangehaald worden, net zoals de ORAC-waarde, maar wat is het verschil met bijvoorbeeld 200 mg flavonoïden?
Graag zou ik het antwoord onderbouwd zien met onderzoeksresultaten. Meer is namelijk niet altijd beter.
Klopt helemaal meer is niet altijd beter heb je maar 200mg flavonoiden in 400 gram chocola. In het hollenberg instituut is uitgezocht dat met huidige vervuiling een mens ongeveer tussen de 800 a 1200 mg flavonoid content nodig heeft om schade aan de cellen in je lichaam te voorkomen en Een high flavonoid cacao waar ze study's mee doen op universiteiten zitten tussen de 500 a 750 mg per dag zo ook de CVS/ME studdy van Prof Steven Atkin van Hull university Hij gebruikte 750 mg FC per dag voor zijn patiënten volgens mij heb ik hier wat links op staan
http://healthychoc.ws/index.php/201...t-there-is-such-a-thing-as-healthy-chocolate/

Is Chocolate the Next Super Food?
Study Highlights High Antioxidant Content in Dark Chocolate and Cocoa Powder http://www.webmd.com/food-recipes/news/20110207/is-chocolate-the-next-super-food

http://www.nutraingredients.com/Res...tm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+Daily

Des te hoger de flavonoid content in je bloed de beter je bestand bent tegen veroudering van je cellen tegen vrijeradicalen zoals de hydroxy groepen. (alcoholen en andere vluchtige stoffen)

Heb er nog meer links naar study's en info staan op dit blog
staan op mijn oude verzamel blog aan de rechter kant : [Link niet meer beschikbaar] FC in je bloed bepaalt hoe gezond en lang je leeft (Kuna onderzoek)
http://medsci.org/press/cocoa.html
http://www.medsci.org/v04p0053.htm

Ben net terug van een feestje van mijn werk ga zo ff relaxen ;-)

Succes met het doornemen.

Oh ja ik heb diabetes patiënt v.an 83 binnen een jaar zijn insuline van 56 eenheden naar 28 terug gebracht met high flavonoid cacao man zat een jaar geleden nog in rolstoel en was zijn leven lang sporter geweest en zat gekluisterd aan zijn rolstoel. Nu komt hij er weer uit en sport weer langzaam wat meer zijn neuropatische pijnen zijn ook met 50% afgenomen Deze man ga ik over een 6 maanden zijn testimonial afnemen Gisteren nog gebeld met hem en heeft de cacao inname van 3 stuks per dag afgebouwd naar 1 tot een half stukje per dag (10 a 5 gram )

Dit soort study's doen ze ook met een high flavonoid cacao http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00125866


Fijn weekend nu kun je even voort

---------- Post toegevoegd Fri 23 Mar 2012 om 21:45 ----------

Dus er sterven vandaag de dag nog duizenden mensen onnodig aan kanker, er zijn vandaag de dag duizenden die kotsmisselijk uit hun bed opstaan door de chemotherapie terwijl twee soorten suikers bannen uit je dieet het enige is wat men doen moet???:rolleyes:

---------- Post toegevoegd Wed 21 Mar 2012 om 09:12 ----------



Omdat we met zijn allen ouder worden?

Wat betreft aspartaam, wat kan er nu slechts zijn aan die twee goede aminozuurtjes en het natuurlijkafbraakproduct methanol? Methanol zit in grotere concentraties in fruitsap.


Aspartaam wordt chemisch gemaakt uit suiker tijdens vervaardiging komt oa lood en arseen vrij die in de aspartaam achter blijft Plastic is ook vervaardigd uit een natuurlijke bron aardolie dat eet je toch ook niet?

Chemo is helemaal fout luister maar eens naar deze man maar op youtube zijn ook artsen die waarschuwen. : Chemo is schieten met hagel [Link niet meer beschikbaar] wil je het boek na het luisteren van dit videotje wel eens lezen ik heb het en mail het je gratis.

Groet Peter
chocobynature@gmail.com
 
hehehe:
Nieuw onderzoek wijst erop dat mensen die regelmatig chocolade eten slanker zijn dan mensen die dat niet doen.

Dat is te lezen in het blad Archives of Internal Medicine. De conclusie van de onderzoekers staat haaks op de volkswijsheid dat chocolade dik maakt.

Onderzoek
De onderzoekers baseren hun conclusie op een onderzoek onder 1000 volwassen mannen en vrouwen. Ze achterhaalden het gewicht en de lengte van de proefpersonen en keken naar het (eet)gedrag. Natuurlijk kwam ook de chocoladeconsumptie aan bod.

Resultaten
De mensen die regelmatig chocolade aten, bleken een lager BMI (Body Mass Index) te hebben dan mensen die dat niet deden. Het verschil tussen mensen die wel en mensen die niet regelmatig chocolade aten, was klein, maar significant. En dat terwijl de mensen die chocolade aten zelden minder en vaak zelfs meer calorieën nuttigden dan mensen die geen chocolade aten. De onderzoekers onderzochten de proefpersonen grondig en sloten uit dat ander gedrag (bijvoorbeeld: vaker naar de sportschool) het lagere BMI kon verklaren.

http://www.scientias.nl/chocolade-kan-u-slanker-maken/59274
 

Zo. Dat scheelt een slok op een borrel! Slechts 15 euro voor 450 gram. Bij 6 gram per dag doe je daar 75 dagen mee voor 20ct per dag. Verschilt flink met die 80 dollar oid bij choconat.

Als iemand nu nog de daadwerkelijke feiten over cacao (bevestigd door degelijk onderbouwd, wetenschappelijk onderzoek) kan vinden, dan zijn we allemaal blij.
 
alles gelezen, ga maar een pakje blookers halen.
 
kan blookers in de cut?
 
goede link black cobra
 
Als ik die link van Black cobra zo bekijk lijkt het mij vrij sterk dat de Blookers van de ah voldoet aan de eis en dus past bij de beschrijving.
rauw, onverhit / ongebrand en ecologisch geteeld..

Of wel?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #212
vrij simpel: volgens chocobynature werkt alleen de rauwe cacao, en volgens willem koert is er bij zijn stukjes op ergogenics de gebrande versie gebruikt, blooker/droste.

koop nu maar zo'n pakje van 250 gram voor 1,85 euro bij de AH en probeer het.
 
Ik gebruik nu een week de blooker cacao, merk er niet zo veel van.. eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik moet merken? Of wat het juiste tijdstip is om deze te nemen?
Verder ging ik af op de link van cobra.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #214
2/3 uur voor de training bekertje heet water met daarin 8 gr cacao en beetje zoetstof, goed roeren even laten staan en opdrinken.
je zou toch minimaal een goede pomp bij de training moeten opmerken.
 
Thnx, zal het proberen. Een uurtje voor de training in mijn pre workout shake is te kort tijd?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #216
ja is tekort, beste is 3 uur voor de training
 
Skinnie ik ga het toch ook maar eens proberen met een pakje blooker cacao.
2 a 3u voor de training, erna ook nemen?
Ben altijd opzoek naar de pomp dus als ik die vind door middel van cacao ben ik al tevreden.
 
En als je niet voor de pomp gaat.

Merk je nog wat anders?
 
Terug
Naar boven