AndroidHealthClinic

allemaal aan de cacao!

Bezoekers in dit topic

Idem dito hier :D , gooi altijd puur cacao poeder door mijn shakes :)
 
Gebruiken jullie rauwe cacao dan? Zoja, waar haal je dit? Ik lees op verschillende sites dat het echt onverhit moet zijn en rauw heet, ipv puur. Waar bestellen jullie dit? Zouden de boardsponsors dit misschien in hun assortiment kunnen toevoegen? :D
 
Gewoon een pak uit de supermarkt van droste! rood pak met een ouderwets vrouwtje erop
 
Gewoon een pak uit de supermarkt van droste! rood pak met een ouderwets vrouwtje erop

of blooker (is goedkoper)

of voor mijn part een eigen merk.. maakt allemaal niet zoveel uit.
 
Dit stukje las ik Op smulweb.nl

Cacao is de absolute topper onder de antioxidanten. Het lichaam neemt de antioxidanten uit de cacao het beste op als de cacao niet met melk vermengd wordt.

Dat je van chocolade eten blij wordt, kunnen we vaak genoeg lezen. Ook dat je voor dat blije gevoel vooral de pure, zwarte chocolade moet eten, met een hoog cacaogehalte. Net die chocolade die veel mensen niet zo lekker vinden. Maar met een beetje fantasie kun je toch het goede uit de cacao halen.

Zo kun je cacaopoeder door je koffie mengen. Op de manier die je gebruikt voor ouderwetse zelfgemaakte chocolademelk: eetlepel cacaopoeder vermengen met 1 of meer el water, blijven roeren tot homogeen papje en vervolgens de koffie erop schenken en goed doorroeren. Eventueel nog een snuf kaneel bij de gemalen koffie vóór het water opgieten.

Cacao is dus goed voor je, maar om het lekker te krijgen worden vaak ingrediënten toegevoegd of verwerkingsmethodes gebruikt waar je juist niet zo blij van wordt. Het goede nieuws is dat er inmiddels allerlei cacaoproducten verkrijgbaar zijn die het beste uit de twee werelden combineren: rauwe, onverhitte cacao verwerkt in smakelijke repen. Een sympathiek Nederlands merk (rauw, biologisch, fair trade) is Lovechock http://lovechock.nl/. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar hee, voor een gezonde, lekkere chocoladereep waar jij helemaal happy van wordt en de telers in een ver warm land ook, daar hebben we toch wel iets voor over?

Als je het allerbeste uit cacao wilt halen, kom je onvermijdelijk terecht in de wereld van raw food. Daar kost 250 g poeder van ruwe, ongebrande cacao al gauw rond een tientje, maar de gebruikers zijn er lyrisch over (en veel moet je er niet van gebruiken, 20 g per dag wordt aanbevolen)
http://www.unlimitedhealth.nl/shop/cacao-poeder-bali-biologisch-rauw-gram-p-2035.html
 
Dit stukje las ik Op smulweb.nl

Cacao is de absolute topper onder de antioxidanten. Het lichaam neemt de antioxidanten uit de cacao het beste op als de cacao niet met melk vermengd wordt.

Dat je van chocolade eten blij wordt, kunnen we vaak genoeg lezen. Ook dat je voor dat blije gevoel vooral de pure, zwarte chocolade moet eten, met een hoog cacaogehalte. Net die chocolade die veel mensen niet zo lekker vinden. Maar met een beetje fantasie kun je toch het goede uit de cacao halen.

Zo kun je cacaopoeder door je koffie mengen. Op de manier die je gebruikt voor ouderwetse zelfgemaakte chocolademelk: eetlepel cacaopoeder vermengen met 1 of meer el water, blijven roeren tot homogeen papje en vervolgens de koffie erop schenken en goed doorroeren. Eventueel nog een snuf kaneel bij de gemalen koffie vóór het water opgieten.

Cacao is dus goed voor je, maar om het lekker te krijgen worden vaak ingrediënten toegevoegd of verwerkingsmethodes gebruikt waar je juist niet zo blij van wordt. Het goede nieuws is dat er inmiddels allerlei cacaoproducten verkrijgbaar zijn die het beste uit de twee werelden combineren: rauwe, onverhitte cacao verwerkt in smakelijke repen. Een sympathiek Nederlands merk (rauw, biologisch, fair trade) is Lovechock http://lovechock.nl/. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar hee, voor een gezonde, lekkere chocoladereep waar jij helemaal happy van wordt en de telers in een ver warm land ook, daar hebben we toch wel iets voor over?

Als je het allerbeste uit cacao wilt halen, kom je onvermijdelijk terecht in de wereld van raw food. Daar kost 250 g poeder van ruwe, ongebrande cacao al gauw rond een tientje, maar de gebruikers zijn er lyrisch over (en veel moet je er niet van gebruiken, 20 g per dag wordt aanbevolen)
http://www.unlimitedhealth.nl/shop/cacao-poeder-bali-biologisch-rauw-gram-p-2035.html

ik denk dat er met ruwe ongebrande cacao iets anders bedoelt word. Ongebrande cacao is namelijk redelijk giftig en bevat heel veel dioxines en blauwzuur. Waarschijnlijk word er ongealkalyseerde cacao bedoeld, dit is cacao waar geen toevoegingen(die de kleur en smaak verbeteren) bij zitten. Maar ongebrande cacao nee dat kan je niet eten.
 
ik denk dat er met ruwe ongebrande cacao iets anders bedoelt word. Ongebrande cacao is namelijk redelijk giftig en bevat heel veel dioxines en blauwzuur. Waarschijnlijk word er ongealkalyseerde cacao bedoeld, dit is cacao waar geen toevoegingen(die de kleur en smaak verbeteren) bij zitten. Maar ongebrande cacao nee dat kan je niet eten.
het staat toch echt in hun beschrijving. misschien roosteren ze het, net als rawfood, op zeer lage temperatuur. zodat er nooit sprake van 'verbranding' is geweest?
anyhow ik ga gelijk een pakje kopen.
 
Ik ben er ook mee begonnen: 2 scoops whey, 1 scoop Blooker cacao, en 3 dl halfvolle melk. Lekkuru shake! :zuip:

Maarruh.. hoe fout is dit eigenlijk? Die Blooker cacao is wel errug goedkoop. Daar verdienen de boertjes geen rooie cent aan vrees ik.
En dan ook nog die kiloknallers kip. Fouter kan het bijna niet. Gelukkig zijn de legbatterijen afgeschaft, dat scheelt weer.
 
Laatst bewerkt:

thx

lees de link in comment van TK210. je hebt schijnbaar veel verschillen in cacao.

Ja weetik. Maar ik ga liever geen geld erin steken, als het aan de gurus ligt dan zou mijn keukenkast bomvol moeten zitten met al die superfoods.

Ik weet niet eens of het werkt, maar voor een klein prijsje (maar wel de gebrande versie) kan ik het altijd in mijn shakes gooien.
 
blooker is goed genoeg, behalve dat het nog steeds een superpomp geeft is mijn bloeddruk abnormaal goed 123/78.
ik neem ook weleens geen cacao voor de training, scheelt enorm.
 
blooker is goed genoeg, behalve dat het nog steeds een superpomp geeft is mijn bloeddruk abnormaal goed 123/78.
ik neem ook weleens geen cacao voor de training, scheelt enorm.

Wtf, pomp?

Hoe moet je het nemen en hoeveel voor een pomp? Gewoon met water?
 
2/3 uur voor de training, gewoon met water, ik neem zo'n 10 gram
 
Back
Naar boven