- Lid geworden
- 12 jul 2010
- Berichten
- 1.770
- Waardering
- 50
- Lengte
- 1m74
Idem dito hier , gooi altijd puur cacao poeder door mijn shakes
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
Gewoon een pak uit de supermarkt van droste! rood pak met een ouderwets vrouwtje erop
Dit stukje las ik Op smulweb.nl
Cacao is de absolute topper onder de antioxidanten. Het lichaam neemt de antioxidanten uit de cacao het beste op als de cacao niet met melk vermengd wordt.
Dat je van chocolade eten blij wordt, kunnen we vaak genoeg lezen. Ook dat je voor dat blije gevoel vooral de pure, zwarte chocolade moet eten, met een hoog cacaogehalte. Net die chocolade die veel mensen niet zo lekker vinden. Maar met een beetje fantasie kun je toch het goede uit de cacao halen.
Zo kun je cacaopoeder door je koffie mengen. Op de manier die je gebruikt voor ouderwetse zelfgemaakte chocolademelk: eetlepel cacaopoeder vermengen met 1 of meer el water, blijven roeren tot homogeen papje en vervolgens de koffie erop schenken en goed doorroeren. Eventueel nog een snuf kaneel bij de gemalen koffie vóór het water opgieten.
Cacao is dus goed voor je, maar om het lekker te krijgen worden vaak ingrediënten toegevoegd of verwerkingsmethodes gebruikt waar je juist niet zo blij van wordt. Het goede nieuws is dat er inmiddels allerlei cacaoproducten verkrijgbaar zijn die het beste uit de twee werelden combineren: rauwe, onverhitte cacao verwerkt in smakelijke repen. Een sympathiek Nederlands merk (rauw, biologisch, fair trade) is Lovechock http://lovechock.nl/. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar hee, voor een gezonde, lekkere chocoladereep waar jij helemaal happy van wordt en de telers in een ver warm land ook, daar hebben we toch wel iets voor over?
Als je het allerbeste uit cacao wilt halen, kom je onvermijdelijk terecht in de wereld van raw food. Daar kost 250 g poeder van ruwe, ongebrande cacao al gauw rond een tientje, maar de gebruikers zijn er lyrisch over (en veel moet je er niet van gebruiken, 20 g per dag wordt aanbevolen)
http://www.unlimitedhealth.nl/shop/cacao-poeder-bali-biologisch-rauw-gram-p-2035.html
het staat toch echt in hun beschrijving. misschien roosteren ze het, net als rawfood, op zeer lage temperatuur. zodat er nooit sprake van 'verbranding' is geweest?ik denk dat er met ruwe ongebrande cacao iets anders bedoelt word. Ongebrande cacao is namelijk redelijk giftig en bevat heel veel dioxines en blauwzuur. Waarschijnlijk word er ongealkalyseerde cacao bedoeld, dit is cacao waar geen toevoegingen(die de kleur en smaak verbeteren) bij zitten. Maar ongebrande cacao nee dat kan je niet eten.
Kun je dit bij de AH halen?
lees de link in comment van TK210. je hebt schijnbaar veel verschillen in cacao.Blookers is goed genoeg? Is wel lekker cheap.
Blookers is goed genoeg? Is wel lekker cheap.
Ja hoor.
lees de link in comment van TK210. je hebt schijnbaar veel verschillen in cacao.
blooker is goed genoeg, behalve dat het nog steeds een superpomp geeft is mijn bloeddruk abnormaal goed 123/78.
ik neem ook weleens geen cacao voor de training, scheelt enorm.
Wtf, pomp?
Hoe moet je het nemen en hoeveel voor een pomp? Gewoon met water?
6 gram per dag
http://www.ergogenics.org/voeding36.html#3
ik doe het zelf door mijn melk/whey met wat zoetstof (soms zelfs met suiker)