XXL Nutrition

allemaal aan de cacao!

Zo een stuke is bedoeld voor algemene info, ik heb het gelezen, heb veel nieuwe info daaruit gehaald over cacao en gepost voor iemand die geinteresseerd zou kunnen zijn. Dus referenties of geen....I Dont Care!!:D

@Robjee: dit heb ik eruitgehaald

-Raw cocoa has the highest antioxidant value of all the natural foods in the world!
-Good Chocolate, Bad Chocolate
-White Chocolate - The Little White Lie
-The Truth About Dark Chocolate, Dutch Chocolate, Milk Chocolate, and White Chocolate
-How Healthy Is Dark Chocolate? What Are the Health Benefits?
-A List of Healthy Substances Found in Raw Chocolate (Theobroma Cacao):
Anandamide (a neurotransmitter known as "the bliss chemical")
Arginine (nature's aphrodisiac)
Dopamine (a neurotransmitter)
Epicatechins (antioxidants)
Magnesium (for healthy heart function)
Serotonin (anti-stress neurotransmitter)
Tryptophan (anti-depressant amino acid)
Phenylethylamine (PEA) (controls the ability to focus attention and stay alert)
Polyphenols (antioxidants)
Histamine
Tyramine
Salsolinol
-Anti-Depressant Properties of Cocoa and Healthy Dark Chocolate
-Vascular Health Promoting Properties of Cocoa and Healthy Dark Chocolate
Nitric Oxide (NO)
-Methylxanthines in Cocoa: Theobromine and Caffeine
-Can Chocolate Help You Be Happy?:
Phenylethylamine (PEA) in Cocoa
Anandamide (The Bliss Chemical) in Cocoa
Monoamine Oxidase Inhibitors (MAO Inhibitors) in Cocoa/Cacao
-Chocolate Misconceptions and Misinformation


@GetXXL: "Waarom zou je ook maar iets van die informatie aannemen als er geen referenties bijstaan, nou?"
Ik dwing je niks ;) ik heb gepost en iedereen die er wat eruit wil halen voor zichzelf, gaat dat doen....en wie niet, dan niet. Ik krijg er geen geld voor ofzo :D

En spare me je referentie gedoe aub! De enige echte referentie dat ben jij zelf. Jij weet dat iets logisch is, jij probeert het, het werkt >>> het werkt, niet >>> dan niet. IT ALL COMES DOWN TO BRO SCIENCE!! :D
 
3nigma zei:
En spare me je referentie gedoe aub! De enige echte referentie dat ben jij zelf. Jij weet dat iets logisch is, jij probeert het, het werkt >>> het werkt, niet >>> dan niet. IT ALL COMES DOWN TO BRO SCIENCE!!
Waarom plaats je het dan in de wetenschapssectie? Juist daar wordt verwacht dat je met referenties werkt.
 
Ik ben akkoord dat je niet alles moet onderbouwen met referenties etc... Dat is nu eenmaal geen leven als je alles wat je zegt moet gaan staven. Dat laat ik zelf persoonlijk liever over aan anderen, of ik zie daar zelf alleen het nut van in binnen een discussie waar je samen niet uitkomt. Maar binnen deze rubriek gaat het wel meer dan over gewoon informatie, 3nigma.
 
Ik plaatste het hier omdat ik geen nieuwe thread wou beginnen :) Van mij mag een moderator het verwijderen, als het niet in deze sectie past :) Ik ben niet moeilijk :D
 
Waar koop ik die pure cacao? kheb gekeken in verschillende supers maar niet te vinden ( ja 62% maar daar doek het niet voor zoek iets van minimaal 80=% )
Of zit ik nou gewoon in de verkeerde winkel te kijken? ( maybe in een natuurwinkel dat ze dat dan wel hebben? )
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #126
gewoon AH ofzo, staat bij de koffie en thee enzo
 
Ja zag wel cacao poeder maar dat kwam niet in de buurt van de 60 % :S ik dacht dat je rond de 80+% moest zitten?

Dat zijn percentages voor chocolade(repen).

Deze moet je hebben:
3625.jpg
 
elke ochtend een schepje cacao in de shake en het voelt weer goed ;)
 
ALs je wetenschappelijke study's wilt over cacao ik heb ze van universiteiten.

Zo een stuke is bedoeld voor algemene info, ik heb het gelezen, heb veel nieuwe info daaruit gehaald over cacao en gepost voor iemand die geinteresseerd zou kunnen zijn. Dus referenties of geen....I Dont Care!!:D

@Robjee: dit heb ik eruitgehaald

-Raw cocoa has the highest antioxidant value of all the natural foods in the world!
-Good Chocolate, Bad Chocolate
-White Chocolate - The Little White Lie
-The Truth About Dark Chocolate, Dutch Chocolate, Milk Chocolate, and White Chocolate
-How Healthy Is Dark Chocolate? What Are the Health Benefits?
-A List of Healthy Substances Found in Raw Chocolate (Theobroma Cacao):
Anandamide (a neurotransmitter known as "the bliss chemical")
Arginine (nature's aphrodisiac)
Dopamine (a neurotransmitter)
Epicatechins (antioxidants)
Magnesium (for healthy heart function)
Serotonin (anti-stress neurotransmitter)
Tryptophan (anti-depressant amino acid)
Phenylethylamine (PEA) (controls the ability to focus attention and stay alert)
Polyphenols (antioxidants)
Histamine
Tyramine
Salsolinol
-Anti-Depressant Properties of Cocoa and Healthy Dark Chocolate
-Vascular Health Promoting Properties of Cocoa and Healthy Dark Chocolate
Nitric Oxide (NO)
-Methylxanthines in Cocoa: Theobromine and Caffeine
-Can Chocolate Help You Be Happy?:
Phenylethylamine (PEA) in Cocoa
Anandamide (The Bliss Chemical) in Cocoa
Monoamine Oxidase Inhibitors (MAO Inhibitors) in Cocoa/Cacao
-Chocolate Misconceptions and Misinformation


@GetXXL: "Waarom zou je ook maar iets van die informatie aannemen als er geen referenties bijstaan, nou?"
Ik dwing je niks ;) ik heb gepost en iedereen die er wat eruit wil halen voor zichzelf, gaat dat doen....en wie niet, dan niet. Ik krijg er geen geld voor ofzo :D

En spare me je referentie gedoe aub! De enige echte referentie dat ben jij zelf. Jij weet dat iets logisch is, jij probeert het, het werkt >>> het werkt, niet >>> dan niet. IT ALL COMES DOWN TO BRO SCIENCE!! :D

Waarom plaats je het dan in de wetenschapssectie? Juist daar wordt verwacht dat je met referenties werkt.

Ja al die stoffen zijn goed alleen 99.9% van de chocolade fabrikanten verhitten hun bonen ook als er RAW Chocolate op staat is deze vaak verhit tot 118 graden. Boven de 120 graden komt er acrylamide vrij dat een neurogif is dat bij elke voeding vrijkomt als die boven de 120 graden wordt verhit.

IN de 2 de wereld oorlog vochten de duitse waffen SS 9 dagen op water en goede chocola waar geen troep in was verwerkt.

Zelf gebruik ik een High Flavonoid cacao een stukje van 10 gram bevat minimaal >800mg flavonoiden om een voorbeeld te geven wat er in winkel cacao zit wat je vrij kunt kopen:

Melk chocola van een goed merk bevat < 5 mg per 100 gram en donkere chocola van 80 90% of hoger in extreem zeldzame gevallen maar rond de 50 mg per 100 gram .
Sometimes less is better.

Dit betekent dat 10 gram van de high flavonoid cacao overeen komt met 16 kg melkchocolade per dag of 1.6 kg donkere chocola.
Alleen de 10 gram heeft minimaal >800mg ooit gemeten tijdens testen ze leveren echter veel meer dan op hun verpakking staat.

Voeding maar ook proteine die geprocessed is is altijd slechter voor je lichaam dan puur organic voedsel en om daar zeker van te zijn moeten er labels op staan USDA of CCOF organic dit verzekert je van pesticiden en zware metalen vrije voeding.

Zie deze presentatie van Prof Rodger Corder daar heeft hij het in 2007 over 35 gram chocola die 500mg FC bevat nu zit het bedrijf waar ik het van heb al over de 800mg FC per 10 gram door minder beschadiging aan de bonen en niet branden en alkaliseren van de cacao en de temperatuur op 31 graden celcius te houden met een laser thermometer en daarbij worden de chocolade's met de hand vervaardigd. Er is geen 1 voedings supplement dat meer dan 400 vitaminen en mineralen bevat cacao als enige ter wereld dus wel.

Voordeel voor sporters en topsporters als je max 30 gram per dag neemt is sneller herstel van je lichaam .

Vrije radicalen die vrijkomen tijdens verbranding in je lichaam worden geneutraliseerd en kunnen geen schade aan je cellen veroorzaken.

Cacao is een van de 5 top leveranciers van natuurlijke magnesium die wel wordt opgenomen in je cellen ( magnesium oxide dus niet )

1 stukje van 10 gram komt overeen met meer dan 60 sinasappels aan antioxidanten / Flavonoiden of 14 kiwi's ( van kiwi's en sinasappelen weten we dat dit enorm laxeert dit probleem heb je niet bij cacao )
of 1,5 kg spinazie.(eigen verbouwde onbespoten )

Mijn favoriete cacao uit hun programma is de echte levende probiotica ( http://www.ganedenbc30.com/ )waarvan 80% wel je maagzuur overleeft met cacao als transport middelen dit is uitgezocht door de universiteit van Gent.
Veel topsporter's hebben problemen met de stoelgang en hebben hier direct profijt van dat in een paar dagen al merkbaar is.

De lacto bacilluis probiotica in bijvoorbeeld yacult is een diepgevroren probiotica die niet zo een lange houdbaarheid heeft als ganedenbc30 wat wel een van de beste levende soorten is.

Wil je meer weten de cacao poeder van blooker is ook weer verhit geweest en in cacao bonen zitten enzymen die kapot gaan boven de 48 graden verhitting en dan is het eigenlijk geen raw food meer want raw food is een food waar alle ingrediënten nog aanwezig zijn en dus ook de enzymen vitaminen mineralen zoals in cacao koper ,ijzer ,magnesium en noem maar op.

Van cacao is nu ook bewezen als je een high flavonoïd variant gebruikt ( deze geeft de kwaliteit aan van de cacao en niet de % cacao )
Dat het diabetes 2 helpt ( ik heb persoonlijk al ervaring met iemand die zijn insuline gebruik met bijna 50% heeft gereduceerd) het de CRP waarden in het bloed verlaagt ( meeste chronische ziekten zoals oa hart en vaat ziekten, obesitas,reuma, fibromyalgie,CVS / ME ,COPD hebben een te hooge CRP waarde )

Dus niet alleen goed om te herstellen na kracht training of topprestatie maar voor de algehele gezondheid maar met mate en niet meer dan 40 gram per dag van het soort dat ik zelf met het gezin ook gebruik .

Te veel cacao kan namelijk je bijnieren uitputten en dat kun je dan weer oplossen door koudgeperste lijnzaad olie met quark maar beter kun je dit voorkomen want je bent dan een week uit de roulatie.

Zelf neem ik 10 tot 30 gram per dag en soms sla ik een dag over verg je veel van je lichaam dan zelf uitproberen wat de max is voor jou luister naar je lijf en forceer niets want voorkomen is beter dan genezen.

Heel veel succes met jullie topsport !

Ik hoop voor de Vakantie een Proteine Meal te hebben dat geheel organic is en nog veel sneller je lichaam laat regenereren en ga dit ook eerst zelf proberen met mijn zwem activiteiten en krachttraining in onze sportschool.

Fijn weekend allemaal.

Peter
 
% van cacao is niet bepalend voor de kwaliteit

Dat zijn percentages voor chocolade(repen).

Deze moet je hebben:
[Link niet meer beschikbaar]

Percentages in cacao zijn niet kwaliteit's gebaseerd % cacao is de verhouding cacao boter + cacao poeder dat bij elkaar opgeteld kan 60 70 80 90 tot wel 100% zijn alleen vertellen ze je niet dat er bijvoorbeeld 90 % cacao boter met maar 10% poeder in zit wat hun winst geeft want de poeder is juist het meest kostbare en werkzame stofje in cacao . In chocomel bijvoorbeeld zit maar 1,3 %

Chocola die goedkoop is bevat ook vaak goedkope ingredienten van dierlijke vetten waxen flillers en daarvoor betaal je dus.

Echte cacao kost gewoon geld en sommige zoals callebaut wat een goed merk chocolade is als snoepgoed met witte geraffineerde suikers en extra toegevoegde vetten is gewoon veel te duur geprijst voor wat ze leveren en dus niet aan te raden als functional food.

Succes.

Peter
 
Ja al die stoffen zijn goed alleen 99.9% van de chocolade fabrikanten verhitten hun bonen ook als er RAW Chocolate op staat is deze vaak verhit tot 118 graden. Boven de 120 graden komt er acrylamide vrij dat een neurogif is dat bij elke voeding vrijkomt als die boven de 120 graden wordt verhit.

IN de 2 de wereld oorlog vochten de duitse waffen SS 9 dagen op water en goede chocola waar geen troep in was verwerkt.

Zelf gebruik ik een High Flavonoid cacao een stukje van 10 gram bevat minimaal >800mg flavonoiden om een voorbeeld te geven wat er in winkel cacao zit wat je vrij kunt kopen:

Melk chocola van een goed merk bevat < 5 mg per 100 gram en donkere chocola van 80 90% of hoger in extreem zeldzame gevallen maar rond de 50 mg per 100 gram .
Sometimes less is better.

Dit betekent dat 10 gram van de high flavonoid cacao overeen komt met 16 kg melkchocolade per dag of 1.6 kg donkere chocola.
Alleen de 10 gram heeft minimaal >800mg ooit gemeten tijdens testen ze leveren echter veel meer dan op hun verpakking staat.

Voeding maar ook proteine die geprocessed is is altijd slechter voor je lichaam dan puur organic voedsel en om daar zeker van te zijn moeten er labels op staan USDA of CCOF organic dit verzekert je van pesticiden en zware metalen vrije voeding.

Zie deze presentatie van Prof Rodger Corder daar heeft hij het in 2007 over 35 gram chocola die 500mg FC bevat nu zit het bedrijf waar ik het van heb al over de 800mg FC per 10 gram door minder beschadiging aan de bonen en niet branden en alkaliseren van de cacao en de temperatuur op 31 graden celcius te houden met een laser thermometer en daarbij worden de chocolade's met de hand vervaardigd. Er is geen 1 voedings supplement dat meer dan 400 vitaminen en mineralen bevat cacao als enige ter wereld dus wel.

Voordeel voor sporters en topsporters als je max 30 gram per dag neemt is sneller herstel van je lichaam .

Vrije radicalen die vrijkomen tijdens verbranding in je lichaam worden geneutraliseerd en kunnen geen schade aan je cellen veroorzaken.

Cacao is een van de 5 top leveranciers van natuurlijke magnesium die wel wordt opgenomen in je cellen ( magnesium oxide dus niet )

1 stukje van 10 gram komt overeen met meer dan 60 sinasappels aan antioxidanten / Flavonoiden of 14 kiwi's ( van kiwi's en sinasappelen weten we dat dit enorm laxeert dit probleem heb je niet bij cacao )
of 1,5 kg spinazie.(eigen verbouwde onbespoten )

Mijn favoriete cacao uit hun programma is de echte levende probiotica ( http://www.ganedenbc30.com/ )waarvan 80% wel je maagzuur overleeft met cacao als transport middelen dit is uitgezocht door de universiteit van Gent.
Veel topsporter's hebben problemen met de stoelgang en hebben hier direct profijt van dat in een paar dagen al merkbaar is.

De lacto bacilluis probiotica in bijvoorbeeld yacult is een diepgevroren probiotica die niet zo een lange houdbaarheid heeft als ganedenbc30 wat wel een van de beste levende soorten is.

Wil je meer weten de cacao poeder van blooker is ook weer verhit geweest en in cacao bonen zitten enzymen die kapot gaan boven de 48 graden verhitting en dan is het eigenlijk geen raw food meer want raw food is een food waar alle ingrediënten nog aanwezig zijn en dus ook de enzymen vitaminen mineralen zoals in cacao koper ,ijzer ,magnesium en noem maar op.

Van cacao is nu ook bewezen als je een high flavonoïd variant gebruikt ( deze geeft de kwaliteit aan van de cacao en niet de % cacao )
Dat het diabetes 2 helpt ( ik heb persoonlijk al ervaring met iemand die zijn insuline gebruik met bijna 50% heeft gereduceerd) het de CRP waarden in het bloed verlaagt ( meeste chronische ziekten zoals oa hart en vaat ziekten, obesitas,reuma, fibromyalgie,CVS / ME ,COPD hebben een te hooge CRP waarde )

Dus niet alleen goed om te herstellen na kracht training of topprestatie maar voor de algehele gezondheid maar met mate en niet meer dan 40 gram per dag van het soort dat ik zelf met het gezin ook gebruik .

Te veel cacao kan namelijk je bijnieren uitputten en dat kun je dan weer oplossen door koudgeperste lijnzaad olie met quark maar beter kun je dit voorkomen want je bent dan een week uit de roulatie.

Zelf neem ik 10 tot 30 gram per dag en soms sla ik een dag over verg je veel van je lichaam dan zelf uitproberen wat de max is voor jou luister naar je lijf en forceer niets want voorkomen is beter dan genezen.

Heel veel succes met jullie topsport !

Ik hoop voor de Vakantie een Proteine Meal te hebben dat geheel organic is en nog veel sneller je lichaam laat regenereren en ga dit ook eerst zelf proberen met mijn zwem activiteiten en krachttraining in onze sportschool.

Fijn weekend allemaal.

Peter

cliffs?
 
is het goed als ik gewoon een flinke thee/eetlepel cacao door mijn shake met brinta en whey gooi??
Of is dit alleen voor in de cut omdat het zo je vet helpt verbranden en je metabolisme verhoogd, want mijn verbranding is al gigantisch tbh..
 
High Flavonoid cacao verlaagt de kans op prostaat kanker met 87% google daar maar eens op het hart en vaat ziekte verhaaltje is duidelijk als High Flavonoid cacao CRP verlaagt dan voorkomt dit ontstekingen in het lichaam en dus ook hart en vaat ziekten . de study hart en vaat ziekten is hier te downloaden van een Professor : http://www.encognitive.com/files/Th...late in Cardiovascular Health and Disease.pdf
 
Hoeveel gram cacao per dag?
 
is het goed als ik gewoon een flinke thee/eetlepel cacao door mijn shake met brinta en whey gooi??
Of is dit alleen voor in de cut omdat het zo je vet helpt verbranden en je metabolisme verhoogd, want mijn verbranding is al gigantisch tbh..

Eet je je brinta met Melk?

Dan doe geen moeite melk stopt namelijk vitamine en mineraal opname via de darmen melk is ook wel de witte sloper genoemd en veroorzaakt juist botontkalking door verzuring in je lichaam .

Wat je kan doen is een smoethie maken met rauwe cacao granulaat zoals ik dat zelf ook doe met ongezoet almond milk (bij AH te krijgen ) diepgevroren blauwe bessen of vers, maple suiker ( langzame suiker voor langdurige energie ) chiaseed en hemp seed let op moet liever allemaal organic zijn omdat gifstoffen juist weer schade doen aan je cellen in je spieren en andere weefsels en je lichaam meer energie moet steken in het hersel dr van.

Als je de beste organische voeding gebruikt heb je ook minder nodig . Whey proteine komt uit koemelk die zooi hoef ik niet in mijn lichaam.

zie dit artikel: http://www.wanttoknow.nl/overige/media/melk-de-witte-sloper/ zie ook de link naar koos beunk een arts die heel veel weet over melk en voeding ik heb hem ontmoet op advanced clinical nutrition 2011 in Scheveningen.

Belangrijk zijn Vitamine K1 en K2 (ontsteking remmend) omega 3 verzuren (goed voor oa hersenen ) en Vitamine D3 druppels goed om calcium uit noten bijvoorbeeld rauwe walnoten te halen en magnesium wat dus in goede rauwe cacao zit maar ik supplementeer vaak mijzelf na behoeft een magnesium citraat poeder via gezuiverd alkalisch geïoniseerd water wat vrij is van vrouwelijk hormoon en medicijn resten die in ons drink water zitten.

Groet Peter

Twitter @xocohealthnl

---------- Post toegevoegd Sat 17 Mar 2012 om 13:06 ----------

Waar koop ik die pure cacao? kheb gekeken in verschillende supers maar niet te vinden ( ja 62% maar daar doek het niet voor zoek iets van minimaal 80=% )
Of zit ik nou gewoon in de verkeerde winkel te kijken? ( maybe in een natuurwinkel dat ze dat dan wel hebben? )

Via www.choconature.net en je kan met 20% korting kopen met Dit nummer ID: 1075601 en de naam peter binnen ongeveer 10 dagen heb je het thuis direct vanuit de fabriek dus vers! en 2 jaar houdbaar.

Succes
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #138
een sjoko-goeroe:)

gewoon proberen jongens, voor die paar centen kan je het niet laten.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #140
ik neem zo'n 5 gram in mijn ochtendshake, 5 gram in mijn pre wo shake, 5 gram in mijn po wo shake en ik neem zo'n 10 gram puur 2/3 uur voor de training.
 
Terug
Naar boven