Fitness Seller

Alternatief volkoren (rogge?)

S1yF0x

Cool Novice
Lid sinds
27 nov 2013
Berichten
57
Waardering
0
Lengte
1m82
Ik vind brood heerlijk!!

Klinkt raar maar iedere dag geniet ik met me sneetjes volkorenbrood. Wat eerst wel 16-18 sneden op een dag waren ben ik nu maar is gaan beperken tot 12, gewoon weg omdat het teveel van het zelfde werd en ik wil wat gaan variëren, wat ook een stuk gezonder is uiteraard omdat ik savonds als tussendoortje meestal ook nog wat brood eet en vanwege al het suiker/zout/gluten/zooi in zit wil ik er toch beetje in gaan variëren.

Ik wil geen ander alternatief kwa voeding maar graag bij brood houden alleen misschien volkoren en ???, wat is nu echt een andere gezonde broodsoort? Bruin? Rogge?

Over rogge kan ik niet veel vinden maar bevat dit ook zoveel suiker en rotzooi als de rest van het brood of is deze juist gezonder?

** Niet denken dat ik de heledag van brood leef eet ook gewoon groenten/fruit/kip/kwark/ei/tonijn, maar het is gewoon makkelijk mee te nemen en ik geniet er gewoon van!
 
Ik eet brinta brood. 3,1 gr eiwit per snee jwz hihi
 
Ingrediënten

volkorentarwemeel, water, tarwegluten, gerstemoutmeel, gierst, gist, broodzout, tarwebloem, emulgatoren (E471, E481, sojalecithine), plantaardige olie, zuurdesem (bevat rogge), gerstemoutextract, tarwemoutbloem. Gemaakt in een bakkerij die ook melk, noten, lupine en sesam verwerkt.
 
Het Fries donkerroggebrood.

Ingrediënten:
gebroken rogge, water, tarwekiemen, gejodeerd zout, tarwezemelen, voedingszuren, conserveermiddelen.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6
Bijna geen verschil dus.. wat vinden jullie van roggebrood? Een goede vervanging voor in de avond om mijn tonijn op te smeren of zou gewoon bij volkoren blijven? Zou dit stuk minder zout zijn?

---------- Toegevoegd om 22:15 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 21:52 ----------

Het Fries donkerroggebrood.

Ingrediënten:
gebroken rogge, water, tarwekiemen, gejodeerd zout, tarwezemelen, voedingszuren, conserveermiddelen.

Dit klinkt denk ik wel beter, maar zou hier echt verschil ik gaan zitten volkoren of roggebrood? Of heeft het eigenlijk helemaal geen toegevoegde waarde om dit te veranderen?

---------- Toegevoegd 30 November 2013 om 09:49 ---------- De post hierboven werd geplaatst 29 November 2013 om 22:15 ----------

Maar wat is nu het beetje het gezondste brood wat je kunt eten ter afwisseling? Maisbrood? Roggebrood? Iemand enig idee ?:)
 
Tibetaanse gerstenbol. Dat is wel even iets anders dan een halfje wit
 
Fries roggebrood is prima ;)
 
Terug
Naar boven