- Lid geworden
- 24 aug 2009
- Berichten
- 20.375
- Waardering
- 11.390
Zit je aan de ene kant met hoe snel enzymen elke stof af kunnen breken (dacht aan een bepaald aantal gr per uur per macronutrient) en hoe lang het in de darmen kan blijven voordat het wordt geëvacueerd?Het werkt een beetje hetzelfde als lactose-intolerantie, waarbij lactose dus niet verteerd - en bijgevolg geabsorbeerd - kan worden. Je krijgt dan diarree van de osmostische druk die daardoor ontstaat (trekt vocht je darmen in -> diarree). Alles wat niet opgenomen wordt, en oplosbaar is in water (alle koolhydraten, eiwitten), oefent die osmotische druk uit. Als je weet wat 50 gram lactose doet bij iemand met lactose-intolerantie qua diarree, kun je je wel voorstellen wat een paar duizend calorieën aan eten gaat doen bij iemand waar het niet wordt opgenomen. Je hebt dan ook gegarandeerd een slechte dag als je aardig wat vezels hebt
Afhankelijk van macros werd de afbraak in die richting van 15000-20000 in een sitting wel beperkt succesvol dacht ik. Dan kun je onvolledige absorbtie en uiteindelijk dus diaree gaan verwachten?