Krakatoa
Freaky Bodybuilder
- Lid sinds
- 18 mei 2010
- Berichten
- 6.995
- Waardering
- 1.346
- Lengte
- 1m92
- Massa
- 92kg
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
@ignition en Robjee:
De kern draait hierom:
3)Als we dat als standaard nemen, dat wil zeggen, de gevonden invloeden van vetten op hdl en ldl cholesterol, en als we dat in samenhang bekijken met de onderzoeken genoemd onder punt 2, dan komen we tot de conclusie dat je je risico op hart- en vaatziekten verlaagt door trans- en verzadigde vetten te vervangen door meervoudig onverzadigde vetten.
DAT staat er - niets anders.
Hoenselaar heeft dit topic geopend onder de titel: Geen effect verzadigd vet op hart-en vaatziekten -niet meer en niet minder. Dat is dus gewoon gelogen.
De clinic trials waar onderzoekers naar verwijzen die nodig zijn, zijn er ook, ook Siri-Tarino vermeldt dat:
". In summary, although substitution of dietary polyunsaturated fat for saturated fat has been shown to lower CVD risk, there are few epidemiologic or clinical trial data to support a benefit of replacing saturated fat with carbohydrate."
Ignition, jij vraagt nog:
"Vervanging van VV door koolhydraten of mono-onverzadigd zou zelfs het risico op hartziekten verhogen volgens onderzoek. Moeten we daarom koolhydraten en mono ook maar bannen en alleen nog poly-onverzadigd eten?"
Nee natuurlijk niet: een mens heeft koolhydraten nodig.
Ook vetten heeft een mens nodig, alleen zeggen de onderzoekers: vervang de verzadigde vetten door meervoudig onverzadigde vetten, dan verlaag je je risico.
Inderdaad, daarom dat ik ook de enige "sukkel" ben die dat doet
Gezondheidsauthoriteiten, wetenschappers e.d. laten zich daarom ook niet met jou in; ze hebben geen zin in jouw web van leugens verstrikt te raken en eindeloze discussies te voeren.
We komen bij de kern.
Isdatzo heeft het over: "onafhankelijke effect van verzadigd vet".
Voeding moet, -zoals de wetenschappers dat ook doen- in zijn totaliteit bekeken worden.
Verzadigd vet kan niet geïsoleerd bekeken worden.
Mensen hebben de macronutriënten eiwitten, vetten en koolhydraten nodig. Bijkomende factor is ook nog eens dat die eiwitten, vetten en koolhydraten in allerlei soorten komen met elk hun eigen eigenschappen - zowel positief als negatief. En dezen kunnen enkel in afhankelijkheid van elkaar beoordeeld worden.
Wat blijkt nu uit onderzoek: als je (een gedeelte van de) verzadigde vetten vervangt door meervoudig onverzadigde vetten, dan verlaag je daarmee het risico op hart- en vaatziekten. En uiteraard moet je dan aan omega-3 denken (vandaar dat visolie zo populair is!) want zoals ook Big T zegt, omega 6 krijgen we al teveel van binnen.
In deze context moet je de wereldwijde aanbevelingen zien dat je verzadigde vetten (voor een gedeelte) moet vervangen door meervoudig onverzadigde vetzuren, en dat je daarmee het risico op hart- en vaatziekten vermindert.
De bewering van isdatzo dat verzadigde vetten geen effect hebben op hart- en vaatziekten, is in die context veel tekort door de bocht en pertinent onwaar.
---------- Post toegevoegd Mon 18 Jun 2012 om 16:15 ----------
Verder wil ik nog toevoegen: ook niemand beweert dat je helemaal geen verzadigde vetten meer zou moeten eten - alleen met mate.
Study fails to link saturated fat, heart disease
[Link niet meer beschikbaar]
But in the new analysis, which combined the results of 21 previous studies, researchers found no clear evidence that higher saturated fat intakes led to higher risks of heart disease or stroke.
But, he pointed out, many studies have shown that dietary saturated fat can raise people's cholesterol,(dan is de vraag nog of cholesterol slecht is) and the new analysis is not going to change recommendations to keep saturated fat intake in check.
A number of studies have linked the so-called Western diet to greater heart disease risks; that diet pattern is defined as one high in red and processed meats and saturated fats -- but also high in sweets and other refined carbohydrates like white bread.
Some other studies, the researchers write, have shown that consuming polyunsaturated fats in place of saturated ones may lower heart disease risk.
Nou is toch duidelijk. Zoals voorheen gezegd wordt. Hogere inname van verzadigd vet (op zichzelf) verhoogt niet de kans op hartziekten, maar het vervangen door meervouding onverzadigde vetten kan dit wel verlagen. Dus het gaat om verhoudingen tussen vetzuren, net zoals bij omega 3/6/9.
Meerdere onderzoeken die de link tussen verzadigd vet en hart ziekten hebben gelegd hadden ook rood, verwerkt vlees, maar ook hoog in geraffineerde koolydraten en suikers in hun voeding. Dus er zijn verkeerde conclusies gemaakt bij deze.
Cholesterol lowering trials in coronary heart disease: frequency of citation and outcome.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1638188
CONCLUSIONS: Lowering serum cholesterol concentrations does not reduce mortality and is unlikely to prevent coronary heart disease. Claims of the opposite are based on preferential citation of supportive trials.
+1 Met de volgende opmerking: als je de hoeveelheid verzadigd vet verhoogt in de voeding, dan beïnvloed je de verhoudingen tussen de diverse soorten vetten in je bloed: minder meervoudig onverzadigde vetzuren, en meer verzadigde vetzuren, waardoor die verzadigde vetzuren TOCH de oorzaak van hart- en vaatziekten zijn/worden. Je moet daarbij uiteraard uitgaan van een isocalorisch dieet (gelijkblijvende hoeveelheden kcal).
Trouwens, ook het voedingscentrum dat zo vaak aangevallen wordt door isdatzo, zegt:
" Vervangen van verzadigd vet door koolhydraten heeft geen, of mogelijk zelfs een ongunstig effect op het risico van hart- en vaatziekten."
Antwoord op isdatzo:
"-Waaruit blijkt dat de verlaagde inname van verzadigd vet verantwoordelijk is voor het effect en niet de daarbij optrendende verhoogde inname van meervoudig onverzadigd vet?"
Zoals al veelvuldig aangehaald, nutriënten dien je in onderlinge samenhang te bekijken, in het bijzonder de energie-leverende macro-nutrienten.
Het is én én: en verzadigde vetten verlagen, en meervoudig onverzadigde vetten verhogen. Samen zorgt dat voor een afname van het risico op hart-en vaatziekten.
En uiteraard uitgaande van een isocalorisch (gelijkblijvende hoeveelheid energie) dieet.
Denk dat er ook niet alleen naar mortaliteit moet gezien worden, maar gezondheid.
Maar dat is een ander onderwerp, of niet?
+1 Met de volgende opmerking: als je de hoeveelheid verzadigd vet verhoogt in de voeding, dan beïnvloed je de verhoudingen tussen de diverse soorten vetten in je bloed: minder meervoudig onverzadigde vetzuren, en meer verzadigde vetzuren, waardoor die verzadigde vetzuren TOCH de oorzaak van hart- en vaatziekten zijn/worden. Je moet daarbij uiteraard uitgaan van een isocalorisch dieet (gelijkblijvende hoeveelheden kcal).
Trouwens, ook het voedingscentrum dat zo vaak aangevallen wordt door isdatzo, zegt:
" Vervangen van verzadigd vet door koolhydraten heeft geen, of mogelijk zelfs een ongunstig effect op het risico van hart- en vaatziekten."
Antwoord op isdatzo:
"-Waaruit blijkt dat de verlaagde inname van verzadigd vet verantwoordelijk is voor het effect en niet de daarbij optrendende verhoogde inname van meervoudig onverzadigd vet?"
Zoals al veelvuldig aangehaald, nutriënten dien je in onderlinge samenhang te bekijken, in het bijzonder de energie-leverende macro-nutrienten.
Het is én én: en verzadigde vetten verlagen, en meervoudig onverzadigde vetten verhogen. Samen zorgt dat voor een afname van het risico op hart-en vaatziekten.
En uiteraard uitgaande van een isocalorisch (gelijkblijvende hoeveelheid energie) dieet.
We explored the effects of dietary fats on cardiovascular events, by using meta-regression of the difference between the control and intervention of total fat intake, saturated fat intake, monounsaturated fat intake, polyunsaturated fat intake, trans fat intake (all by percentage of energy), weight (in kg) and serum LDL cholesterol (in mmol/L) achieved in trials (Table 3). Meta-regression of trans fats was not feasible due to lack of trials. As only seven studies reported LDL cholesterol, we also ran a post-hoc meta-regression by total serum cholesterol (as a surrogate for LDL cholesterol) achieved in each arm. As studies of shorter duration appeared to
have less effect on events than longer interventions, we also performed a second post-hoc analysis, in which we carried out the meta-regression on duration alongside each dietary or serum factor. We did not observe any clear relationships between any dietary or serum characteristic and cardiovascular events (with or without co-regression on duration), but power for these analyses were limited.
Wetenschappelijk gezien onjuist!
Zoals ik al eerder heb aangegeven is afgelopen maand een nieuwe meta-analyse van gerandomiseerd onderzoek gepubliceerd door Hooper et al. Ook hierin werd gekeken naar het effect uit het vervangen van verzadigd vet door onverzadigd vet (en ook hier werden vele studies beïnvloed door storende factoren).
De auteurs analyseerden of een of meerdere specifieke nutriënten verantwoordelijk kon(den) worden gehouden voor de effecten op hart- en vaatziekten. En verzadigd vet kon NIET verantwoordelijk worden gehouden voor de effecten:
Hier is dat te zien in d tabel waarnaar wordt verwezen:
![]()
Bron: Hooper L et al (2012). Reduced or modified dietary fat for preventing cardiovascular disease. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22592684
Hm ja, maar op zich denk ik wel dat gezondheid en mortaliteit redelijk correleren. Hoe ongezonder je lichaam, hoe hoger de kans dat je sterft toch? Punt is gewoon het is imo raar om mensen aan te raden vv te vervangen door mov als je kijkt 1) op welke studies dit gebaseerd zou moeten zijn (te veel mogelijke confounders in die trials zoals isdatzo heeft aangetoond) en 2) beide groepen sterven even snel, de vv groep heeft een hoger risico op hartproblemen, de mov groep een hoger risico op kanker volgens de laatste meta-analyse.
LIEGEN he, constant, non-stop, zonder ophouden:
Door jouw genoemde meta-analyse maar eens even opgezocht, en wat is de conclusie van de onderzoekers??
"AUTHORS' CONCLUSIONS:
The findings are suggestive of a small but potentially important reduction in cardiovascular risk on modification of dietary fat, but not reduction of total fat, in longer trials. Lifestyle advice to all those at risk of cardiovascular disease and to lower risk population groups, should continue to include permanent reduction of dietary saturated fat and partial replacement by unsaturates. The ideal type of unsaturated fat is unclear.
The findings are suggestive of a small but potentially important reduction in cardiovascular risk on modification of dietary fat, but not reduction of total fat, in longer trials. Lifestyle advice to all those at risk of cardiovascular disease and to lower risk population groups, should continue to include permanent reduction of dietary saturated fat and partial replacement by unsaturates. The ideal type of unsaturated fat is unclear.
Combined cardiovascular events included any of the following data available from a trial: cardiovascular deaths, cardiovascular morbidity (non-fatal myocardial infarction, angina, stroke, heart failure, peripheral vascular events, atrial fibrillation) and unplanned cardiovascular interventions (coronary artery bypass surgery or angioplasty).
A funnel plot did not suggest severe small study (or publication) bias, but it is likely that a few small studies with more cardiovascular events in the intervention groups may be missing from the review (Figure 4).
Man man, ik val achterover van mijn stoel van dit soort domme uitspraken.
Gezondheid en mortaliteit correleren helemaal niet zo redelijk, zeker niet bij hart-en vaatziekten. Vooral omdat de medische wetenschap al ver gevorderd is op dit gebied en mensen in leven kan houden die pakweg 20-30 jaar geleden een zekere dood gestorven zouden zijn.
En jij, die zo'n idiote uitspraken doet, meent het dan net als isdatzo beter te weten dan 98% van de wetenschappers.....TSK!
Het is duidelijk aangetoond dat als je minder verzadigde vetten en meer onverzadigde vetten eet, dat je dan minder risico loopt op cardiovasculaire incidenten (ofwel hart- en vaatziekten).
Meer leesvoer voor de ongelovige Thomassen:
"Boston, MA – Although for nearly 60 years people have been urged to decrease their consumption of saturated fats to prevent heart disease, until now there has been surprisingly little scientific evidence that doing so actually decreased the risk of coronary heart disease events. A new study by researchers at Harvard School of Public Health (HSPH) provides the first conclusive evidence from randomized clinical trials that people who replace saturated fat in their diet with polyunsaturated fat reduce their risk of coronary heart disease by 19%, compared with control groups of people who do not."
bron: http://www.hsph.harvard.edu/news/pr...lyunsaturated-fat-cut-heart-disease-risk.html
Hm ja, maar op zich denk ik wel dat gezondheid en mortaliteit redelijk correleren. Hoe ongezonder je lichaam, hoe hoger de kans dat je sterft toch? Punt is gewoon het is imo raar om mensen aan te raden vv te vervangen door mov als je kijkt 1) op welke studies dit gebaseerd zou moeten zijn (te veel mogelijke confounders in die trials zoals isdatzo heeft aangetoond) en 2) beide groepen sterven even snel, de vv groep heeft een hoger risico op hartproblemen, de mov groep een hoger risico op kanker volgens de laatste meta-analyse.
Man man, ik val achterover van mijn stoel van dit soort domme uitspraken.
Gezondheid en mortaliteit correleren helemaal niet zo redelijk, zeker niet bij hart-en vaatziekten. Vooral omdat de medische wetenschap al ver gevorderd is op dit gebied en mensen in leven kan houden die pakweg 20-30 jaar geleden een zekere dood gestorven zouden zijn.
En jij, die zo'n idiote uitspraken doet, meent het dan net als isdatzo beter te weten dan 98% van de wetenschappers.....TSK!
Cools heeft volledig gelijk. Mortaliteit zegt in dezen ZO weinig.
Het is leuk om gezond 80 te worden, maar niet als je om de paar jaar cardiovasculaire incidenten hebt, of als je verlamd in bed ligt door een beroerte.
Het is duidelijk aangetoond dat als je minder verzadigde vetten en meer onverzadigde vetten eet, dat je dan minder risico loopt op cardiovasculaire incidenten (ofwel hart- en vaatziekten).
Meer leesvoer voor de ongelovige Thomassen:
"Boston, MA – Although for nearly 60 years people have been urged to decrease their consumption of saturated fats to prevent heart disease, until now there has been surprisingly little scientific evidence that doing so actually decreased the risk of coronary heart disease events. A new study by researchers at Harvard School of Public Health (HSPH) provides the first conclusive evidence from randomized clinical trials that people who replace saturated fat in their diet with polyunsaturated fat reduce their risk of coronary heart disease by 19%, compared with control groups of people who do not."
bron: http://www.hsph.harvard.edu/news/pr...lyunsaturated-fat-cut-heart-disease-risk.html
