@ignition en Robjee:
De kern draait hierom:
""Conclusions: The effects of dietary fats on total:HDL cholesterol may differ markedly from their effects on LDL.
The effects of fats on these risk markers should not in themselves be considered to reflect changes in risk but should be confirmed by prospective observational studies or clinical trials. By that standard, risk is reduced most effectively when trans fatty acids and saturated fatty acids are replaced with cis unsaturated fatty acids. The effects of carbohydrates and of lauric acid–rich fats on CAD risk remain uncertain. ""
1) Onderzoekers stellen vast dat vetten op hdl een andere invloed kunnen hebben dan op ldl cholesterol: The effects of dietary fats on total:HDL cholesterol may differ markedly from their effects on LDL.
2) Deze invloeden mogen niet op zichzelf staand beschouwd worden als weerspiegelingen van veranderingen in risico op hart- en vaatziekten, maar moeten bevestigd worden door
prospective observational studies of clinic trials: The effects of fats on these risk markers should not in themselves be considered to reflect changes in risk but should be confirmed by prospective observational studies or clinical trials.
3)Als we dat als standaard nemen, dat wil zeggen, de gevonden invloeden van vetten op hdl en ldl cholesterol, en als we dat in samenhang bekijken met de onderzoeken genoemd onder punt 2, dan komen we tot de conclusie dat je je risico op hart- en vaatziekten verlaagt door trans- en verzadigde vetten te vervangen door meervoudig onverzadigde vetten.
DAT staat er - niets anders.
Jouw fout ignition is, dat je de laatste zin verkeerd leest:
"The effects of fats on these risk markers should not in themselves be considered to reflect changes in risk but should be confirmed by prospective observational studies or clinical trials."
Jij gaat er daarbij vanuit dat die onderzoeken nog gedaan moeten worden (of moesten worden ten tijde van het onderzoek).
Dat is verkeerd gelezen, want als jij het bij het rechte eind zou hebben en die onderzoeken er nog niet waren, dan zouden ze nooit dit gezegd kunnen hebben:
"By that standard, risk is reduced most effectively when trans fatty acids and saturated fatty acids are replaced with cis unsaturated fatty acids"
Hoenselaar heeft dit topic geopend onder de titel: Geen effect verzadigd vet op hart-en vaatziekten -niet meer en niet minder. Dat is dus gewoon gelogen.
De clinic trials waar onderzoekers naar verwijzen die nodig zijn, zijn er ook, ook Siri-Tarino vermeldt dat:
". In summary, although substitution of dietary polyunsaturated fat for saturated fat has been shown to lower CVD risk, there are few epidemiologic or clinical trial data to support a benefit of replacing saturated fat with carbohydrate."
Onverzadigde vetten zijn dus wat hart-en vaatziekten betreft te verkiezen boven verzadigde vetten. Nog eens in andere woorden: als je een gedeelte van je verzadigde vetten vervangt door onverzadigde, dan daalt je risico op hart- en vaatziekten.
Dan moet je dus niet als een kip zonder kop komen beweren dat verzadigde vetten geen effect op hart-en vaatziekten hebben.
Ignition, jij vraagt nog:
"Vervanging van VV door koolhydraten of mono-onverzadigd zou zelfs het risico op hartziekten verhogen volgens onderzoek. Moeten we daarom koolhydraten en mono ook maar bannen en alleen nog poly-onverzadigd eten?"
Nee natuurlijk niet: een mens heeft koolhydraten nodig.
Ook vetten heeft een mens nodig, alleen zeggen de onderzoekers: vervang de verzadigde vetten door meervoudig onverzadigde vetten, dan verlaag je je risico.
---------- Post toegevoegd Mon 18 Jun 2012 om 14:52 ----------
Daar ben ik inmiddels achter. Het is gemakkelijker iemand uit te maken voor leugenaar, dan om aan te tonen waarom die persoon een leugenaar is.
Inderdaad, daarom dat ik ook de enige "sukkel" ben die dat doet
Gezondheidsauthoriteiten, wetenschappers e.d. laten zich daarom ook niet met jou in; ze hebben geen zin in jouw web van leugens verstrikt te raken en eindeloze discussies te voeren.