Ik neem altijd de magere biogarde kwark van de AH. Die bevat maar liefst 10 gram eiwit per 100 gram....hij is lekker dik en ruikt ook niet zo zurig.
Ik eet het vaak met Dorset cereals (de super granberry, cherry and almond muesly) een gram of 50-100. (ook bij de AH te koop trouwens) Een banaan erdoor is ook heel lekker en soms geef ik het wat meer smaak door er een 1/2 dosering whey proteine poeder (vanille of aarbeiensmaak en tegenwoordig ook de fresh berries) doorheen te doen. Overigens moet je als je er dan nog muesly door doet wel een beetje water bij doen want het wordt dan al snel beton.
De smerigste kwark vind ik de magere C1000 kwark. Die is heel dun en ruikt naar karnemelk (en dat vind ik pas echt smerig).
Als ik heel af en toe een patatje eet (tijdens de wekelijkse gezins vette hap dag) dan doe ik door de mayonaise 50% magere kwark. Het blijft dan lekker dik en de volle smaak van de mayionaise blijft redelijk in stand. Ook is kwark heel geschikt om 50-50 te mengen met knoflooksuas voor over je broodje schoarma.
groeten
GdV