MuscleMeat

sauzen bij koude schotels

dzjaynus

Novice
Lid sinds
27 mrt 2007
Berichten
11
Waardering
0
de zomer komt eraan,dus maw geen warme maaltijden meer(of toch veel minder).
dit wil zeggen dat ik moet varieren in mijn sauzen bij koude schotels,koude macaroni,en dergelijke...
om het niet te snel beu te worden.ik heb nu een mayonaise gevonden in
de colruyt met de helft vet van een gewone pot,maar dit is nog steeds te veel.
nu is dus mijn vraag,welke sauzen kan ik best gebruiken,pikant of zoetzuur
of wathever,het maakt niet uit,zolang er maar variatie is.oh en ik ben van belgie,
dus liefst geen albert heyn of c1000(of ze moesten fantastiche dingen
hebben die de moeite van de trip naar nl waard zijn;) )

alvast bedankt
 
ben ik ook wel eens benieuwd naar...
zelf eet ik in de zomer ook veel meer koud.
stokbrood/brood met tonijn/ham, wortels, sla, tomaat en dan bijna altijd cocktailsaus.
zit ook best veel vet in, maar een keer zondigen kan geen kwaad voor mij...
 
Ik gebruik vaak van die youghurt vinaigrette, deze bevat niet zo veel vet en je hoeft er ook niet veel te gebruiken voor een beetje smaak.
 
Je kan met kwark (platte kaas) eventueel gecombineerd met hute kase (in de blender) heerlijke sausjes maken.
Voor bv cocktail saus; flinke scheut tomaten ketchup, peper, zout, scheutje wiskey/sherry.
Voor in sla, schepje mosterd, wat honing, thijm (etc), peper zout.
Of een beetje scherpe blauwe kaas en peper en zout.
Bieslook en peterselie, lekker op brood.
Knoflook en peper en zout.
Munt en klein scheutje olijfolie.
Schepje pesto en basilicum, voor bij koude pasta.
Etc.
Dat zijn mayo variatie's, voor scherpe saus zou ik uit kijken naar tabasco od.

Eet smakelijk deze zomer.
 
Barbecuesaus is ook heel lekker
 
mosterd van dijon :P
 
Ik vind koude macaroni/rijst juist lekker! Zonder saus en al die prutjes! Alleen wat tonijn/zalm/kip en groente erbij en happen maar.. Ik eet het altijd koud ;)
 
Niet zo moeilijk:

Er is nu remia mayonaise met maar 5% vet in de winkel. Klein groen potje te vinden bij de andere mayonaises. Smaakt precies hetzelfde en een uitkomst voor bijvoorbeeld tonijn salade

[Link niet meer beschikbaar]
 
Terug
Naar boven