AndroidHealthClinic

Vegetarische voeding met veel eiwitten


ff opgezocht omdat ik vegetariërs ken die kaas eten. Het blijkt iets genuanceerder...

Kaas wordt in Nederland over het algemeen gestremd met het eerste soort stremsel, uit de maag van een dood kalf. Het is niet zo dat het kalf speciaal wordt gedood voor het stremsel, maar het stremsel wordt gewonnen als bijproduct van de slacht van kalveren.

Dus dat hangt er dan een beetje vanaf hoe ver de vegetariër wil gaan in zijn principes.

Maar er is ook vegetarische kaas:

Er bestaan gelukkig steeds meer kazen die bereid zijn met microbieel (dus vegetarisch) niet genetisch gemodificeerd stremsel. Dit zijn veelal ook biologische kazen. Wanneer niet op het etiket staat dat de kaas vegetarisch is, is er geen vegetarisch stremsel gebruikt en is de kaas niet vegetarisch.

De meeste natuurvoedingswinkels hebben een uitgebreid assortiment vegetarische (biologische) kaas. Ook in sommige kaasspeciaalzaken is vegetarische kaas te vinden. Vegetarische kazen met het Vegetarisch Keurmerk en dus gegarandeerd vegetarisch zijn:

  • Bastiaansen
  • Hooidammer
  • Westland
  • Kees Kaas

http://www.vegetariers.nl/bewust/veelgestelde-vragen/welke-kazen-zijn-vegetarisch
 
Geen enkel kalfje wordt gedood voor de stremsel, stierkalfjes worden gedood vanwege de melkindustrie om de melk betaalbaar te houden. Omdat stierkalfjes als bijproduct gewoon snel afgemaakt moeten worden, ze willen ook melk drinken en gevoed worden, en gehuisvest en dierenartsen bezoek enz enz.

Overstappen van vlees naar melk en kaas .....van ene dood naar andere nog meer onzinnige dood van een dier. Voor de zuivelproductie is er steeds meer vraag naar koeien en de extra slacht van stierkalfjes, mega stallen en geselecteerde doorfok van melkkoeien.

Beter dus gewoon een stukje vlees kopen van een koe of stier dat een redelijk goed leven heeft gehad en minder zuivel gebruiken.
 
Geen enkel kalfje wordt gedood voor de stremsel, stierkalfjes worden gedood vanwege de melkindustrie om de melk betaalbaar te houden. Omdat stierkalfjes als bijproduct gewoon snel afgemaakt moeten worden, ze willen ook melk drinken en gevoed worden, en gehuisvest en dierenartsen bezoek enz enz.

Overstappen van vlees naar melk en kaas .....van ene dood naar andere nog meer onzinnige dood van een dier. Voor de zuivelproductie is er steeds meer vraag naar koeien en de extra slacht van stierkalfjes, mega stallen en geselecteerde doorfok van melkkoeien.

Beter dus gewoon een stukje vlees kopen van een koe of stier dat een redelijk goed leven heeft gehad en minder zuivel gebruiken.
Het is allemaal BS want de enige reden dat runderen als diersoort zo succesvol zijn (in grote aantallen bestaan) en meestal een goed leven hebben is juist omdat ze gekweekt worden.

Als je vegetariërs of veganisten zou volgen dan blijven er alleen nog dieren in het wild over (beperkt tot bepaalde gebieden) waar ze zeker niet altijd een beter leven hebben. In het wild verhongeren veel dieren, zijn ze te mager, worden ze gedood door roofdieren of sterven ze uit.

Zuivel is een fantastisch product, melkkoeien hebben een lang en goed leven juist door de melkindustrie. Helaas worden er veel leugens en propaganda de wereld ingestuurd door vegetariërs en veganisten.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #25
Bedankt voor alle reacties! En de reden dat ik 1 dag in de week vegetarisch ben, "Een vegetariër eet niks van gedode dieren" , is vanwege geloofsovertuiging. Dus nee ik wil niet de vraag o.i.d te manipuleren hiermee... Ga zo de sojabonen, tofu en gele linzen halen.
 
Laatst bewerkt:
Weet wel dat eiwitten uit soja bonen, granen en rijst maar 78% verteren tegen 97% van eieren, melk en kaas en 94% voor vlees en vis.

Magut voor een dag per week zal dat niet uitmaken
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #27
Weet wel dat eiwitten uit soja bonen, granen en rijst maar 78% verteren tegen 97% van eieren, melk en kaas en 94% voor vlees en vis. Magut voor een dag per week zal dat niet uitmaken

Dus dat betekent dat als ik een bak kwark eet(die van de ALDI), ik ipv 52 gram eiwitten eigenlijk dus 0,97*52= 50 gram eiwitten 'echt' binnenkrijg?
 
Kwark bevat dan toch ook stremsel? Mocht je je daar ook druk over maken...
 
Kwark bevat dan toch ook stremsel? Mocht je je daar ook druk over maken...

Zal voor iemand die 1 dag per week vegetarisch eet geen beletsel zijn.

Verder is combineren in 1 maaltijd wat in ieder topic over vegetarisch eten lijkt terug te komen geen noodzaak. Het gaat er om dat je over de gehele dag een volledig aminozuurprofiel binnen krijgt, het is achterhaalde wetenschap dat je iedere maaltijd een volledig profiel binnen moet krijgen. Je moet wel heel erg eenzijdig eten wil je binnen 1 dag geen volledig profiel binnen krijgen.
 
Kippen ei kan misschien ook wel?
 
ff opgezocht omdat ik vegetariërs ken die kaas eten. Het blijkt iets genuanceerder...



Dus dat hangt er dan een beetje vanaf hoe ver de vegetariër wil gaan in zijn principes.

Maar er is ook vegetarische kaas:



http://www.vegetariers.nl/bewust/veelgestelde-vragen/welke-kazen-zijn-vegetarisch

Klopt, maar een kalf wordt ook niet alleen geslacht voor de haas. Stremsel is een product van de slacht.
Vegetariërs eten geen producten van gedode dieren, maar daar heb je inderdaad veel verschillen in, de 1 wilt geen vlees maar eet wel kip( heeft weer een andere naam)
De ander eet geen vlees wel vis, of lacto en ovo, geen melk wel eieren of geen eieren wel melk.
Maar de meeste willen gewoon niet te veel vlees eten, en noemen zich vegetariër en eten wel kaas, vis, gelatine en gebruiken producten van dieren.
Er is ook kaas voor vegetariër.

---------- Toegevoegd om 15:42 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 15:37 ----------

Kwark bevat dan toch ook stremsel? Mocht je je daar ook druk over maken...

Klopt, en yoghurt niet, en met melk kan je kwark maken ook zonder stremsel.
 
Terug
Naar boven