- Lid sinds
- 7 okt 2002
- Berichten
- 55.009
- Waardering
- 3.208
ff opgezocht omdat ik vegetariërs ken die kaas eten. Het blijkt iets genuanceerder...
Kaas wordt in Nederland over het algemeen gestremd met het eerste soort stremsel, uit de maag van een dood kalf. Het is niet zo dat het kalf speciaal wordt gedood voor het stremsel, maar het stremsel wordt gewonnen als bijproduct van de slacht van kalveren.
Dus dat hangt er dan een beetje vanaf hoe ver de vegetariër wil gaan in zijn principes.
Maar er is ook vegetarische kaas:
Er bestaan gelukkig steeds meer kazen die bereid zijn met microbieel (dus vegetarisch) niet genetisch gemodificeerd stremsel. Dit zijn veelal ook biologische kazen. Wanneer niet op het etiket staat dat de kaas vegetarisch is, is er geen vegetarisch stremsel gebruikt en is de kaas niet vegetarisch.
De meeste natuurvoedingswinkels hebben een uitgebreid assortiment vegetarische (biologische) kaas. Ook in sommige kaasspeciaalzaken is vegetarische kaas te vinden. Vegetarische kazen met het Vegetarisch Keurmerk en dus gegarandeerd vegetarisch zijn:
- Bastiaansen
- Hooidammer
- Westland
- Kees Kaas
http://www.vegetariers.nl/bewust/veelgestelde-vragen/welke-kazen-zijn-vegetarisch
