XXL Nutrition

Apple komt volgende week met 'groot' nieuws

Bezoekers in dit topic

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.935
Karma
10
AMSTERDAM - Technologiebedrijf Apple heeft deze week uitnodigingen verstuurd naar diverse journalisten in de Verenigde Staten. De journalisten zijn uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst op 7 september 2005 in New York. Apple zegt met groot nieuws te komen.

Wat Apple precies gaat aankondigen, is nog niet duidelijk. Volgens het bedrijf is de impact van het nieuwe product net zo groot als die van de populaire iPod.


Op internet speculeren diverse sites over het nieuwe product. Zo schrijft de Amerikaanse technologiesite Cnet dat het mogelijk gaat om een iPod met video-mogelijkheden. Apple zou zijn iTunes Music Store uitbreiden met een videodienst.

Nu.nl
 

klusmier

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
26 mei 2005
Berichten
20.177
Karma
0
http://www.tweakers.net/nieuws/38740 ;)


Door Inge Janse - dinsdag 30 augustus 2005 - 18:01 - Bron: Redactie Tweakers.net - Views: 4.363
De marketingafdeling van Apple heeft wederom geen half werk verricht. Via een weinigzeggend schrijven zijn namelijk een aantal journalisten uitgenodigd om aanstaande 7 september aanwezig te zijn in het Moscone Center te San Francisco. Aldaar zal Steve Jobs voor Apple een nieuw muziekgerelateerd product introduceren. Om wat voor product het precies gaat maakt de uitnodiging niet duidelijk. In ieder geval heeft het persbericht de grootste verwachtingen gewekt. Een fragment van de uitnodiging meldt namelijk: '1,000 songs in your pocket changed everything. Here we go again.', en verwijst daarmee op ondubbelzinnige wijze naar de introductie van de eerste iPod op 23 oktober 2001. Toen omschreef de persuitnodiging de iPod als 'a breakthrough MP3 music player that packs up to 1,000 CD-quality songs into an ultra-portable, 6.5 ounce design that fits in your pocket.' Tevens bevat de huidige uitnodiging een foto van een uitvergroot zakhorloge dat op een spijkerbroek ligt.

[Afbeelding niet meer beschikbaar]Nu het bestaan van de uitnodiging bekend is, buigt vrijwel elk journalistiek medium zich over de vraag om wat voor product het precies gaat. De meeste websites vermoeden dat Apple in combinatie met Motorola de eerste iTunes-software bevattende telefoon presenteert, die door de mobiele telefonieprovider Singular Wireless aangeboden zal worden. Volgens The New York Post zou het bewijs hiervoor eerder in augustus zijn [Link niet meer beschikbaar], aangezien de Federal Communication Commission (FCC) toen toestemming gaf om Motorola’s E790-telefoon te gebruiken op het Amerikaanse mobiele netwerk. Voor deze toestemming werden er afbeeldingen en de handleiding van deze telefoon [Link niet meer beschikbaar] op de website van de FCC, waarbij de handleiding expliciet verwijst naar de aanwezigheid van Apples muzieksoftware op de telefoon. De E790 beschikt naast iTunes-software over een VGA-camera, stereospeakers, een bluetoothadapter en de mogelijkheid om tot een gigabyte aan data op te slaan via kleine SD-geheugenkaarten. Oorspronkelijk zou Motorola deze telefoon op 7 september in eigen beheer te New York presenteren, maar mogelijk heeft Apple besloten dat de combinatie van een mobiele telefoon en een op iTunes gebaseerde draagbare mediaspeler belangrijk genoeg is om zelf de presentatie ervan te verzorgen. Een andere aanwijzingen voor de interesse van Apple in mobiele telefonie is de eerdere ontdekking dat iTunes 4.9 referenties aan communicatie met een mobiele telefoon [Link niet meer beschikbaar].

De tweede optie is dat Apple een nieuwe versie van de iPod uitgeeft die ook video’s af kan spelen. Recentelijk heeft Apple namelijk met diverse platenmaatschappijen onderhandeld over de rechten om muziekvideo’s te verkopen. Daarnaast [Link niet meer beschikbaar] iTunes ook de mogelijkheid om muziekvideo's aan te schaffen en af te spelen. De derde optie is dat Steve Jobs 7 september een nieuw type iPod Shuffle presenteert dat beschikt over 4 gigabyte flashgeheugen. Apple heeft in ieder geval de verwachtingen tot het maximale weten op te schroeven. Het is alleen de vraag of Steve Jobs met een product komt dat hier aan kan voldoen, of dat de marketingmachine van Apple de hand overspeeld heeft.

:D
 

andrew

Competitive Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
23 sep 2003
Berichten
2.043
Karma
0
Als het een portable videospeler wordt is dat toch ook weer niet zo revolutionair? Er zijn toch al redelijk veel spelertjes in omloop waar je ook video op kan kijken.
Lijkt mij dus ook niet het geval, anders overspeeld de marketing afdeling van Apple inderdaad hun hand.
 

signs

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
28 dec 2003
Berichten
320
Karma
0
inderdaad er zijn er al zat van
 
Naar boven