- Lid sinds
- 1 nov 2009
- Berichten
- 4.749
- Waardering
- 203
- Lengte
- 1m50
- Massa
- 160kg
Het lijkt mij erg handig om een topic te maken voor voedsel wat erg geschikt is voor BB voor mensen die een voedingsschema willen maken en willen weten welk voedsel handig is voor dat schema. De bedoeling is dus dat al het BB geschikte voedsel hier netjes komt te staan. Als je voedsel post dienen de k/e/v erbij te staan het aantal kcal per 100gr, wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn, wanneer het het best kan worden gegeten (tijdstip), of het meer geschikt is voor bulk of cut. als er veel reacties zijn zal ik dan alles in catogorieën zetten zodat alles makkelijker te vinden is.
oh en als er bullshit bij staat ff melden dan pas ik het aan.
Ontbijt
Brinta
Per 100gr:347kcal/ 11gr eiwit/65 gr koolhydraten/ 4 gr suikers/ 2.1gr vet
voordelen: Veel complexe koolhydraten, weinig vet en suikers.
tijdstip: Het beste innemen als ontbijt.
komt nog meer.......
Havermout
voordelen: Veel complexe koolhydraten, weinig vet en suikers.
tijdstip: Het beste innemen als ontbijt.
komt nog meer info.....
Vleeswaren
kipfillet
per 100gr: 100kcal/ 22.8gr eiwit/ 0 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 0,9gr vet
voordelen: hoog eiwit percentage, geen koolhydraten geen suiker en weinig vet.
komt nog meer.....
Biefstuk
per 100gr: 127kcal/ 23.8gr eiwit/ 0 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 3,5gr vet
voordelen: hoog eiwit percentage, geen suiker, geen koolhydraten, weinig vet.
komt nog meer info......
Vis
tonijn
per 100gr: 96kcal/ 21.5gr eiwit/ 0 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 1gr vet
voordelen: hoog eiwit percentage, geen suiker en weinig vet, goedkoop, in blik variant lang houdbaar.
komt nog meer info.......
Makreel
per 100gr: 344 kcal/ 185gr eiwit/ 0 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 30,7gr vet
voordelen: hoog eiwit percentage, geen suiker en rijk aan omega 3
tips: na het bereiden (koken / bakken) zal het aantal kcal en vet per 100 gr dalen en het aantal eiwitten stijgen.
komt nog meer info.
Zuivel
magere kwark
(1 bak is meestal 500gr)
per 100gr:71kcal/ 13 gr eiwit/ 3,5 gr koolhydraten/ 3,5 gr suikers/ 0,5 gr vet
voordelen: goedkoop, veel eiwit, laag in carbs vet en suiker. langzame afgifte van de eiwitten.
tijdstip: het beste innemen voor het slapen
tips: door het eten van noten i.c.m de kwark worden de eiwitten nog langzamer afgegeven.
Broccoli
per 100gr:29kcal/ 3,3 gr eiwit/ 2 gr koolhydraten/ 1,5 gr suikers/ 0,2 gr vet
voordelen: weinig kcal, bevat veel vezels (nemen vocht op en beschermen de darmen), antioxidanten, en bevat oestrogeen verlagend I3C.
tip: voor het bereiden. De antioxidanten blijven beter bewaard bij stomen dan bij koken.
Noten
Overig
ei
(1 ei is rond de 60 gr)
gebakken per 100gr:235kcal/ 13.5gr eiwit/ 1 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 20gr vet
gekookt per 100gr:154kcal/ 12,9gr eiwit/ 0,7 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 11,2gr vet
voordelen: goedkoop, gekookt kan makkelijk meegenomen worden, veel eiwit weinig koolhydraten.
gekookt erg geschikt voor cut
komt nog meer info.......
cacao
per 100gr: 405kcal/ 19.8gr eiwit/ 10,8 gr koolhydraten/ 2,2 gr suikers/ 24,5gr vet
voordelen:- Cacao verhoogt NO. (2) Daarmee een verbeterde voedingstoffen opname in de spieren. (3) Verbeterd dus het metabolisme en je lichaamscompositie.
- Cacao verlaagt lichaamsvet (4)
- Cacao verbetert insuline gevoeligheid en verlaagt de bloeddruk (5)
- Smaakt goed en is relatief goedkoop.
bronnen:
oh en als er bullshit bij staat ff melden dan pas ik het aan.
Ontbijt
Brinta
Per 100gr:347kcal/ 11gr eiwit/65 gr koolhydraten/ 4 gr suikers/ 2.1gr vet
voordelen: Veel complexe koolhydraten, weinig vet en suikers.
tijdstip: Het beste innemen als ontbijt.
komt nog meer.......
Havermout
voordelen: Veel complexe koolhydraten, weinig vet en suikers.
tijdstip: Het beste innemen als ontbijt.
komt nog meer info.....
Vleeswaren
kipfillet
per 100gr: 100kcal/ 22.8gr eiwit/ 0 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 0,9gr vet
voordelen: hoog eiwit percentage, geen koolhydraten geen suiker en weinig vet.
komt nog meer.....
Biefstuk
per 100gr: 127kcal/ 23.8gr eiwit/ 0 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 3,5gr vet
voordelen: hoog eiwit percentage, geen suiker, geen koolhydraten, weinig vet.
komt nog meer info......
Vis
tonijn
per 100gr: 96kcal/ 21.5gr eiwit/ 0 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 1gr vet
voordelen: hoog eiwit percentage, geen suiker en weinig vet, goedkoop, in blik variant lang houdbaar.
komt nog meer info.......
Makreel
per 100gr: 344 kcal/ 185gr eiwit/ 0 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 30,7gr vet
voordelen: hoog eiwit percentage, geen suiker en rijk aan omega 3
tips: na het bereiden (koken / bakken) zal het aantal kcal en vet per 100 gr dalen en het aantal eiwitten stijgen.
komt nog meer info.
Zuivel
magere kwark
(1 bak is meestal 500gr)
per 100gr:71kcal/ 13 gr eiwit/ 3,5 gr koolhydraten/ 3,5 gr suikers/ 0,5 gr vet
voordelen: goedkoop, veel eiwit, laag in carbs vet en suiker. langzame afgifte van de eiwitten.
tijdstip: het beste innemen voor het slapen
tips: door het eten van noten i.c.m de kwark worden de eiwitten nog langzamer afgegeven.
Broccoli
per 100gr:29kcal/ 3,3 gr eiwit/ 2 gr koolhydraten/ 1,5 gr suikers/ 0,2 gr vet
voordelen: weinig kcal, bevat veel vezels (nemen vocht op en beschermen de darmen), antioxidanten, en bevat oestrogeen verlagend I3C.
tip: voor het bereiden. De antioxidanten blijven beter bewaard bij stomen dan bij koken.
Noten
Overig
ei
(1 ei is rond de 60 gr)
gebakken per 100gr:235kcal/ 13.5gr eiwit/ 1 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 20gr vet
gekookt per 100gr:154kcal/ 12,9gr eiwit/ 0,7 gr koolhydraten/ 0 gr suikers/ 11,2gr vet
voordelen: goedkoop, gekookt kan makkelijk meegenomen worden, veel eiwit weinig koolhydraten.
gekookt erg geschikt voor cut
komt nog meer info.......
cacao
per 100gr: 405kcal/ 19.8gr eiwit/ 10,8 gr koolhydraten/ 2,2 gr suikers/ 24,5gr vet
voordelen:- Cacao verhoogt NO. (2) Daarmee een verbeterde voedingstoffen opname in de spieren. (3) Verbeterd dus het metabolisme en je lichaamscompositie.
- Cacao verlaagt lichaamsvet (4)
- Cacao verbetert insuline gevoeligheid en verlaagt de bloeddruk (5)
- Smaakt goed en is relatief goedkoop.
bronnen:
(2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14654748
(3)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17312446?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_SingleItemSupl.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=1&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed
(4)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15850966?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=1
(5) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15755830?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=3
(3)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17312446?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_SingleItemSupl.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=1&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed
(4)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15850966?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=1
(5) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15755830?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=3
Laatst bewerkt:






