AndroidHealthClinic

Sticky Je hebt iets gekocht en je moet het showen

Ga je dat sterrenkijken doen met je kinderen?
Ja, zelf vind ik het wel grappig, maar ik weet niet of ik er lang plezier aan ga beleven. Maar wie weet, er zit een zonnefilter bij dat vind jij misschien wel interessant. Verder moet ik nog een adapter kopen om mijn camera er op te kunnen zetten. Foto’s maken van de zon, maan en hopelijk Jupiter en Saturnus lijkt me wel leuk om te doen.

Net alles even snel getest op de dakpannen van de buren op ca. 25m door dubbelglas heen en met een krakkemikkige smartphone houder foto’s gemaakt.

IMG_5161.jpeg


Met een barlow lens met een vergroting van 3x wordt het erg instabiel en amper scherp te krijgen.


IMG_5166.jpeg
 
Nieuw mes gekocht.
20241221_112712.jpg

20241221_112734.jpg
20241221_131919.jpg

20241221_132754.jpg

Een 24 cm sujihiki (vleesmes/trancheermes), micro carbide staal kern met daaromheen 132 lagen gevouwen damast, 66 HRC Rockwell hardheid, black ash houten handvat, m'n naam erin gegrafeerd.
Prachtig mes, goede kwaliteit en ik wilde nog een goed vleesmes hebben dus deze mijzelf maar cadeau gedaan. Prijzig maar gelukkig was ie afgeprijst.
 
Nieuw mes gekocht.
20241221_112712.jpg

20241221_112734.jpg
20241221_131919.jpg

20241221_132754.jpg

Een 24 cm sujihiki (vleesmes/trancheermes), micro carbide staal kern met daaromheen 132 lagen gevouwen damast, 66 HRC Rockwell hardheid, black ash houten handvat, m'n naam erin gegrafeerd.
Prachtig mes, goede kwaliteit en ik wilde nog een goed vleesmes hebben dus deze mijzelf maar cadeau gedaan. Prijzig maar gelukkig was ie afgeprijst.
Slijp je je messen zelf?
 
Ik heb een keramisch aanzetstaal waarmee ik ze zelf aanzet. Slijpen laat ik professioneel doen bij Meesterslijpers (winkel zit op de Kinkerstraat, Amsterdam). Die hebben tevens een goede webshop trouwens met een enorm assortiment aan (Japanse) messen. Messen van een paar tientjes tot bijna €4000 per mes.
 
  • Like
Waarderingen: BB_
Nieuw mes gekocht.
20241221_112712.jpg

20241221_112734.jpg
20241221_131919.jpg

20241221_132754.jpg

Een 24 cm sujihiki (vleesmes/trancheermes), micro carbide staal kern met daaromheen 132 lagen gevouwen damast, 66 HRC Rockwell hardheid, black ash houten handvat, m'n naam erin gegrafeerd.
Prachtig mes, goede kwaliteit en ik wilde nog een goed vleesmes hebben dus deze mijzelf maar cadeau gedaan. Prijzig maar gelukkig was ie afgeprijst.
Dit is toch fking geil, echt heel mooi man.

66hrc is wel flink, maar als pro zal je er ook wel netjes genoeg mee om gaan.

Inb4 van de EU moet je straks een glazen snijplank gebruiken.
 
Hout of get out.
 
5 plastic ( gevogelte, vlees, vis, groente/fruit, en een witte).

Maar ik wil eigenlijk een houten voor groente en fruit. @Steks had een mooie gekocht tijdje geleden.
 
Terug
Naar boven