Fitness Seller

Na 1 weekje cutten nog niets zichtbaar ? Normaal of ?

Dat je niet elke week moet gaan zeuren dat het niet volgens plan loopt.
Gewoon cutten....
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #62
Sry hoor wil het alleen maar goed doen. eerste keer dat ik dit doe dus ik wil er voor zorgen dat ik het niet helemaal verneuk . maar dat zul je wel berijpen aangezien je post

hehe mischien heb je gelijk , ik moet gewoon zulke vragen over vetverbranding toch niet op een site zoals deze vragen .:bow2: ik kan het best op een ander forum vragen , oow wacht dit is het ander forum
 
owkey ging juist voor training op de weegschaal staan en woog 73,4 kg er is dus 2,6 kilo af maar ik zie er niet echt veel van ik ben mischien beetje droger maar niet echt veel ik moet wel zeggen dat het lijkt alsof ik een klein beetje harder erbij sta op 76 kg leek alles mischien wat puffyer

met de analoge vetmeter staat er nu 13,5 % vet toen ik pas begon was dat 15 % ben ik nu teveel kg afgevallen of moet ik dit verwachten ? ik schrok nammelijk een beetje toen ik op de weegschaal ging staan :d

begin m'n buikspieren een ietste pietste beetje meer te zien, ik heb niet echt het gevoel dat ik veel ben gekrompen


wat denken jullie ?

Analoge vetmeter, bedoel je met een tang?

Ik zou het gewoon nog ff aankijken en vooral op de spiegel letten.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #64
ja met zo een tang ik heb ook het gevoel dat me vel wat dunner is bij m'n buik enzo
 
:cool:Ik heb nog niet de volledige pagina's gelezen dus weet niet of het al gepost is.

Ik zou je aanraden ;)
1. Géén brood te eten. Brood is een dikmaker en houd vocht op.
2. Géén halfvolle melk: Magere melk of mager melk/water 50/50
3. Géén Bananen
4. Géén kaas: teveel vet en zuivel zou water ophouden (light heeft missch. geen vet, maar het zijn niet de juiste khd voor een cut)

wat dan wel te doen ?
1. Véél rijst: bevat goede khd, is geen dikmaker zoals pasta, brood, aardappelen
2. zoals al gezegd rond de 200g khd blijven. Dit heb je nodig om op je training voldoende energie te hebben. Af en toe wel eens low carb gaan en op je smokkeldag heel hoog te gaan om je metabolisme een boost te geven.
3. Pasta en brood vermijden of minimaliseren tot een tussenmaaltijd: bvb 10u handvol pasta met makreel/tonijn
4. Zuivel zoals Kwark mag af en toe als afwisseling, maar moet toch beperkt worden. ik vervang 1 maal per week men middagmaaltijd met kwark + fruit en dan kan een banaan wel om de nodige khd te krijgen want in kwark zit nauwelijks khd.

Ik weeg momenteel 77kg en ga hier mee beginnen cutten. Ik cutte vroeger enkel op elke dag kip+rijst+ananas en een klot ketchup om het goedje binnen te laten glijden, maar wil nu een andere aanpak.
Dit eetschema in combinatie met zware training (5 x per week) en cardio ( smorgens nuchter 25min lopen + na training 30-40min snelstappen op de loopband *afwisselend met een ander cardiotoestel om verveling tegen te gaan*)
Het feit dat je niet low carb gaat krijg je toch voldoende khd binnen om zwaar te trainen en wat spieren aan te maken. Door het hoge eiwitgehalte kom je toch aan een portie kcal en zal de cardio het grote verschil maken om af te vallen. Geen cardio=geen cut !

Verder:
* een goeie stacker gebruiken (bvb stack force)
* Bcaa's (3 voor en 3 na de training) om spierafbraak te minimaliseren.
* Omega 3 suppl of veel vette vis (dit stimuleer de vetafbraak en geeft je weerstand en mentaal en boost,w ant je geraakt snel ziek in de cut+harde training)
* Eventueel Crea-alkalyn + tribex (plantaardig tribulus extract dat het aminozuur, verantwoordelijk voor de testosteron aanmaak, stimuleert) Dit gaf bij mij op 3-4 weken tijd wel een verschil. Genoeg om enkele kilo's aan spiermassa te winnen of te behouden.

Dag 1

Meal Nutrition # gram Calorie Prot. Carbs Fat

8u 1 Havermout (gekookt) 230 142 6 25 2
melk 250 86 8 12 0
10u 2 pasta of 1 tortilla 140 197 7 40 1
makreel of kip 125 226 22.5 0 13.8
13u 3 Rijst 62.5 219 4.3 48.7 0.4
Kip 150 150 34.2 0 1.3
ananas 155 74 1 20 0
15u 4 Havermout 50 31 1.3 5.4 0.43
melk 125 43 4 6 0
17u 5 shake 50 192 36.5 2.3 3
melk 500 172 16 24 0
19u 6 Pitabroodje 2 340 12 6 4
kip 150 150 34.5 0 1.3
21u 7 shake 50 192 36.5 2.3 3
water 0 0 0 0 0

2214 223.8 191.7 30.23


Dag 2

Meal Nutrition # gram Calorie Prot. Carbs Fat

8u 1 Havermout (gekookt) 230 142 6 25 2
melk 250 86 8 12 0
11u 2 shake 50 192 36.5 2.3 3
melk 500 172 16 24 0
14u 3 Rijst 62.5 219 4.3 48.7 0.4
Kip 150 150 34.2 0 1.3
ananas 155 74 1 20 0
17u 4 shake 50 192 36.5 2.3 3
melk 500 172 16 24 0
19u 5 groenten 0 0 0 0 0
kip 150 150 34.5 0 1.3
22u 6 shake 50 192 36.5 2.3 3
melk 500 172 16 24 0

1913 245.5 184.6 14

Dag 3

Meal Nutrition # gram Calorie Prot. Carbs Fat

8u 1 Havermout (gekookt) 230 142 6 25 2
Schep Whey 25 81 18.25 1.15 1.5
melk 250 86 8 12 0
11u 2 brood 2 sneden 166 6 32 2
kippewit 100 100 22.8 0 0.9
14u 3 kwark 230 162 28 6 2
grapfruit 0.5 20.5 0.5 5 0
appel 0.5 36 0 8.5 0
banaan 0.5 25 0.5 15 0
17u 4 shake 50 192 36.5 2.3 3
melk 500 172 16 24 0
19u 5 spaanse tortilla 1 229 17 20 17
kip 100 100 23 0 0.86
22u 6 shake 50 192 36.5 2.3 3
melk 500 172 16 24 0

1875.5 235.05 177.25 32.26

Een spaanse tortille is enkele eieren met bvb kip, groenten en 1 of 2 aardappelen in. Volledige maaltijd in een omelet dus. Je kan bvb hier ook 1 toast bij eten. Bij de kwarkmaaltijd is het telkens een halve vrucht. Ik maak wel 500g kwark met een hélé vrucht telkens, maar splits het wel in twee om de volgende dag de overschot als tussenmaaltijd te eten.

Er is ook nog een dag 4, maar deze is in de zelfste lijn als de andere dagen. Na dag 4 begin ik uiteraard weer met dag 1

Hopelijk heb je er iets aan !? Als er andere hier feedback over hebben:), kunnen we hier misschien een nieuwe topic voor openen. Het is de eerste keer dat ik zo ga cutten en heb toch al enkele goede reacties gehad.
 
brood is een dikmaker??? :roflol:
 
Off Topic: "dikmaker" is misschien niet het beste woord.

Het heeft een hogere glycemie index en houd meer vocht op in het lichaam waardoor sommige al snel "dikker" gaan uitzien. (of althans minder definitie gaan krijgen in spieren en omvang) Voeding met een hoge glycemie index worden te snel verteerd en kunnen door tal van andere redenen mee de oorzaak zijn voor het "dikmaken".
In alle dieëten voor sporters wordt brood afgeraden. Rijst of havermout zijn complexere carbs waarvoor het lichaam meer moeite moet doen om te verbranden, zorgt dus voor een lichte "stijging" in het kcal verbruik.
Het is niet zo dat het brood Dé factor is dat je zal laten bijkomen, maar wel de factor dat ervoor zal zorgen dat je niet deftig zal dalen in BF. Alles hangt ook af wat je doel is. Ga je voor 2-3 kg minder dan kan je brood eten, maar wil je gaan cutten tot 10% of minder (of om enkele % te dalen) zou ik het brood laten.

Het woord dikmaker moet "met een korrel zout genomen worden", maar is een manier om te zeggen cutten= blijf van het brood. ;)
 
Off Topic: "dikmaker" is misschien niet het beste woord.

Het heeft een hogere glycemie index en houd meer vocht op in het lichaam waardoor sommige al snel "dikker" gaan uitzien. (of althans minder definitie gaan krijgen in spieren en omvang) Voeding met een hoge glycemie index worden te snel verteerd en kunnen door tal van andere redenen mee de oorzaak zijn voor het "dikmaken".
In alle dieëten voor sporters wordt brood afgeraden. Rijst of havermout zijn complexere carbs waarvoor het lichaam meer moeite moet doen om te verbranden, zorgt dus voor een lichte "stijging" in het kcal verbruik.
Het is niet zo dat het brood Dé factor is dat je zal laten bijkomen, maar wel de factor dat ervoor zal zorgen dat je niet deftig zal dalen in BF. Alles hangt ook af wat je doel is. Ga je voor 2-3 kg minder dan kan je brood eten, maar wil je gaan cutten tot 10% of minder (of om enkele % te dalen) zou ik het brood laten.

Het woord dikmaker moet "met een korrel zout genomen worden", maar is een manier om te zeggen cutten= blijf van het brood. ;)

ik vind het onzin, is persoongebonden..ik merk geen verschil of ik nu wel of geen brood in in d cut, zelfde voor zuivel. imo ga je dit pas echt merken als je richting de 5-6% BF gaat.

Plus het feit dat er niks mis is met high GI voedingsproductn in de cut (zolang het geen puur suiker is). je moet gewoon weten wanneer jke het moet plannen.

als ik je nu vertel dat ik maar 2-3 maaltijden per dag eet in de cut, en 16-17 uur per dag niets, dan keurt jouw logica dat waarschijnlijk ook af? omdat je al enkele jaren met de gedachte leeft dat je 5-6 maaltijd verspreid over de dag moet eten....correct?
 
Tuurlijk is cutten persoongebonden !
Bij jou kan het een goed effect hebben en misschien bij Sebastian ook.
Alleen vroeg die jongen algemene raad en als algemene raad in de cut geldt onder andere:" Geen brood, 5-6 keer per dag eten, hard trainen en cardio". dit is maar een simpele leiddraad. We kunnen uren discussieren of wat wel of niet te eten en wat wanneer te eten; Dit is echter niet de bedoeling.
 
ja ik snap wat je bedoeld, wilde alleen even duidelijk maken dat er meerdere wegen naar Rome zijn :P
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #71
thx for the advice guys
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #73
zal ik doen ik ben trouwens nog wat gezakt in % volgens de caliper nu is het op m'n buik 11 a 12 mm dus ergens rond de 11,6 en 13,6 % als ik nu in de spiegel kijk zie ik toch wel meer veranderingen ,

moet nu wel een weekje werken dus ik hoop dat ik niet te hard afval
 
Even het ''shake'' verhaal...
Jij zegt dat het met water niet te drinken is en dat het zelfs met melk al soms moeilijk gaat.. vraag me af welke whey jij dan gebruikt?
Ik heb namelijk whey, die is zo lekker met zelfs water, dat het bij in de buurt van een milkshake komt :)
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #75
ik gebruik geen whey proteine ik gebruik proteine zonder smaak zo een zak van een kilo kost 16 euro ik heb niet genoeg geld om telkens zoveel whey te kopen
 
Dan moet je naar goedkopere alternatieven gaan die prijs kwaliteit goe zitten.
Ik weet niet juist hoe de afspraken zijn op het forum qua aanraden van merken of firma's dus ik ga het zo laten. Je mag me altijd pm'en als je enkele wil.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #77
ok ff een update Voor ik begon te cutten was het
15 % vet / 76 kg / 171 cm
en ondertussen is het nu
9 a 10 % vet / 71 kg / 171 cm

dus ik vind het allemaal best goed lopen het lijkt niet echt of ik veel spier kwijt ben een klein beetje maar dat is normaal ik denk toch dat het vrij goed is verlopen tot nu toe ik ga er nog mee door tot september dan post ik mischien wat foto's ofzo ik hoop de 8 of 7 % nog te halen

tot nu toe heb ik de hele tijd het zelfde gegeten elke dag ben laatste 2 weken overgeschakeld naar 5 keer per dag eten gaat me wat beter af . ik heb ook ontdekt dat ik nu de laatste 2 weken het snelste vet ben verloren ik heb ook een beetje een junk / refeed dag ingevoegd en het lijkt me wel goed af te gaan en heb ook wat harder cardio gedaan.

begin me wel wat zwakker te voelen na al dat dieeten kan niet wachten tot ik in september terug begin te bulken zoals nooit ervoor .
 
Terug
Naar boven