AndroidHealthClinic

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Peiling Peiling Hoe bak jij je steak?


  • Totaal stemmers
    169

Bijlagen

  • Screenshot_20230620_163931_Chrome.jpg
    Screenshot_20230620_163931_Chrome.jpg
    73,7 KB · Weergaven: 61
Waar kan ik het recept vinden? :)
Ik heb zijn post niet bij de hand, maar heb het destijds gekopieerd en in een bestandje gezet. Ik zelf heb voor 600 gram gehakt 1 ei gebruikt en nog één ui toegevoegd (minder zou goed kunnen), en wat paprikapoeder. Niet heel speciaal dus wat betreft ingrediënten, maar toch erg lekker.

Credits dus naar @apfelstrudel voor het recept hieronder!
De rundergehaktballen heb ik gedraaid met verstegen gehaktbalmix en 3 eieren.

In porties (2x8) in de (wok) pan in een beetje olie op hoog vuur rondom bruinen, binnenkant nog rauw, dan de ovenschaal in. Het vet dat vrijkomt van de gehaktbal in de pan heb ik opgevangen in een bakje. In de oven circa 20 mins op 180 graden. Dan ff meten, bij 62 a 64 °C kerntemperatuur zijn ze klaar.


De kipgehaktballen hetzelfde, maar dan met wat fijn gesneden ui,paprika en chili door de bal gemengd. Ipv olie gebruik ik het opgevangen vet van de rundergehaktballen om ze in te bakken (wel ff door een fijn zeefje halen). Geeft veeeel meer smaak). Ook weer in de oven afmaken tot 62 a 64 kerntemp.

Zoals op de foto is te zien vult de ovenschaal zich met vet en vocht. Dat gooi ik weg. Hierdoor zal de voedingswaarde dus een stuk minder vet en dus minder kcal bevatten. Win win.


Het geniale aan deze manier is, de gehaktbal is super juicy en niet doorbakken/zwart/schoenzaal aan de buitenkant EN niet zo vettig. Mensen denken vaak dat het in de oven droog wordt, omdat het niet in vocht gaart.. maar niets is minder waar. Een gehaktbal afmaken in de oven is veel sappiger, smaakvoller, bevat minder vet en dus kcal. Ideaal voor een prep.

Een gehaktbal als cutting maaltijd is ideaal, helemaal als je kipgehakt gebruikt. En, als je gehakt invriest en weer ontdooit dan blijft het lekker mals en juicy, i.t.t. bijv. kipfilet of biefstuk.
 
Pre
60gr havermout icm 300ml magere/halfvolle melk, geen water
40gr whey banaan smaak
30gr rozijnen
30gr pindakaas
2gr zout/ koek &speculaas kruiden en wat zero choco saus

Toch wel de lekkerste meal momenteel.

D770278C-DC43-4079-ACE5-56515F1A2804.jpeg
 
IMG_0446.jpeg
 
Ingrediënten voor 4 porties
- 250 gram pasta ongekookt afgewogen
- 150 gram pesto genovese (kan echt met minder als je iets minder kcal wil valt het hier te winnen)
-500 gram zoete tomaten (snoep tomaten zijn echt top)
- 4 eieren gekookt
- 80/100 gram rucola (is gewoon een zo grote zak)
- 1 grote rode ui
- +\- 2 blikjes tonijn van 100 gram
- verse basilicum
- gedroogde Italiaanse kruiden
- eventueel balsamico dressing als je een smaak maker wil
- 2 bollen mozarella light

Bereidingswijze
- kook de pasta beetgaar en doe deze in een grote bak samen met de tonijn , de pesto , kruiden en rucola.
- snij de tomaten door midden en voeg deze toe
- snij een ui in kwart ringen en voeg deze toe
- meng alles door elkaar
- pleur een kwart van de inhoud op een bord
- snij een halve bol mozarella en knal deze erop
- snij een van je gekookte eitjes in plakkies en gooi erop

Beetje balsamico voor de looks en voila
 

Bijlagen

  • 7accd286-ad7b-4d2c-b73a-5275c6403984.jpeg
    7accd286-ad7b-4d2c-b73a-5275c6403984.jpeg
    180,5 KB · Weergaven: 55
  • IMG_5524.png
    IMG_5524.png
    140,5 KB · Weergaven: 64
Terug
Naar boven