XXL Nutrition

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Laatst bewerkt:
Gang 3
20240430_220746.jpg

Witte asperges (AA kwaliteit van de groothandel) met gerookte ham, peterselie, gekookt ei crumble (niet op de foto) en een zelfgemaakte hollandaise saus.
(gastrique gemaakt van 2 delen pinot grigio en 1 deel champagne azijn, mosterzaad en zwarte peperkorrel. Dat 2/3 gereduceerd. Tot 65 °C opgeklopt met eigeel en daarna al roerend opgeklopt met geklaarde boter tot een mooie gladde hollandaise saus.

Gang 4 - Hoofdgerecht
20240430_225728.jpg

20240430_230012.jpg

20240430_230018.jpg

4 kg slow cooked black angus short ribs (48 uur op 71°C.).
Daarna geglazed met teriyaki honing saus in de oven op 210°C (3x insmeren met de saus en dan 4 mins de oven in). Daarna een jus de veau (kalfschenkel 18 uur op vuur) met port reductie sausje erover gedaan en afgetopt met fijn gesneden peterselie/rode ui/chili peper van eigen balkonteelt.
Air fryer frietjes erbij.

Gang 5 - dessert
Scropino met wodka - limoen/citroen sorbet ijs en prosecco
Shortribs zien er top uit zeg!
 
Bak slamix
300g slamix
1 komkommer
1/2 paprika
w
2 trostomaten
1 granny sm
50g prei
2 teentjes geperste knoflook
Dressing van yoghurt met zero frietsaus
IMG_1300.jpeg
 
Terug
Naar boven