MuscleMeat

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Peiling Peiling Hoe bak jij je steak?


  • Totaal stemmers
    169
250 gram a5 wagyu ribeye
@apfelstrudel nog tips voor bereiding?
20241223_205316.jpg

Zo veel vet in dat stukje vlees, die lijkt me niet meer goed. Ik kom em wel halen voor je, dat bespaart je een trip naar de vuilbak!
 
250 gram a5 wagyu ribeye
@apfelstrudel nog tips voor bereiding?
20241223_205316.jpg
Mooi stuk!

Een uur van te voren het vlees uit de koelkast halen, droog deppen, en beide kanten bestrooien met fijn keukenzout.
Vlak voor het bereiden het vlees weer ff droogdeppen.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een pan met dikke bodem, hoog vuur, wacht tot de pan goedheet is. Voeg wat neutrale olie toe en wacht een paar seconden tot deze gaat walmen.

Voeg het vlees toe aan de pan. Bak elke kant (zo kort mogelijk) tot ie mooi bruin is en haal dan t vlees snel uit de pan, leg het op een ovenplaatje/ovenschaaltje en doe het 4 minuten in de oven voor mediumrare.

Daarna het vlees 5 minuten laten rusten, en vervolgens met een goed scherp (liefst lang) mes trancheren in dunne plakken. Grof zout en gemalen zwarte peper erover doen.


*tip. Je kan het vlees nadat het is gesneden nog ff 30 seconden in de oven doen op het moment dat je gaat serveren zodat het nog ff wat warmte krijgt.


Nog een tip. Als het vlees aan het rusten is koel je oven terug en doe je borden erin zodat je gasten van warme borden eten en het eten langer warm blijft.

Succes, eet smakelijk en een fijne kerst!
👍
 
Laatst bewerkt:
Mooi stuk!

Een uur van te voren het vlees uit de koelkast halen, droog deppen, en beide kanten bestrooien met fijn keukenzout.
Vlak voor het bereiden het vlees weer ff droogdeppen.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een pan met dikke bodem, hoog vuur, wacht tot de pan goedheet is. Voeg wat neutrale olie toe en wacht een paar seconden tot deze gaat walmen.

Voeg het vlees toe aan de pan. Bak elke kant (zo kort mogelijk) tot ie mooi bruin is en haal dan t vlees snel uit de pan, leg het op een ovenplaatje/ovenschaaltje en doe het 4 minuten in de oven voor mediumrare.

Daarna het vlees 5 minuten laten rusten, en vervolgens met een goed scherp (liefst lang) mes trancheren in dunne plakken. Grof zout en gemalen zwarte peper erover doen.


*tip. Je kan het vlees nadat het is gesneden nog ff 30 seconden in de oven doen op het moment dat je gaat serveren zodat het nog ff wat warmte krijgt.


Nog een tip. Als het vlees aan het rusten is koel je oven terug en doe je borden erin zodat je gasten van warme borden eten en het eten langer warm blijft.

Succes, eet smakelijk en een fijne kerst!
👍
Dankjewel :heart:
Zo ga ik het doen!
 
Terug
Naar boven