XXL Nutrition

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Dan mag je mij altijd eens wat tips geven. Ben altijd zoveel tijd kwijt met mijn mealpreps. Wellicht door inefficiëntie van mijnentwege :)
En inderdaad, vlaamse stoverij is zowat werelderfgoed, dus pas hiermee op :p

Oei Tips? Dat is lastig als je iemand zijn voorkeuren en tijden niet kent, maar kan wel vertellen wat ik zoals doe, niet doe en waarom.

Ben begonnen met mealpreps per week, dat beviel helemaal niet. Veel pannen vies, aanrecht een puinhoop, ruimte in de vriezer kwijt, best veel tijd nodig om te verdelen over bakjes en last but not least... de groenten en vlees waren minder lekker.

Later overgegaan op preps voor vier dagen, koste veel minder tijd om te maken en te verdelen over bakjes, dit beviel redelijk goed maar zat er nog steeds tegen op en dan ken ik mijzelf goed genoeg om te weten dat het een keer uitgesteld gaat worden en dat is het begin van het einde.

Tegenwoordig maak ik dagelijks eten en kies alleen snel te bereiden maaltijden en eten dat niet bereid hoeft te worden. Daarnaast bereid ik het eten voor mij en mijn gezin meestal in de rusttijden van mijn training (train 4 dagen thuis, 1 dag in de gym) of gelijk na het eten terwijl het gezin afruimt, wel zo gezellig met zijn allen.
  1. ochtend - bijvoorbeeld havermout, melk, fruit en gebakken ei, dit kan ik in de magnetron zetten en op laag vuur zetten terwijl ik mij klaar maak (vrijwel geen bereiding tijd en eet het vaak op in de auto door de havermout in een beker te gieten met wat extra melk of water om het dun te maken en af te koelen... hitte en kankerverwekkende stoffen die nog niet erkend zijn in kunstof is geen goede combi).
  2. snack - rauwe groente en zalm in de magnetron op het werk (geen bereiding tijd)
  3. middag: snelle wokgerecht of hollandse pot: kan heel snel tijdens brood smeren in hapjes pan of wok door het in drie laagjes erin te doen: koolhydraten, groente, vlees. Halve kop water en je kunt alles met deksel erop stomen, of iets meer water als het rijst gekookt en de rest gestoomd moet worden. Iets meer werk als je nog wat ingredienten moet fruiten, maar eerlijk gezegd doe ik dat niet midweeks. Op smaak brengen met wat past. Na het afgieten eventueel nog beetje droogwokken en dan in 1 grote bak (ook als het twee maaltijden betreft.
  4. prewo - varieert, ben de laatste dagen into een soort pannenkoektaart die ik per vier dagen maak.
  5. avond maaltijd eet ik gewoon mee met mijn gezin als ik bulk, als ik cut maakt ik tweemaal zoveel voor maaltijd 3.
  6. snack
  7. kwark,fruit,pinda's
Het werk zit bij mij voornamelijk in maaltijd 3 wat eigenlijk niet meer is dan groente snijden, alles in één pan gooien, 10 minuten iets anders doen en het in één grote bak kan kiepen om mee te nemen.

En het help na te denken hoe je het snelste groente snijdt, zoals boontjes doppen door een handvol boontjes op snijplank tegen een groot mes uit te lijnen en dan te snijden, etc.
 
Laatst bewerkt:
was stiekem al begonnen met eten, maar nog ff snel een foto van mijn school-eten vandaag. ben nog aan het bulken dus het kaasbroodje en broodje kroket waren al op:D
dit is trouwens snijbonen met gekookte aardappel en runderrollade
IMG_8784.JPG
 
Dan mag je mij altijd eens wat tips geven. Ben altijd zoveel tijd kwijt met mijn mealpreps. Wellicht door inefficiëntie van mijnentwege :)
En inderdaad, vlaamse stoverij is zowat werelderfgoed, dus pas hiermee op :p
Ik heb toch behoorlijke tijd in een grijs verleden geprept. Kostte me meestal 1 uurtje op zondag ochtend.
image.jpeg image.jpeg

Dat was dan alleen groente rijst eieren etc. Vlees voor de volgende dag bereidde ik mee met het avondeten de dag ervoor. Evt blik tonijn erbij voor een maaltijd.
Elke dag 3 meeneem meals. Altijd 1 met 4 eieren (gewoon voor 5 dagen koken en in de koeling), 1 met vlees dus en 1 met vis.

Ontbijt thuis en pre bed ook thuis en voor tussendoor bak kwark, blik vis, fruit oid wat gewoon voor de grijp ligt.

Zo heb je best snel een prep voor 5 meals per dag meenemen als je de overige (ontbijt,diner, pre bed) gewoon thuis eet.

En bij een keer vergeten oid
Meenemen:
Zakje voorgekookte kriel
Bak/rauwkost
Blik tonijn.

Krieltjes op werk zak inprikken en 4 minuten max in magnetron. Alles door elkaar fl*kkeren en snelle hap is klaar :D
 
Yup.. ziet eruit als gebakken (ei)eiwit met bacon... niet eens een pannenkoek dus. :rolleyes:
Je kan ook naturel whey met water mengen en bakken met bacon erin... Voordeel is wel dat bacon lekker wat smaakt heeft...

Mevrouw de beterweter weer.
5 eiwitten, 2 eidooiers, 2 scoops vanillewhey, 100ml. lactose arme melk, scheut maisolie.
Wel in een keramische pan bakken anders wordt het niks.
 
Ik heb toch behoorlijke tijd in een grijs verleden geprept. Kostte me meestal 1 uurtje op zondag ochtend.
image.jpeg image.jpeg

Dat was dan alleen groente rijst eieren etc. Vlees voor de volgende dag bereidde ik mee met het avondeten de dag ervoor. Evt blik tonijn erbij voor een maaltijd.
Elke dag 3 meeneem meals. Altijd 1 met 4 eieren (gewoon voor 5 dagen koken en in de koeling), 1 met vlees dus en 1 met vis.

Ontbijt thuis en pre bed ook thuis en voor tussendoor bak kwark, blik vis, fruit oid wat gewoon voor de grijp ligt.

Zo heb je best snel een prep voor 5 meals per dag meenemen als je de overige (ontbijt,diner, pre bed) gewoon thuis eet.

En bij een keer vergeten oid
Meenemen:
Zakje voorgekookte kriel
Bak/rauwkost
Blik tonijn.

Krieltjes op werk zak inprikken en 4 minuten max in magnetron. Alles door elkaar fl*kkeren en snelle hap is klaar :D

Ik voel een grote "dit is hoe ik prep" draadje aankomen :)
 
Oei Tips? Dat is lastig als je iemand zijn voorkeuren en tijden niet kent, maar kan wel vertellen wat ik zoals doe, niet doe en waarom.

Ben begonnen met mealpreps per week, dat beviel helemaal niet. Veel pannen vies, aanrecht een puinhoop, ruimte in de vriezer kwijt, best veel tijd nodig om te verdelen over bakjes en last but not least... de groenten en vlees waren minder lekker.

Later overgegaan op preps voor vier dagen, koste veel minder tijd om te maken en te verdelen over bakjes, dit beviel redelijk goed maar zat er nog steeds tegen op en dan ken ik mijzelf goed genoeg om te weten dat het een keer uitgesteld gaat worden en dat is het begin van het einde.

Tegenwoordig maak ik dagelijks eten en kies alleen snel te bereiden maaltijden en eten dat niet bereid hoeft te worden. Daarnaast bereid ik het eten voor mij en mijn gezin meestal in de rusttijden van mijn training (train 4 dagen thuis, 1 dag in de gym) of gelijk na het eten terwijl het gezin afruimt, wel zo gezellig met zijn allen.
  1. ochtend - bijvoorbeeld havermout, melk, fruit en gebakken ei, dit kan ik in de magnetron zetten en op laag vuur zetten terwijl ik mij klaar maak (vrijwel geen bereiding tijd en eet het vaak op in de auto door de havermout in een beker te gieten met wat extra melk of water om het dun te maken en af te koelen... hitte en kankerverwekkende stoffen die nog niet erkend zijn in kunstof is geen goede combi).
  2. snack - rauwe groente en zalm in de magnetron op het werk (geen bereiding tijd)
  3. middag: snelle wokgerecht of hollandse pot: kan heel snel tijdens brood smeren in hapjes pan of wok door het in drie laagjes erin te doen: koolhydraten, groente, vlees. Halve kop water en je kunt alles met deksel erop stomen, of iets meer water als het rijst gekookt en de rest gestoomd moet worden. Iets meer werk als je nog wat ingredienten moet fruiten, maar eerlijk gezegd doe ik dat niet midweeks. Op smaak brengen met wat past. Na het afgieten eventueel nog beetje droogwokken en dan in 1 grote bak (ook als het twee maaltijden betreft.
  4. prewo - varieert, ben de laatste dagen into een soort pannenkoektaart die ik per vier dagen maak.
  5. avond maaltijd eet ik gewoon mee met mijn gezin als ik bulk, als ik cut maakt ik tweemaal zoveel voor maaltijd 3.
  6. snack
  7. kwark,fruit,pinda's
Het werk zit bij mij voornamelijk in maaltijd 3 wat eigenlijk niet meer is dan groente snijden, alles in één pan gooien, 10 minuten iets anders doen en het in één grote bak kan kiepen om mee te nemen.

En het help na te denken hoe je het snelste groente snijdt, zoals boontjes doppen door een handvol boontjes op snijplank tegen een groot mes uit te lijnen en dan te snijden, etc.
Wow, jij hebt hier duidelijk verstand van en goed over nagedacht! Nice. Chille tips! :)
Klinkt allemaal erg efficiënt en weinig tijdrovend. Op zich doe ik veelal hetzelfde als jou, maar toch merk ik dat dit me veel te veel tijd kost dan wenselijk. Vooral laatste weken ben ik precies altijd bezig met eten en voeding. Ofwel ben ik het aan het bereiden ofwel ben ik het aan het opeten ofwel ben ik het aan het kopen. Lol. Op de duur wordt alles wat met eten te maken heeft dan echt niet meer leuk. En zeker niet als je moet bulken... Anyway, ik ga me er nog maar eens met vernieuwde moed op toeleggen en ga je tips ter harte nemen. Thx!
 
Ik heb toch behoorlijke tijd in een grijs verleden geprept. Kostte me meestal 1 uurtje op zondag ochtend.
image.jpeg image.jpeg

Dat was dan alleen groente rijst eieren etc. Vlees voor de volgende dag bereidde ik mee met het avondeten de dag ervoor. Evt blik tonijn erbij voor een maaltijd.
Elke dag 3 meeneem meals. Altijd 1 met 4 eieren (gewoon voor 5 dagen koken en in de koeling), 1 met vlees dus en 1 met vis.

Ontbijt thuis en pre bed ook thuis en voor tussendoor bak kwark, blik vis, fruit oid wat gewoon voor de grijp ligt.

Zo heb je best snel een prep voor 5 meals per dag meenemen als je de overige (ontbijt,diner, pre bed) gewoon thuis eet.

En bij een keer vergeten oid
Meenemen:
Zakje voorgekookte kriel
Bak/rauwkost
Blik tonijn.

Krieltjes op werk zak inprikken en 4 minuten max in magnetron. Alles door elkaar fl*kkeren en snelle hap is klaar :D
I know, jij bent zowat de meal prep queen van dit forum. Efficiëntie ten top!:D
Petje af dat je dit allemaal kon bereiden in slechts 1 uurtje tijd.
Ik ga duidelijk wat efficiënter moeten beginnen worden. Laatste tijd weet ik echter door allerlei drukte op het werk en privé niet meer altijd waar mijn hoofd staat... Maar ik neem ook deze tips nog eens mee. Thx!
 
Wow, jij hebt hier duidelijk verstand van en goed over nagedacht! Nice. Chille tips! :)
Klinkt allemaal erg efficiënt en weinig tijdrovend. Op zich doe ik veelal hetzelfde als jou, maar toch merk ik dat dit me veel te veel tijd kost dan wenselijk. Vooral laatste weken ben ik precies altijd bezig met eten en voeding. Ofwel ben ik het aan het bereiden ofwel ben ik het aan het opeten ofwel ben ik het aan het kopen. Lol. Op de duur wordt alles wat met eten te maken heeft dan echt niet meer leuk. En zeker niet als je moet bulken... Anyway, ik ga me er nog maar eens met vernieuwde moed op toeleggen en ga je tips ter harte nemen. Thx!

Zoveel er mee bezig zijn is niets inderdaad, wordt vermoeiend. Maar denk dat de meesten dat wel op een of meer punten hebben gehad, ik in ieder geval wel. Het kan ook helpen om minder vaak te eten en overdag ongeveer hetzelfde te eten maar alleen de groente wat afwisselen, zoiets als anderen een broodje eten met verschillend beleg. Kan echt helpen om even pas op de plaats te maken en na te denken over wat je doet. Toevallig net deze week gedaan met mijn werkdag planning, wat eerder beginnen en nu op de vrijdagen vrij (maar er nu wel erg vroeg uit en vroeg erin).

Succes met uitvinden wat voor jou werkt.
 
Zoveel er mee bezig zijn is niets inderdaad, wordt vermoeiend. Maar denk dat de meesten dat wel op een of meer punten hebben gehad, ik in ieder geval wel. Het kan ook helpen om minder vaak te eten en overdag ongeveer hetzelfde te eten maar alleen de groente wat afwisselen, zoiets als anderen een broodje eten met verschillend beleg. Kan echt helpen om even pas op de plaats te maken en na te denken over wat je doet. Toevallig net deze week gedaan met mijn werkdag planning, wat eerder beginnen en nu op de vrijdagen vrij (maar er nu wel erg vroeg uit en vroeg erin).

Succes met uitvinden wat voor jou werkt.
Thanks! Ik ga er mee aan de slag en ga proberen te werken met iets vastere schema's. Zal wellicht makkelijker hanteerbaar zijn inderdaad.
 
Hoe maak je die courgette huttenkase pannekoek ?
Recept zou Welkom zijn

Komt ie!

- 1 bakje cottage cheese (bij mij was het een van 150 gram geloof ik)
- 1 kleine courgette (bij mij ong 150 gram, goed het vocht eruit drukken!)
- 1 uitje
- 1 ei
- 1 eetlepel havermout
- Een ienieminie beetje psylliumvezelpoeder (dan bindt het een beetje beter)
- Knoflook naar wens (ik gebruikte knoflookpasta, geeft knetterveel smaak)
- Kruiden naar wens (Ik gebruikte hier: peterselie, oregano, basilicum, paprika. zout en peper).

Rasp de courgette en druk het vocht er goed uit! Snipper het uitje fijn. Doe dit samen met alle andere ingrediënten in 1 kom en meng het goed door elkaar. Laat het vervolgens even 10 minuutjes rusten.
En dan bam in een pan bakken met wat vet of als je een hele goede pan hebt, zal het vast ook wel zonder kunnen!
 
Terug
Naar boven