Oei Tips? Dat is lastig als je iemand zijn voorkeuren en tijden niet kent, maar kan wel vertellen wat ik zoals doe, niet doe en waarom.
Ben begonnen met mealpreps per week, dat beviel helemaal niet. Veel pannen vies, aanrecht een puinhoop, ruimte in de vriezer kwijt, best veel tijd nodig om te verdelen over bakjes en last but not least... de groenten en vlees waren minder lekker.
Later overgegaan op preps voor vier dagen, koste veel minder tijd om te maken en te verdelen over bakjes, dit beviel redelijk goed maar zat er nog steeds tegen op en dan ken ik mijzelf goed genoeg om te weten dat het een keer uitgesteld gaat worden en dat is het begin van het einde.
Tegenwoordig maak ik dagelijks eten en kies alleen snel te bereiden maaltijden en eten dat niet bereid hoeft te worden. Daarnaast bereid ik het eten voor mij en mijn gezin meestal in de rusttijden van mijn training (train 4 dagen thuis, 1 dag in de gym) of gelijk na het eten terwijl het gezin afruimt, wel zo gezellig met zijn allen.
- ochtend - bijvoorbeeld havermout, melk, fruit en gebakken ei, dit kan ik in de magnetron zetten en op laag vuur zetten terwijl ik mij klaar maak (vrijwel geen bereiding tijd en eet het vaak op in de auto door de havermout in een beker te gieten met wat extra melk of water om het dun te maken en af te koelen... hitte en kankerverwekkende stoffen die nog niet erkend zijn in kunstof is geen goede combi).
- snack - rauwe groente en zalm in de magnetron op het werk (geen bereiding tijd)
- middag: snelle wokgerecht of hollandse pot: kan heel snel tijdens brood smeren in hapjes pan of wok door het in drie laagjes erin te doen: koolhydraten, groente, vlees. Halve kop water en je kunt alles met deksel erop stomen, of iets meer water als het rijst gekookt en de rest gestoomd moet worden. Iets meer werk als je nog wat ingredienten moet fruiten, maar eerlijk gezegd doe ik dat niet midweeks. Op smaak brengen met wat past. Na het afgieten eventueel nog beetje droogwokken en dan in 1 grote bak (ook als het twee maaltijden betreft.
- prewo - varieert, ben de laatste dagen into een soort pannenkoektaart die ik per vier dagen maak.
- avond maaltijd eet ik gewoon mee met mijn gezin als ik bulk, als ik cut maakt ik tweemaal zoveel voor maaltijd 3.
- snack
- kwark,fruit,pinda's
Het werk zit bij mij voornamelijk in maaltijd 3 wat eigenlijk niet meer is dan groente snijden, alles in één pan gooien, 10 minuten iets anders doen en het in één grote bak kan kiepen om mee te nemen.
En het help na te denken hoe je het snelste groente snijdt, zoals boontjes doppen door een handvol boontjes op snijplank tegen een groot mes uit te lijnen en dan te snijden, etc.