MuscleMeat

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Keep on smiling y'all!
IMG_20190406_071637.jpg
 
Preptime. MM-maaltijden zitten alweer in de vriezer (kip-spinazie-rijst), maar voor het avondeten prep ik toch wat nog lekkerders. Deze keer Indonesisch, eigen brouwsel; dit zijn 3 porties. :brew:
(Deegwaren niet op de foto.)
IMG_20190406_105519.jpg
 
Kaasuienbrood in elkaar geflanst. Knoflook/tijm botertje erbij gemaakt.


Smaakte goed. Zeker een aanrader om vaker te maken. Jammer alleen van de hoge KCal.

IMG-20190406-WA0003.jpg


20190406_164057.jpg


Receptje erbij geschreven voor de liefhebber

*Kaas uien brood recept*

Ingredienten:
250g patent bloem
30g roomboter (kamertemperatuur)
1/2 tl gist
1/2 tl honing (of suiker)
1/2 tl zout
125 g kaas
2 middelgrote uien

1/2 tl gist en 1/2 tl honing (of suiker) toevoegen aan 130ml lauw water. Kwartiertje laten staan in warme ruimte om gist te activeren.

30 gram boter op kamertemperatuur laten komen. Voeg de 250 g bloem en de 30 g boter toe aan keukenmachine met deeghaak. Mengen tot korrelige substantie is gevormd. Voeg vervolgens gistmengsel toe. Mengen tot een uniforme bal vormt die niet meer plakt. Vet de binnenkant van een kom in met olijfolie en voeg de deegbal toe. Doe een natte doek over de kom en laat 30 mins rijzen op een warme plek (30C). Dan 2 uien in halve ringen snijden 125 g kaas grof raspen.
Doe wat bloem op aanrecht en rol het deeg uit tot een ovale vorm op een bakpapier

Voeg de ui toe en vervolgens de kaas.

20 minuten afbakken in voorverwarmde oven op 180 graden.
Dan nog 3 mins op 220 C tot de kaas bruin kleurt.

Optioneel: knoflook(tijm)boter maken en bij serveren
 
Laatst bewerkt:
Ik zit echt iedere dag schijt te eten vergeleken met de meesten van jullie :(
 
IMG_20190406_173433.jpg

Groenten..Tonijn..Ei salade..mayo..en toast met geitenkaas en rosbief
(rosbief kleurt wat minder ...hmm!! volgende keer fotoshoppen)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Naar boven