marina1975
Never give up!
Super Mod
Elite Member
10 jaar lid
Voeding
10.000 likes
10.000 berichten
10 media-items
- Lid sinds
- 3 feb 2013
- Berichten
- 33.951
- Waardering
- 18.452
- Lengte
- 1m68
Whey eiwit, wat is het?Foto 1 de daadwerkelijk opbouw van een molecuul.
Whey eiwit is tevens ook nageboots en nogmals het wordt niet gecontroleerd door derden, dus wie weet wat het met je doet over een aantal jaren, darm aandoeningen, allergieen enz.
Mijn mening is gewoon VAST VOEDSEL ETEN. Veel gezonder zowiezo dat is een feit opzich zelf al.
![]()
wat is whey eiwit? Whey eiwit is een natuurlijk bijproduct dat ontstaat bij de productie van kaas. Het is afkomstig van koeienmelk. Koeienmelk bestaat voor 80 procent uit caseïne eiwit en voor 20 procent uit whey eiwit. Van de caseïne wordt kaas gemaakt. Tijdens de kaasproductie worden er blokken gevormd en blijft er een vloeibaar gedeelte over; de blokken worden kaas, het vloeibare gedeelte is de whey.
Vroeger werd de whey weggegooid. Iets later kwam men tot de ontdekking dat het zeer voedzaam was voor de varkens. Ze groeiden zo extra hard en het vlees werd malser. Als varkens ervan groeien, moet dat ook wel iets voor ons mensen kunnen doen toch? Precies zo is de trend ontstaan en zich verder gaan ontwikkelen. Onderzoek wees uit dat in de whey, eiwitten zitten met een biologische waarde van minimaal 104. Dat is dus nóg hoger dan die van een kippenei die een waarde van maximaal 100 heeft.
Het scheidingsproces
De eerste stap van het scheidingsproces is hetzelfde als bij de kaasproductie. De melk wordt aangezuurd, door dat aanzuren klonteren de whey eiwitten samen en wordt het mogelijk om het te scheiden van de whey. Deze blokken worden vervolgens platgestampt zodat het poeder ontstaat. Thats it.
Het whey eiwitpoeder heeft van zichzelf een bittere smaak en is daarom voor veel mensen moeilijk weg te krijgen. Producenten spelen hier op in door zoet- en smaakstoffen toe te voegen.

.
