1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

tonijn, zalm

Discussie in 'Voeding' gestart door djohn, 25 aug 2004.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
 1. djohn

  djohn Dutch Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  310
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man  is tonijn, net als zalm, ook kankerverwekkend bij dagelijks gebruik op hele lange termijn. geen verse tonijn of zalm, maar degene die je in de winkel koopt, in blik enz
   
 2. Rebel_x

  Rebel_x Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  5.502
  Leuk Bevonden:
  16
  Geslacht:
  Man
  alles is kankerverwekkend in deze tijd. :rolleyes:
   
 3. Frenkpie

  Frenkpie Massive Warrior

  Berichten:
  19.085
  Leuk Bevonden:
  557
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m72
  Massa:
  88kg
  Ik eet zon 60 blikken zalm/tonijn per maand en ik voel me op en top :)
   
 4. KaLe

  KaLe Mommy's little monster Elite Member

  Berichten:
  26.402
  Leuk Bevonden:
  387
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m69
  Massa:
  95kg
  ik eet bijna 4 kilo zalm in de maand en voel me ook heerlijk.
   
 5. Emile

  Emile Freaky Bodybuilder Elite Member

  Berichten:
  5.354
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  In alles zit wat. Ik zou er niet zo druk over maken. Ik eet ook veel vis in blik en ik heb nergens last van.
   
 6. Splendid

  Splendid Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.296
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Die eventuele kanker zou veroorzaakt worden door vervuiling van water, waardoor plankton enzo die giftige stoffen (zware metalen) opnemen. Plankton wordt ook weer gegeten etc. etc. totdat de tonijn of de zalm de zware metalen binnenkrijgt door iets op te eten.

  Tsja, de bewerking van voedingsproducten met veel koolhydraten op hoge temperaturen zou ook kankerverwekkend zijn, eet vier hele broden per dag en je hebt een verhoogde kans. Chips per 2 zakken hetzelfde verhaal, evenals friet voor een zak vol. Zo kunnen we nog wel even door gaan: lijnzaadolie en prostaatkanker, beta-caroteen en leverkanker, uitlaatgassen van een dieselmotor en longkanker.

  Neem maar van mij aan: de kans dat jij op straat door één of andere dwaas dood wordt gereden is nog altijd honderd keer groter dan de kans dat je kanker krijgt van tonijn of zalm. Bovendien is die tonijn meestal van de kweek en die zwemt dus in een speciaal aangelegd tonijnenplasje, zonder vervuiling!
   
 7. roxxe

  roxxe Massive Warrior

  Berichten:
  18.678
  Leuk Bevonden:
  14
  Geslacht:
  Man
  ik las es ooit dat menselijke cellen die lichtjes blootgesteld werden aan radio-activiteit, sterker werden (ze ontwikkelden "tegenmiddelen") dan cellen die nog nooit blootgesteld werden. dus eet maar op :)
   
 8. wazzup

  wazzup Super Moderator Super Mod

  Berichten:
  34.290
  Leuk Bevonden:
  1.452
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m89
  De kwaliteit van vooral gekweekte zalm schijnt tegen te vallen, omdat die van allerlei troep gevoerd wordt. In het wild (tonijn wordt niet gekweekt en is dus altijd wildvangst) heb je alleen last van de natuurlijke verontreinigingen die in de oceaan voor komt (erg veel water, dus gelukkig behoorlijk verdund, al doen we wel ons best zo veel mogelijk troep in de oceanen te dumpen). Helaas worden koeien en varkens en kippen ook opgekweekt met medicijnen en anabolen, dus zo gezond zijn die ook niet meer ben ik bang. Maar goed, we moeten het er mee doen. (was het een paar jaar geleden in zuid amrika niet zo dat veel jongetjes die traditioneel vele kip aten spontaan borsten kregen door de hormonen uit de kip) De controle van voedingsmiddelen in Nederland zit redelijk goed in elkaar (al valt er genoeg op te bekritiseren uiteraard), dus met wat variatie zou je zo gezond als mogelijk moeten zitten. (zelfs groente en fruit wordt gekweekt met veel gif)

  Dat argument van "ik eet zoveel vis per week en heb nergens last van" slaat nergens op, dat zeggen rokers ook en ik hoop dat ondertussen toch wel duidelijk is dat roken toch echt slecht voor je is.

  Persoonlijk denk ik dat je minder kans op kanker hebt door de goede vetzuren die in zalm zitten, dus is de positieve werking altijd meer dan de negatieve.
   
 9. Splendid

  Splendid Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.296
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  ManDeel Deze Pagina