AndroidHealthClinic

Review Whey Hydrolisaat - Body & Fit Sports Nutrition

Beoordeling:
star9.png
9/10 ++ Aanrader


  • Soort supplement: Eiwitten
  • Wat is de werking van dit supplement volgens de producent? Whey Hydrolisaat na de training is de meest spieropbouwende keuze. Waarom? Dit komt door het specifieke productieproces. Whey Proteine wordt hierin gehydrolyseerd, enzymmatig behandeld, hierdoor ontstaan kortere aminozuurketens als bij Whey Concentraat of Whey Isolaat. Deze kortere aminozuurketens hebben nagenoeg geen vertering nodig en worden makkelijk en snel door het lichaam opgenomen. Al binnen 10 minuten na het drinken van Whey Hydrolisaat kunnen je spieren beschikken over een piek aan herstellende en spieropbouwende aminozuren!
  • Voor welk doel gebruik je dit supplement vooral? Vetverlies én spieropbouw
  • Hoe lang heb je het supplement gebruikt? Reeds 1,5 week
  • Hoe is de smaak van dit supplement? Heb de Vanille smaak geprobeerd. Mixt perfect en heb totaal geen last van klontjes oid. Smaak is net beetje anders vanwege het hydrolisaat. Het betreft hier een puurdere vorm van whey en dat proef je ook. Vanille was evengoed erg lekker om te drinken.
  • Welke dosis heb je gebruikt? Afhankelijk van de training 40-80gr PWO.
  • Waar heb je het supplement gekocht? Heb dit product op de dag van uitkomst meteen besteld op www.bodyenfitshop.nl
  • Welke extra voordelen gaf deze winkel? De voordelen van deze topshop zijn bij iedereen wel bekend. Topservice, zelf cadeau(s) selecteren, snelle levering en voordelige prijzen!
  • Wat heb je voor dit supplement betaald? De introductieprijs voor 2000gr bedroeg 39,90
  • Zou je dit supplement in de toekomst opnieuw kopen? Zeer zeker! Ben al reeds een jaar bezig met Hydrolisaat en je merkt het snellere herstel. De puurste proteine beschikbaar. Nu B&F een voordelig en hoogstaand product levert, is dit voor mij mijn vaste proteine geworden.

Mijn review:

Toelichting:

Zoals hierboven reeds aangegeven gebruik ik nu sinds een jaar Hydrolisaat als mijn proteine. De voordelen van Hydrolisaat zijn uiteraard het uiterst schone profiel van een pure isolaat en het hydrolisatieproces waardoor de proteine als ultra snelle aminozuren binnen 10minuten worden opgenomen.

Toen vorige week de Hydrolisaat uitkwam heb ik deze dan ook dezelfde dag besteld. Ik zelf gebruikte altijd ISO-100 of Hydrowhey van ON. De prijzen van deze merken liggen uiteraard stukje hoger.
De motivatie was dus simpelweg een top kwaliteit Hydrolisaat voor minder centjes ;)


Profiel:
(zie bijlage).
Het betreft hier een schoon profiel, echter in vergelijking met Hydrowhey en ISO-100 (waar geen khd en vetten inzitten) zitten er bij de B&F Hydrolisaat wel minimale khd en vetten in (1,57 en 2,24).


Smaak:
Heb gekozen voor de vanille. Altijd goed te doen, past overal bij.
Deze vanille is romig en licht zoetig, met een slightly bitterish taste. Dit is te verklaren door het hydrolisatieproces waardoor er een zo puur mogelijke proteine wordt gegarandeerd.
Ik mix mijn shakes altijd met 400ml water omdat ik simpelweg 50-80gr per shake neem. Mixt perfect, lost helemaal op en ook een pluspuntje, mijn beker gaat er niet van stinken! Top dus.


De levering:
Zoals ik gewend ben van BodyenFit. Snelle verzendbevestiging en volgende dag bezorgt.


De verpakking:
Ook de hydrolisaat past thuis binnen de productlijn van BodyenFit. Witte pot met glimmende details.
Nothing fancy, gewoon strak, netjes en duidelijk.


Conclusie:

+ Hoogwaardige proteine
+ Goede smaak ondanks hydrolisatieproces.
+ Goed oplosbaar
+ Voordelige prijs! 39,90 ivm 54,99 voor 1,6kg Hydrowhey ON en ISO-100 2,3kg voor 59,90
- Licht bitter
- Iets minder schoon dan Hydrowhey en Iso-100

hydrolisaat.jpg


samenstellingoptipep.JPG
 
Ik zit te twijfelen om over te stappen van whey perfection naar whey hydrolisaat. Kort vraagje echter over de hydrolisaat: Zitten er ook nadelen of stoffen die je mist tegenover whey perfection? Ik kan namelijk nergens vinden dat in de hydrolisaat ook bcaa's, eaa's of glutamine of iets zit.

Ik pak naast whey alleen creatine en dextrose, en ik vroeg me af of ik dan deze stoffen of iets anders misschien mis.

De basis is hetzelfde (dus inclusief BCAA, EAA en Glutamine:). Puur het productie proces is anders. :)
 
Wordt hydrolisaat sneller opgenomen dan amino's? Of net niet?
 
Ja is de snelst opneembare vorm van eiwitten (amino's)
 
Komen er nog nieuwe smaken?

Mn pot (banaan) is bijna leeg, en zou graag chocolade o.i.d proberen :)
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #166
Dus eigenlijk kan je je amino's achteraf vervangen door hydrolisaat? Hoeft er halfuur later dan nog eiwitten opgenomen worden? Nu doe ik het zo. net na training bcaa + fast carbs halfuur later isolaat+post workout maaltijd. Dus nu gewoon na training hydrolisaat en dan gewoon je post-workout maaltijd?
 
Dus eigenlijk kan je je amino's achteraf vervangen door hydrolisaat? Hoeft er halfuur later dan nog eiwitten opgenomen worden? Nu doe ik het zo. net na training bcaa + fast carbs halfuur later isolaat+post workout maaltijd. Dus nu gewoon na training hydrolisaat en dan gewoon je post-workout maaltijd?

Ja idd. Helemaal goed!
 
Is er een reden waarom hydrolisaat aarbei zo slecht oplost in een shake beker met water?? Ik heb hiervoor 2 of 3 potten hydrolisaat chocola gehad en die losten allemaal perfect op.
 
Ik heb nu voor het eerst Hydrolisaat van B&F gekocht, de smaak (aardbei) is prima ik had verwacht dat hij bitter zou zijn. Ik vraag me alleen af wat de hydrolyse graad hiervan is. Op de pot zelf staat hier niets over dus dat zou kunnen betekenen dat deze juist ongunstig is en ze het daarom niet vermelden.

Weet iemand hier iets meer over ?
 
Verkies je dan amino's of hydrolisaat, kan het aminozuurprofiel niet goed lezen op de site. Of welke voordelen heeft hydrolisaat tegenover amino's en andersom? Amino's lijken me ook goedkoper?

Als ik me niet vergis geeft amino's direct, maar kort aminozuren af.
Whey hydro geeft volgens mij direct, maar voor langere tijd aminozuren af.

Ik vind het een uitvinding, en bijna de helft van de prijs de concurentie
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #173
Als ik me niet vergis geeft amino's direct, maar kort aminozuren af.
Whey hydro geeft volgens mij direct, maar voor langere tijd aminozuren af.

Ik vind het een uitvinding, en bijna de helft van de prijs de concurentie

Klopt inderdaad en de van aminos heb je een FLINKE hoeveelheid nodig om tot een benodigd aantal proteine te komen.
Hydrolisaat is hierdoor een efficientere keuze ;)
 
En wat helemaal mooi is het is Hydrosolaat en smaakt ook nog eens goed
 
Hoi Ralf,

Ik heb de aardbei versie van jullie hydrolisaat en de smaak is inderdaad lekker, ik vraag me alleen af wat de hydrolyse graad hiervan is. Weet je hier meer over ?
Bedankt voor je complimenten. Moet ik even voor je nagaan, daarop heb ik niet direct een antwoord voor je op.

Ralf
 
Klopt inderdaad en de van aminos heb je een FLINKE hoeveelheid nodig om tot een benodigd aantal proteine te komen.
Hydrolisaat is hierdoor een efficientere keuze ;)
Had ik toch gelijk :p


Hoi Ralf,

Ik heb de aardbei versie van jullie hydrolisaat en de smaak is inderdaad lekker, ik vraag me alleen af wat de hydrolyse graad hiervan is. Weet je hier meer over ?

Moeilijke vragen altijd hier :D
Valt dat trouwens wel graden uit te drukken?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #179
Hij doelt volgens mij meer op de 'puurheidsgraad' van hydrolyse. Hoe puurder de hydrolyse hoe 'schoner' het eiwit.
 
Hij doelt volgens mij meer op de 'puurheidsgraad' van hydrolyse. Hoe puurder de hydrolyse hoe 'schoner' het eiwit.

Ja nog specifieker wordt de hydrolysegraad gebruikt om aan te geven hoe groot het aandeel gesplitste peptiden in de whey is. Dus anders dan de puurheid van de whey zelf die bepaald wordt door het percentage eiwit (zoals bij een isolaat belangrijk is).

De hydrolysegraad bepaalt in principe hoe snel het eiwit wordt opgenomen door het lichaam, dus hoe hoger deze is des te sneller wordt het eiwit opgenomen. Het enige nadeel van een hogere hydrolysegraad is dat het dat de smaak bitterder wordt en de prijs ook een stuk hoger.

"Degree of hydrolysis (DH) is defined as the proportion of cleaved peptide bonds in a protein hydrolysate."
Bron: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21140664
 
Terug
Naar boven