MuscleMeat

Aminozuren

  • Topic starter Ryu
  • Startdatum
  • Reacties 5
  • Weergaven 716
  • Volgers 0

Bezoekers in dit topic

Ryu

MMA Fighter
Elite Member
Foto Contest
20 jaar lid
Lid sinds
6 apr 2003
Berichten
13.575
Waardering
103
Lengte
1m77
Massa
82kg
Vetpercentage
7%
Heyz mensen,

Nog een mooi artikel gevonden van Dr Jim Stoppani over aminozuren die essentieel zijn voor de spiergroei. ( Altijd handig toch :D )

Welke aminozuren en in welke hoeveelheden zijn daadwerkelijk nodig om spiergroei na een training te stimuleren? Wetenschappers van de Universiteit van Texas Medical Branch rapporteren in American Journal of Physiology dat vrijwilligers die slechts 6 gram essentiele aminozuren consumeerden , 1 en 2 uur na een weerstandtraining, twee keer zoveel spierproteine synthese - oftewel spiergroei - hadden, als met gelijke doseringen gemengde aminzozuren ( essentiele en niet essentiele aminozuren).

De resulaten zijn gelijk aan wat men observeerde met 40 gram gemengde aminozuren, de hoeveelheud en de soort aminozuren die gewoonlijk worden aanbevolen voor bodybuilders. Na een training is dus alles wat je nodig hebt voor maximale spiergroei ongeveer 6 gram essentiele aminozuren ( gebaseerd op een persoon van 70 kg ) in te nemen binnen een uur en zes gram binnen twee uur. Zorg wel dat je de volgende hoeveelheden van de volgende aminozuren binnenkrijgt per kilo lichaamsgewicht:

Histidine : 8.8 mg
Isoleucine : 8.8 mg
Leucine : 17.7 mg
Lysine : 13.3 mg
Methionine : 2.2 mg
Phenylalanine : 13.3 mg
Threonine : 13.3 mg
Valine : 11 mg


Voor een persoon van ongeveer 70 kg zou 27 gram Wei proteine genoeg zijn om deze aminozuren binnen te krijgen! :thumb::p
 
Laatst bewerkt:
bedoel je met je laatste zin dat die 27 gram precies die hoeveelheid bevat als in dat lijstje? omdat je erboven schrijft om dezelfde spieropbouw te krijgen moet je 40 gram gemengde eiwitten innemen. Wei bestaat ook uit meer verschillende soorten amino's dan wat er in dat lijstje staat.
 
Nee staat 40 gram essentiele en niet essentiele aminozuren door elkaar. En wil je dus gaan voor de verdubbeling van je synthese moet je dus als je rond de 70 bent minstens 27 gram Wei nemen ( dat beweren ze dan in dit artikel dat dan verdubbeling plaats vind ) En ja zal natuurlijk altijd nog verschillende amino´s in zitten.
 
ok :D... ik hou het wel bij de 40 gr wei post workout :D en daarna een lekkere stevige maaltijd. ipv van een buisje amino's :D
 
Keep on Working BABY!!!!!!! heeh :D heel goed ErEf :thumb:
 
Back
Naar boven