- Lid sinds
- 8 okt 2002
- Berichten
- 3.179
- Waardering
- 341
- Lengte
- 1m84
- Massa
- 97kg
- Vetpercentage
- 6%
Nee ik snap dit niet. Glycogeen wat opgeslagen is in de spieren gaat niet meer terug naar de hersenen. En aangezien de spieren tijdens het cutten normaal vrij weinig glycogeen bevatten, zal het meeste glycogeen naar deze spieren gaan.
En de omzetting van glycogeen naar glucose kost toch alleen maar energie? Je verbranding wordt wat hoger, maar ik zie daar geen nadeel in. Misschien bedoel je het anders dan dat ik het begrijp?[/quote]
Integendeel, spieren bevatten weinig glycogeen net omdat dieten ervoor zorgt dat ze hun glycogeen omzetten naar glucose die dan bestemt is voor de hersenen. Glycogeen opslag in spieren vereist GLUT4 transporters, die hoofdzakelijk door insuline gereguleerd worden. glucose transport naar de hersenen gebeurt door GLUT1, die altijd aanwezig is. Als je insuline omhoog gaat gaat GLUT4 omhoog en sla je glycogeen op in de spieren, glycogeen die dan later weer moet omgezet worden naar glucose voor de hersenen, aangezien je dieet niet voldoende calorien voorziet. Dit gebeurt in hoofdzaak door norepinephrine. Als die norepinephrine zich moet bezighouden met het vrijmaken van glucose, dan houd ze zich nog niet bezig met het lossen en verbranden van vetten. Snap je het nu beter ?
Dat ze de vetcel instromen kan mij niet bommen, dan stromen ze er ook weer uit. Wat me wel stoort is dat onder invloed van insuline die vetzuren veresterd worden en dus in de vetcellen blijven steken, alwaar ze niet verbrand kunnen worden. Vetverlies begint bij lipolyse, of het vrijmaken van veresterde vetzuren. lijkt me dan een beetje stom om bij de volgende maaltijd zo maar weer die verbrande vetzuren weer in je vetcellen te stoppen, want dan kan het een lang dieet worden.
Een dieet is in principe nooit waardeloos. Zelfs de stomste dieten kunnen de eerste weken een effect hebben, omdat het een verandering van dieet is, een aanpassing van het lichaam. Wat echter telt is wat het meest effectieve blijft op termijn. Als je niet gelooft dat dit het meest effectieve is, dan moet je er de wetenschap eens op naslaan. Als je het dan nog niet gelooft, dan is het niet aan mij om jou te overtuigen, je dieet nog altijd zoals je zelf wilt uiteraard.
En de omzetting van glycogeen naar glucose kost toch alleen maar energie? Je verbranding wordt wat hoger, maar ik zie daar geen nadeel in. Misschien bedoel je het anders dan dat ik het begrijp?[/quote]
Integendeel, spieren bevatten weinig glycogeen net omdat dieten ervoor zorgt dat ze hun glycogeen omzetten naar glucose die dan bestemt is voor de hersenen. Glycogeen opslag in spieren vereist GLUT4 transporters, die hoofdzakelijk door insuline gereguleerd worden. glucose transport naar de hersenen gebeurt door GLUT1, die altijd aanwezig is. Als je insuline omhoog gaat gaat GLUT4 omhoog en sla je glycogeen op in de spieren, glycogeen die dan later weer moet omgezet worden naar glucose voor de hersenen, aangezien je dieet niet voldoende calorien voorziet. Dit gebeurt in hoofdzaak door norepinephrine. Als die norepinephrine zich moet bezighouden met het vrijmaken van glucose, dan houd ze zich nog niet bezig met het lossen en verbranden van vetten. Snap je het nu beter ?
Na elke(normale) maaltijd gaan er meer vetzuren de vetcellen in, dan dat er de vetcellen uitgaat. Alleen waar ik op doelde is dat dit tijdelijk is. Eet je een maaltijd welke snel wordt opgenomen, dan stromen er sneller vetzuren de vetcel in, maar ook gedurende een minder lange tijd.
Een grote insuline stijging zal bij een gelijk aantal calorieen ook weer sneller dalen.
Dat ze de vetcel instromen kan mij niet bommen, dan stromen ze er ook weer uit. Wat me wel stoort is dat onder invloed van insuline die vetzuren veresterd worden en dus in de vetcellen blijven steken, alwaar ze niet verbrand kunnen worden. Vetverlies begint bij lipolyse, of het vrijmaken van veresterde vetzuren. lijkt me dan een beetje stom om bij de volgende maaltijd zo maar weer die verbrande vetzuren weer in je vetcellen te stoppen, want dan kan het een lang dieet worden.
Klopt en ben ik het ook mee eens. Alleen ik vraag me echt af of deze methode echt zoveel beter is, wanneer de calorieen gelijk zijn. Ik heb mensen ripped zien worden op een dieet waarvan wij zouden zeggen dat het waardeloos is.
Een dieet is in principe nooit waardeloos. Zelfs de stomste dieten kunnen de eerste weken een effect hebben, omdat het een verandering van dieet is, een aanpassing van het lichaam. Wat echter telt is wat het meest effectieve blijft op termijn. Als je niet gelooft dat dit het meest effectieve is, dan moet je er de wetenschap eens op naslaan. Als je het dan nog niet gelooft, dan is het niet aan mij om jou te overtuigen, je dieet nog altijd zoals je zelf wilt uiteraard.

Je hoeft me nu niets uit te leggen, maar wil gewoon weten of melk nu toch wel of niet kan tijdens het droogtrainen. het zit dus laag in de gi, maar weer hoog in de ii.
zover ik kan begrijpen of misschien dat zelfs verkeerd heb
. Ik quote je uit een eerdere post.