MasterM90
Dutch Bodybuilder
- Lid sinds
- 3 jun 2008
- Berichten
- 497
- Waardering
- 11
- Lengte
- 1m80
- Massa
- 84kg
- Vetpercentage
- 14%
Ik heb een aantal vragen, ik wil ook gaan beginnen met cutten (nog nooit eerder gedaan)
en ik wil volgens dit schema m'n caloriebehoefte uit gaan rekenen: [Link niet meer beschikbaar]
(1) Is dit een goed schema om je dagelijkse caloriebehoefte uit te rekenen?
Wat ik me daarna afvroeg, als je je gewicht invult, berekent hij je caloriebehoefte, maar naamate je afvalt heb je minder calorieen nodig (lijkt mij), (2) moet je dan ook steeds weer als je een kilo kwijt bent je totale caloriebehoefte opnieuw bereken en dan ook nog eens je voedingsschema aanpassen
Als derde puntje snap ik een stukje uit de guide niet, namelijk:
"Ja! Een normaal en doorgaans dagelijks tekort aan calorien in een cut ligt ongeveer tussen de 500 en 800 calorien. Als jij met een cardiosessie op de 1000, 1100, of misschien wel 1200 calorien komt, dan is dat heel mooi! Het is een té groot verschil om nog redelijk zeker te kunnen zeggen dat je geen spierweefsel gaat verliezen, dus een mooie oplossing hiervoor is om nóg wat extra te eten! Doe je een sessie van 1200 calorien, dan eet je gewoon 400 calorien extra. Je eet dan zelfs boven je dagelijkse behoefte, en tóch ben je vet aan het verliezen! Is het niet prachtig?"
(3) kan iemand mij dit nog eens duidelijk(er) uitleggen?
En de vierde en laatste vraag
:
Hoe weet je in godsnaam hoeveel calorieen iets precies bevat?
Ik weet dat Big T een voedingswaarde tabel op dit forum heeft gezet waar nagenoeg alles opstaat wat je maar kunt bedenken, maar als ik een boterham smeer en ik doe er 1 plakje kipfilet op, hoe kom ik dan aan het precieze aantal calorieen wat ik dan binnenkrijg? (dan heb ik het dus over een volkoren boterham, boter en kipfilet)
BVD!!
en ik wil volgens dit schema m'n caloriebehoefte uit gaan rekenen: [Link niet meer beschikbaar]
(1) Is dit een goed schema om je dagelijkse caloriebehoefte uit te rekenen?
Wat ik me daarna afvroeg, als je je gewicht invult, berekent hij je caloriebehoefte, maar naamate je afvalt heb je minder calorieen nodig (lijkt mij), (2) moet je dan ook steeds weer als je een kilo kwijt bent je totale caloriebehoefte opnieuw bereken en dan ook nog eens je voedingsschema aanpassen

Als derde puntje snap ik een stukje uit de guide niet, namelijk:
"Ja! Een normaal en doorgaans dagelijks tekort aan calorien in een cut ligt ongeveer tussen de 500 en 800 calorien. Als jij met een cardiosessie op de 1000, 1100, of misschien wel 1200 calorien komt, dan is dat heel mooi! Het is een té groot verschil om nog redelijk zeker te kunnen zeggen dat je geen spierweefsel gaat verliezen, dus een mooie oplossing hiervoor is om nóg wat extra te eten! Doe je een sessie van 1200 calorien, dan eet je gewoon 400 calorien extra. Je eet dan zelfs boven je dagelijkse behoefte, en tóch ben je vet aan het verliezen! Is het niet prachtig?"
(3) kan iemand mij dit nog eens duidelijk(er) uitleggen?
En de vierde en laatste vraag
:Hoe weet je in godsnaam hoeveel calorieen iets precies bevat?
Ik weet dat Big T een voedingswaarde tabel op dit forum heeft gezet waar nagenoeg alles opstaat wat je maar kunt bedenken, maar als ik een boterham smeer en ik doe er 1 plakje kipfilet op, hoe kom ik dan aan het precieze aantal calorieen wat ik dan binnenkrijg? (dan heb ik het dus over een volkoren boterham, boter en kipfilet)
BVD!!



bestudeer maar eens de voedinglijst