MuscleMeat

Hoelaag gaan in kcalls

  • Topic Starter Topic Starter
  • #61
dacht het zo te doen
half 8 gebakken ei met kipfilet 50gr met koffie
10 uur 250ml griekse yoghurt
1 uur hamburger/gehaktball 200gr
3 uur 100gr kifilet
6 uur kip/rijst
na training eiwit shake
11 uur 250ml griekse yoghurt

1.596
KH47
Vet56
219


vraag wel wel alleen af tot hoelaag je in kh kan gaan want zit maar op de 47 nu
 
Laatst bewerkt:
@martinnoppert is 56g vet niet te laag? Wordt toch aangeraden om je vetten en eiwitten hoger te houden dan je KH in de cut. En 1596 kcal van de 2500, is dat niet een te groot verschil? Denk dat je dan te veel spiermassa zal verliezen, beter elk keer 200-300 kcal er af halen als ik het niet fout begrepen heb.
 
@martinnoppert is 56g vet niet te laag? Wordt toch aangeraden om je vetten en eiwitten hoger te houden dan je KH in de cut. En 1596 kcal van de 2500, is dat niet een te groot verschil? Denk dat je dan te veel spiermassa zal verliezen, beter elk keer 200-300 kcal er af halen als ik het niet fout begrepen heb.

Vet is prima vanaf ongeveer 0,8gr per kilo bw met een normaal tot laag vetpercentage. TS gaat ook wat extra bodyfat gebruiken als energiebron.
Het is verder geen probleem om te berekenen op basis van VVM. Dus kan er e.e.a. best lager genomen worden.Je hoeft immers je vetmassa niet te voeden.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #64
gebruik men oude schema nog gaat wel lekker op dit moment gisteren 78,2 gewogen :)
eet ongeveer 2000/2100 kcals
 
Vet is prima vanaf ongeveer 0,8gr per kilo bw met een normaal tot laag vetpercentage. TS gaat ook wat extra bodyfat gebruiken als energiebron.
Het is verder geen probleem om te berekenen op basis van VVM. Dus kan er e.e.a. best lager genomen worden.Je hoeft immers je vetmassa niet te voeden.
oo dus met een iets hoger bf% is het niet erg om laag in vetten en kh te zitten. Dit voornamelijk om dan het vet aan te spreken om te verbranden.. toch? Maar is er dan niet de kans dat je dan te snel bij het eiwit als energiebron gaat komen waardoor je dus ook spier gaat verbranden?
 

daar leer ik van
kennis is macht :)

sorry maar dat hele boek lezen gaat mij niet lukken.

Fail. :sukkeltje:
2F11075597%2Cwidth%3D178%2Cheight%3D178%2Cversion%3D1320836481%2FChampions-Train-Losers-Complain.png
 
Man man man wat is dat hier... JE BENT GEEN 10%. Denk eerder richting 15-17%. 1500 kcal IS VEEL TE WEINIG, ongeacht je activiteitenniveau.

Voor je begint met maaltijden etc, BEGINNEN BIJ HET BEGIN:

- Begin met je BMR te berekenen op basis van je gewicht, je vetpercentage (wat toch wel hoger ligt dan 15% als ik het zo zie). Een goeie formule is: (21,6 * Lean Body Mass) + 370

- Dan je activiteitsfactor: zit je hele dag op een stoel, vermenigvuldig dan je BMR met 1,2 tot 1,3. Train je 4-5 keer met goeie intensiteit: pak dan 1,60.

- Trek dan 10 à 20% van dat getal af. Dat zijn je cutting kcal.

Stel je vetpercentage is 17%, dan is je BMR gelijk aan [21,6 * (79,5*0,83)] + 370 = 1795 kcal

Stel je traint 4-5 keer in de week: BMR dus maal 1,60. Dan kom je 2872 kcal uit. Dit zijn de kcal die je moet eten om op gewicht te blijven. Dit is je onderhoud.

Trek hier 10 à 20% af om in een deficit te zijn. Laten we de middenmaat nemen, dus 15% bij wijze van voorbeeld. Dus 2872 * 0,85 = 2441 kcal.


Dan bereken je je macros:

- Vetten: 1 gram per kilo lichaamsgewicht. Dus 79 gram vet. Dat betekent dat van die 711 kcal van de 2441 kcal uit vetten komen.

- Eiwitten: 2;2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Dus 175 gram eiwit. Dat betekent dat 700 kcal van de 2441 kcal uit eiwitten komen.

- De koolhydraten vullen de rest van de kcal op, dus 2441 - 711 - 700 = 1030 kcal uit koolhydraten, ofwel 1030/4 = 257 gram koolhydraten.


Als je eenmaal dit allemaal hebt bepaald, DAN PAS ga je kijken naar je meal timing, hoeveel maaltijden per dag, toch nog je macronutrientenverdeling aanpassen indien nodig, zien dat je de meeste kcal rond je training krijgt. Dit zijn allemaal strategieën die je kan implementeren om hongergevoel te beïnvloeden, indien nodig. Daar moet je nu nog niet aan denken, vaak is een gewoon straight deficit (elke dag zelfde aantal kcal) het beste. Je kan erna nog altijd aanpassen. Deze


Dit is maar een voorbeeld natuurlijk, ik weet niet wat je activiteitenniveau etc is. Probeer 0,5 tot 1% van je lichaamsgewicht te verliezen PER WEEK. Dus ong. een halve kilo tot een kilo per week. In het begin gaat het altijd sneller, zeker als je koolhydraten meteen verlaagt tot 90. Spierglycogeen daalt, en je verliest vooral water.
Altijd zo hoog mogelijk beginnen in kcal en koolhydraten, je kan altijd aanpassen als je gewicht stopt met dalen. Je cut beginnen op 1500 kcal is waanzin. Als je je kcal moet aanpassen, waar ga je dan naartoe? 1200? 1000?

- En als ik jou was, zou ik toch proberen mijn Engels wat bij te schaven, zoveel uitstekende bronnen zijn enkel in het Engels...Spijtig maar het is zo.

Een goeie start voor informatie over training en voeding zijn:

- Alan Aragon: Lean Muscle Diet. Koop dat boek.
- Eric Helms: naar mijn mening DE expert inzake bodybuilding contest prep, heeft net 2 uitstekende boeken geschreven over voeding en training, alsook verscheidene wetenschappelijke papers zoals dit pareltje: http://www.jissn.com/content/11/1/20
- Mike Israetel: Renaiisance Periodization
- Brad Schoenfeld Ph.D: talloze papers over training
- Lyle McDonald
- Mike Tuminello
- Layne Norton Ph.D
- Bret Contreras Ph.D
- Ben Carpenter
- Will Brink
- Spencer Nadolsky
- De International Society of Sports Nutrition facebook groep
- etc...

De enige Nederlandse bron die ik ken en naar mijn mening de moeite waard is, is Menno Henselmans van Bayesian Bodybuilding.
 
Laatst bewerkt:
Man man man wat is dat hier... JE BENT GEEN 10%. Denk eerder richting 15-17%. 1500 kcal IS VEEL TE WEINIG, ongeacht je activiteitenniveau.

Voor je begint met maaltijden etc, BEGINNEN BIJ HET BEGIN:

- Begin met je BMR te berekenen op basis van je gewicht, je vetpercentage (wat toch wel hoger ligt dan 15% als ik het zo zie). Een goeie formule is: (21,6 * Lean Body Mass) + 370

- Dan je activiteitsfactor: zit je hele dag op een stoel, vermenigvuldig dan je BMR met 1,2 tot 1,3. Train je 4-5 keer met goeie intensiteit: pak dan 1,60.

- Trek dan 10 à 20% van dat getal af. Dat zijn je cutting kcal.

Stel je vetpercentage is 17%, dan is je BMR gelijk aan [21,6 * (79,5*0,83)] + 370 = 1795 kcal

Stel je traint 4-5 keer in de week: BMR dus maal 1,60. Dan kom je 2872 kcal uit. Dit zijn de kcal die je moet eten om op gewicht te blijven. Dit is je onderhoud.

Trek hier 10 à 20% af om in een deficit te zijn. Laten we de middenmaat nemen, dus 15% bij wijze van voorbeeld. Dus 2872 * 0,85 = 2441 kcal.


Dan bereken je je macros:

- Vetten: 1 gram per kilo lichaamsgewicht. Dus 79 gram vet. Dat betekent dat van die 711 kcal van de 2441 kcal uit vetten komen.

- Eiwitten: 2;2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Dus 175 gram eiwit. Dat betekent dat 700 kcal van de 2441 kcal uit eiwitten komen.

- De koolhydraten vullen de rest van de kcal op, dus 2441 - 711 - 700 = 1030 kcal uit koolhydraten, ofwel 1030/4 = 257 gram koolhydraten.


Als je eenmaal dit allemaal hebt bepaald, DAN PAS ga je kijken naar je meal timing, hoeveel maaltijden per dag, toch nog je macronutrientenverdeling aanpassen indien nodig, zien dat je de meeste kcal rond je training krijgt. Dit zijn allemaal strategieën die je kan implementeren om hongergevoel te beïnvloeden, indien nodig. Daar moet je nu nog niet aan denken, vaak is een gewoon straight deficit (elke dag zelfde aantal kcal) het beste. Je kan erna nog altijd aanpassen. Deze


Dit is maar een voorbeeld natuurlijk, ik weet niet wat je activiteitenniveau etc is. Probeer 0,5 tot 1% van je lichaamsgewicht te verliezen PER WEEK. Dus ong. een halve kilo tot een kilo per week. In het begin gaat het altijd sneller, zeker als je koolhydraten meteen verlaagt tot 90. Spierglycogeen daalt, en je verliest vooral water.
Altijd zo hoog mogelijk beginnen in kcal en koolhydraten, je kan altijd aanpassen als je gewicht stopt met dalen. Je cut beginnen op 1500 kcal is waanzin. Als je je kcal moet aanpassen, waar ga je dan naartoe? 1200? 1000?

- En als ik jou was, zou ik toch proberen mijn Engels wat bij te schaven, zoveel uitstekende bronnen zijn enkel in het Engels...Spijtig maar het is zo.

Een goeie start voor informatie over training en voeding zijn:

- Alan Aragon: Lean Muscle Diet. Koop dat boek.
- Eric Helms: naar mijn mening DE expert inzake bodybuilding contest prep, heeft net 2 uitstekende boeken geschreven over voeding en training, alsook verscheidene wetenschappelijke papers zoals dit pareltje: http://www.jissn.com/content/11/1/20
- Mike Israetel: Renaiisance Periodization
- Brad Schoenfeld Ph.D: talloze papers over training
- Lyle McDonald
- Mike Tuminello
- Layne Norton Ph.D
- Bret Contreras Ph.D
- Ben Carpenter
- Will Brink
- Spencer Nadolsky
- De International Society of Sports Nutrition facebook groep
- etc...

De enige Nederlandse bron die ik ken en naar mijn mening de moeite waard is, is Menno Henselmans van Bayesian Bodybuilding.
Hmm je verwijst naar al die experts maar schrijft dan aanzienlijk minder proteine voor dan dat zij zouden doen. (ok ik weet het niet van ze allemaal, maar minstens de bekendsten dan) Waaronder ook die studie van Helms.

Menno Henselmans is het daarover met hun en die studie ook (behoorlijk) oneens, raad nog minder aan dan jij, en slaat de plank nog wel eens mis om maar een blog niche aan te kunnen spreken. Guy Droog?

Verder gewoon goede info die prima zal werken! Kcal tracken en bijstellen ahv gewicht is misschien wat makkelijker en duidelijker dan formules maar a la als het maar ongeveer uitkomt.

Wist trouwens niet van Helms z'n boeken, gelijk even checken!
 
Experts?

Eric Helms: naar mijn mening DE expert inzake bodybuilding contest prep

poepoe. Wereldtopper, echte expert aan z'n foto's te zien.

Dat mensen dingen schrijven maakt ze nog geen expert.
Eerst laten zien op het podium. Dan plus de theorie. Dan pas beoordelen op expertise.
 
Hmm je verwijst naar al die experts maar schrijft dan aanzienlijk minder proteine voor dan dat zij zouden doen. (ok ik weet het niet van ze allemaal, maar minstens de bekendsten dan) Waaronder ook die studie van Helms.

Menno Henselmans is het daarover met hun en die studie ook (behoorlijk) oneens, raad nog minder aan dan jij, en slaat de plank nog wel eens mis om maar een blog niche aan te kunnen spreken. Guy Droog?

Verder gewoon goede info die prima zal werken! Kcal tracken en bijstellen ahv gewicht is misschien wat makkelijker en duidelijker dan formules maar a la als het maar ongeveer uitkomt.

Wist trouwens niet van Helms z'n boeken, gelijk even checken!

Welja, meesten raden 1 gram per lbs/ lichaamsgewicht aan, en vaak hoger tijdens de cut, dat wel. Inderdaad Menno raadt lager aan, is dus zeker nog veel discussie rond.
Maar ik hou van een evidence-based aanpak (niet dat ik persoonlijke ervaring helemaal links laat liggen) en daarom horen ze, ondanks hun meningsverschillen, tot de kleine groep van mensen die ik volg en waar ik vooral informatie van haal ;)

Ik heb ze zelf nog niet aangekocht maar hoor er alleen maar goeie dingen over!
 
Experts?



poepoe. Wereldtopper, echte expert aan z'n foto's te zien.

Dat mensen dingen schrijven maakt ze nog geen expert.
Eerst laten zien op het podium. Dan plus de theorie. Dan pas beoordelen op expertise.
Hij heeft z'n pro card en is naturel en zeer goede expertise. Dus ja officieel letterlijk wereldniveau.
 
Experts?



poepoe. Wereldtopper, echte expert aan z'n foto's te zien.

Dat mensen dingen schrijven maakt ze nog geen expert.
Eerst laten zien op het podium. Dan plus de theorie. Dan pas beoordelen op expertise.

Dat is de omgekeerde wereld. Wat hij zelf in staat is om te bereiken als natural bodybuilder en powerlifter met zeer middelmatige genen staat toch volledig los van zijn kennis? Als hij betere genen had (want zijn genen zijn zeer matig, kan hij niks aan doen) dan zag hij er beter uit. Zou je hem dan wel geloven?
Zijn résumé, zowel als coach als bodybuilder als op academisch vlak, spreekt voor zich geloof ik.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #75
Man man man wat is dat hier... JE BENT GEEN 10%. Denk eerder richting 15-17%. 1500 kcal IS VEEL TE WEINIG, ongeacht je activiteitenniveau.

Voor je begint met maaltijden etc, BEGINNEN BIJ HET BEGIN:

- Begin met je BMR te berekenen op basis van je gewicht, je vetpercentage (wat toch wel hoger ligt dan 15% als ik het zo zie). Een goeie formule is: (21,6 * Lean Body Mass) + 370

- Dan je activiteitsfactor: zit je hele dag op een stoel, vermenigvuldig dan je BMR met 1,2 tot 1,3. Train je 4-5 keer met goeie intensiteit: pak dan 1,60.

- Trek dan 10 à 20% van dat getal af. Dat zijn je cutting kcal.

Stel je vetpercentage is 17%, dan is je BMR gelijk aan [21,6 * (79,5*0,83)] + 370 = 1795 kcal

Stel je traint 4-5 keer in de week: BMR dus maal 1,60. Dan kom je 2872 kcal uit. Dit zijn de kcal die je moet eten om op gewicht te blijven. Dit is je onderhoud.

Trek hier 10 à 20% af om in een deficit te zijn. Laten we de middenmaat nemen, dus 15% bij wijze van voorbeeld. Dus 2872 * 0,85 = 2441 kcal.


Dan bereken je je macros:

- Vetten: 1 gram per kilo lichaamsgewicht. Dus 79 gram vet. Dat betekent dat van die 711 kcal van de 2441 kcal uit vetten komen.

- Eiwitten: 2;2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Dus 175 gram eiwit. Dat betekent dat 700 kcal van de 2441 kcal uit eiwitten komen.

- De koolhydraten vullen de rest van de kcal op, dus 2441 - 711 - 700 = 1030 kcal uit koolhydraten, ofwel 1030/4 = 257 gram koolhydraten.


Als je eenmaal dit allemaal hebt bepaald, DAN PAS ga je kijken naar je meal timing, hoeveel maaltijden per dag, toch nog je macronutrientenverdeling aanpassen indien nodig, zien dat je de meeste kcal rond je training krijgt. Dit zijn allemaal strategieën die je kan implementeren om hongergevoel te beïnvloeden, indien nodig. Daar moet je nu nog niet aan denken, vaak is een gewoon straight deficit (elke dag zelfde aantal kcal) het beste. Je kan erna nog altijd aanpassen. Deze


Dit is maar een voorbeeld natuurlijk, ik weet niet wat je activiteitenniveau etc is. Probeer 0,5 tot 1% van je lichaamsgewicht te verliezen PER WEEK. Dus ong. een halve kilo tot een kilo per week. In het begin gaat het altijd sneller, zeker als je koolhydraten meteen verlaagt tot 90. Spierglycogeen daalt, en je verliest vooral water.
Altijd zo hoog mogelijk beginnen in kcal en koolhydraten, je kan altijd aanpassen als je gewicht stopt met dalen. Je cut beginnen op 1500 kcal is waanzin. Als je je kcal moet aanpassen, waar ga je dan naartoe? 1200? 1000?

- En als ik jou was, zou ik toch proberen mijn Engels wat bij te schaven, zoveel uitstekende bronnen zijn enkel in het Engels...Spijtig maar het is zo.

Een goeie start voor informatie over training en voeding zijn:

- Alan Aragon: Lean Muscle Diet. Koop dat boek.
- Eric Helms: naar mijn mening DE expert inzake bodybuilding contest prep, heeft net 2 uitstekende boeken geschreven over voeding en training, alsook verscheidene wetenschappelijke papers zoals dit pareltje: http://www.jissn.com/content/11/1/20
- Mike Israetel: Renaiisance Periodization
- Brad Schoenfeld Ph.D: talloze papers over training
- Lyle McDonald
- Mike Tuminello
- Layne Norton Ph.D
- Bret Contreras Ph.D
- Ben Carpenter
- Will Brink
- Spencer Nadolsky
- De International Society of Sports Nutrition facebook groep
- etc...

De enige Nederlandse bron die ik ken en naar mijn mening de moeite waard is, is Menno Henselmans van Bayesian Bodybuilding.
heb alle stappen die je zonet genoemd hebt allemaal al doorgenomen.
heb alles op een rijtje hier mijn behoefde bereken ik gewoon door te kijken hoe mijn lichaam er op reageert.
ik heb soms in het Nederlands al moeite om te begrijpen wat al die lui allemaal zeggen in die boeken/internet

en mijn bf tja geen idee hou het maar bij 14/15 want iedereen verteld me iets anders :).
op dit moment minder omdat ik al best wat kwijt ben.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #76
Dat is de omgekeerde wereld. Wat hij zelf in staat is om te bereiken als natural bodybuilder en powerlifter met zeer middelmatige genen staat toch volledig los van zijn kennis? Als hij betere genen had (want zijn genen zijn zeer matig, kan hij niks aan doen) dan zag hij er beter uit. Zou je hem dan wel geloven?
Zijn résumé, zowel als coach als bodybuilder als op academisch vlak, spreekt voor zich geloof ik.
hoe bedoel je precies matige genen hij kan gewoon niet groter/gespierde worden ?
 
Genen = aas. Zonder blijft er niet zo veel van je over bij 5%.
 
hoe bedoel je precies matige genen hij kan gewoon niet groter/gespierde worden ?

Misschien kan hij dat wel, maar ik doelde eerder op zijn botstructuur (wijd pelvis, geen v-taper) en vorm en insertie van de spieren (geen volle spierbuiken) om maar iets op te noemen.

Ik kijk liever naar zijn cliënteel en wat ze onder zijn coaching bereiken, ik beoordeel de informatie die iemand geeft los van zijn bodybuilding carrière. Zegt veel meer vind ik. martinnoppert miskent niet alleen wat de man heeft bereikt als natural bodybuilder, hij focust ook op het verkeerde, imo.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #80
Misschien kan hij dat wel, maar ik doelde eerder op zijn botstructuur (wijd pelvis, geen v-taper) en vorm en insertie van de spieren (geen volle spierbuiken) om maar iets op te noemen.

Ik kijk liever naar zijn cliënteel en wat ze onder zijn coaching bereiken, ik beoordeel de informatie die iemand geeft los van zijn bodybuilding carrière. Zegt veel meer vind ik. martinnoppert miskent niet alleen wat de man heeft bereikt als natural bodybuilder, hij focust ook op het verkeerde, imo.
die kerel heeft wel zieke aders in zijn schouders zitten teering :P
met zo,n body ben ik al een gelukkig man hehe
 
Terug
Naar boven