Rob G zei:1 liter water = 1 kilo, dus 25 ml water is 25 gram
dan moet je dus een beetje gaan vergelijken. Hier wat andere dichtheden:
water:998 kg/m3
keukenzout: 2170 kg/m3
suiker: 1600 kg/m3
zand: 1600 kg/m3
Dus als jij jou maatlepelte voor de helft vult heb je ongeveer 25 gram keukenzout. Ik denk dat whey wel redelijk licht is (lage dichtheid). Je kunt gewoon een keer een lege pak melk (precies 1 dm3 volgens mij) vullen met whey en deze dan wegen, dan kun je ongeveer de dichtheid van whey uit rekenen.
bart82 zei:![]()
als ie nou gewoon dat maatschepje van 'm vol doet met whey en hij weegt het...?
bart82 zei:en als je persé de dichtheid wil weten doe je het aantal g/25ml, gewoon maal 40000 en dan heb je g/m³
aapie80 zei:ik heb het even gewogen en met caseine is het ongeveer 50 ml = 25 gram.
Dus 2 keer de scoup.
Voorheen deed ik altijd 1 schep, want ik dacht dat het 25 gram was.
Maar vond het een beetje raar, want doe er nu een maand mee en hij is maar half leeg. Hij is 750 gram. en elke dag 25 gram, zou hij dus binnen een maand leeg moeten zijn.
Iemand met een electronische weegschaal die dit soort dingen kan meten, zoals in de supermarkt?
Rob G zei:Je kunt ook gewoon zo'n newton metertje (net als een brievenweger) nemen, werkt ook wel.
bart82 zei:ik dacht dat jij zo'n ding al had?
je weet wel voor je "handel"..., die zijn toch verrekt nauwkeurig?
j/k
![]()