MuscleMeat

hoeveel stroom verbruikt een computer?

Bezoekers in topic

-Mephisto-

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
12 jan 2005
Berichten
642
Karma
0
Computer Gebruikt over het algemeen niet zoveel stroom zover ik weet dan.
 

Jizza

Bajes Beest
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
8 mei 2005
Berichten
4.551
Karma
14
Lengte
1m80
Massa
82kg
Vetpercentage
18%
Je pa heeft zeker 2 gigantische vijverpompen in de tuin liggen en nu geeft hij jouw de schuld, zodat je moeder hem geen klappen geeft voor z'n domme tuinier-hobby :D
 

XLarge

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 feb 2005
Berichten
1.876
Karma
1
  • Topic Starter Topic Starter
  • #23
Jizza zei:
Je pa heeft zeker 2 gigantische vijverpompen in de tuin liggen en nu geeft hij jouw de schuld, zodat je moeder hem geen klappen geeft voor z'n domme tuinier-hobby :D


ja zou goed kunnen ;)hahaha
 

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.937
Karma
8
als je thuis kabel hebt bv en geen differentieel ( verliesstroomschakelaar ) dan kan je wel erg veel verlies hebben omdat je dan een equipotentiaal verschil creërt tussen het geaarde kabelnetwerk en de spanning op je eigen net

U zegt???
 

builderB

Colossal Veteran
+15 jaar member
Lid geworden
11 apr 2005
Berichten
13.868
Karma
99
DBC01 zei:

Volgens mij bedoeld ie dat er stroom wegvloeit via het kabelnet, (door een relatief spanningsverschil gok ik. Aarde is toch altijd 0 V. of nie? nou ja, lang geleden die shit...)

Maar hmz misschien ook wel eens het nakijken hier waard. Huisgenoten zitten ook altijd op mij te bitchen dat ik mn pc enzo uit moet zetten, omdat het stroomverbruik met 25% is gestegen....
K kon al nie geloven dat het zo gigantisch veel kon schelen....
 

Little Me

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 jun 2005
Berichten
2.664
Karma
1
DBC01 zei:
ok zal het ff uitleggen :

1 ) je hebt een verlies op je net ergens
2 ) stroom zoekt steeds de gemakkelijkste weg
3 ) de aardingslus van je woning heeft een bepaalde weerstandswaarde die binnen bepaalde normen dient te zijn maar eigenlijk al heel lang niet meer is nagekeken dus deze waarden liggen waarschijnlijk hoger
4 ) de aardingslus van het coaxiaal netwerk waarover we surfen indien we kabel hebben en tv over kijken heeft een veel lagere weerstandswaarde
5 ) stroom zal deze weg kiezen omdat deze diegene is van de minste weerstand
6 ) minder weerstand is meer stroom die handig weg kan ( denk maar aan een kortsluiting das geen weerstand dus een enorme ontlading )
7 ) geen differentieel ( verliesstroomschakelaar ) dus geen waarschuwing die alles uitzet omdat er een verlies is
8 ) wat is een verliesstroomschakelaar ? : dat is een schakelaar die controleerd of de stroom die in je huis gaat even groot is als diegene die er weer uit gaat ( 5 kabouters erin is ook 5 eruit , anders is er eentje gaan lopen langs ? )


voila Dbc hoop je hier al een beetje mee geholpen te hebben voor meer info , just ask

;)
 

jay_c

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
8 apr 2005
Berichten
896
Karma
0
Heb je wel eens bij de buren gekeken of ze niet sown mooi 'tuintje' hebben aangelegd op de zolder? Waar ze veeeeel geld vandaan halen en waarvoor ze wel electriciteit voor nodig hebben ? Je zult de eerste niet zijn waar stroom afgetapt word...
 

Doede

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
28 jan 2004
Berichten
283
Karma
1
Little Me zei:
ok zal het ff uitleggen :

1 ) je hebt een verlies op je net ergens
2 ) stroom zoekt steeds de gemakkelijkste weg
3 ) de aardingslus van je woning heeft een bepaalde weerstandswaarde die binnen bepaalde normen dient te zijn maar eigenlijk al heel lang niet meer is nagekeken dus deze waarden liggen waarschijnlijk hoger
4 ) de aardingslus van het coaxiaal netwerk waarover we surfen indien we kabel hebben en tv over kijken heeft een veel lagere weerstandswaarde
5 ) stroom zal deze weg kiezen omdat deze diegene is van de minste weerstand
6 ) minder weerstand is meer stroom die handig weg kan ( denk maar aan een kortsluiting das geen weerstand dus een enorme ontlading )
7 ) geen differentieel ( verliesstroomschakelaar ) dus geen waarschuwing die alles uitzet omdat er een verlies is
8 ) wat is een verliesstroomschakelaar ? : dat is een schakelaar die controleerd of de stroom die in je huis gaat even groot is als diegene die er weer uit gaat ( 5 kabouters erin is ook 5 eruit , anders is er eentje gaan lopen langs ? )


voila Dbc hoop je hier al een beetje mee geholpen te hebben voor meer info , just ask

;)


Wij mensen hier in Friesland hebben aardlekschakelaars, zie je stroomcircuit van je huis als aanvoer- en retourleidingen van water .. het water wat er uit gaat, gaat er ook weer in.

Alleen bij electrische leidingen word het alsmaar op hetzelfde peil gehouden, en als er een verschil tussen de aanvoer en retour komt, groter als 30 Mpa dan komt de aardlekschakelaar in werking en sluit je stroom af..

( die hoeveelheid van 30 Mpa hebben we te danken aan onze Duitse mafkees Adolf Hitler, heeft et getest op de joden :) )
 

Little Me

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 jun 2005
Berichten
2.664
Karma
1
Doede zei:
Wij mensen hier in Friesland hebben aardlekschakelaars, zie je stroomcircuit van je huis als aanvoer- en retourleidingen van water .. het water wat er uit gaat, gaat er ook weer in.

Alleen bij electrische leidingen word het alsmaar op hetzelfde peil gehouden, en als er een verschil tussen de aanvoer en retour komt, groter als 30 Mpa dan komt de aardlekschakelaar in werking en sluit je stroom af..

( die hoeveelheid van 30 Mpa hebben we te danken aan onze Duitse mafkees Adolf Hitler, heeft et getest op de joden :) )
30 mAmpére voor de vochtige ruimtes zoals badkamers enzo
300 mAmpére voor de rest van de woonst
 

Little Me

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 jun 2005
Berichten
2.664
Karma
1
jay_c zei:
Heb je wel eens bij de buren gekeken of ze niet sown mooi 'tuintje' hebben aangelegd op de zolder? Waar ze veeeeel geld vandaan halen en waarvoor ze wel electriciteit voor nodig hebben ? Je zult de eerste niet zijn waar stroom afgetapt word...
kan je volgens mij dan alleen in een app. gebouw , want in een privé woonst aftappen na de meterkast zou wel opvallen denk ik :rolleyes:
 

Doede

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
28 jan 2004
Berichten
283
Karma
1
Little Me zei:
30 mAmpére voor de vochtige ruimtes zoals badkamers enzo
300 mAmpére voor de rest van de woonst


Dacht dat et door hele woning gelijk is, maar zal morgen wel meteen ff vragen :)
 

tasjake

Novice
+10 jaar member
Lid geworden
20 okt 2009
Berichten
1
Karma
0
Lengte
1m75
Massa
70kg
Vetpercentage
2%
stroomverbruik

Hoi,

Kan iemand mij vertellen hoeveel 4000watt is in euro ongeveer.

Hartelijk dank

thxxx

tasjake
 

Naar boven