Zo maak je pindasaus
.Je kan eigenlijk ook gewoon ketjab / melk / pindakaas gebruiken.
Lekker bulk sausje
!Of de uitgebreidere variant

* Ingrediënten:
o 2-3 eetlepels pindakaas
o 1 uitgeperst teentje knoflook
o 1 eetlepel bruine suiker
o Wat citroensap
o Scheutje melk
o Scheutje ketjap
o 2 theelepels sambal
o 1 klein gesnipperd uitje
o Wat boter
* Bereiding:
o Fruit in een klein steelpannetje de ui in de boter
o Roer er op een laag pitje voorzichtig de pindakaas door
o Voeg er, zodra de pindakaas is gesmolten, de ketjap, de suiker, het citroensap en de sambal aan toe
o Voeg dan al roerend kleine scheutjes melk aan de pindasaus toe en breng de massa op de gewenste dikte
o Roer de knoflook erdoor
Smaakt naar saté en is volgens mij gewoon saté Oo. Ik vind het iig heerlijk bij kip





panda pindakaas extra smeuig 