Is ook lekker

Hoeveelheden aan te passen aan "grote mensen hoeveelheid" uiteraard

Met onderstaande komt het op 402kcal, ekv 26/44/14
Ingrediënten (1p)
1/2 ui
1 teentje look
1/4 tl olijfolie
150gr champignons naar keuze
50gr havermout
250mL kippen- of groentebouillon
15gr Geraspte Parmezaanse kaas
1/4 kl gedroogde tijm
1 lente-u, fijngehakt
40gr Cobourg ham, in stukjes
peper
zout
Bereiding
Snijd de uien en de look fijn. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie tot de ui volledig glazig is. Snijd de champignons in stukjes en voeg ze bij de ui. Laat garen.
Doe nu de havervlokken erbij en bevochtig het geheel met de kippen- of groentebouillon. Roer ongeveer 15 minuten tot de havermout de bouillon volledig heeft opgenomen en het een smeuïg geheel is.
Meng de Parmezaanse kaas door de risotto.
Breng het gerecht op smaak met gedroogde tijm, peper en zout.
Serveren:
Schep de risotto in kommetjes en bestrooi met de fijngehakte lente-ui.