Ziet er goed wat uit! Wat is het en hoe heb je het gemaakt?
ik heb dit recept uit het boekje van de keurslager, maar dan een beetje aangepast aan mn macro's.
pizzabodem (2 stuks)
250 gr typo 00 bloem (of gewone patentbloem, is geen ramp)
water totdat het deeg niet meer plakt (denk ong. zo'n 150 gr.)
3gr gist
paar eetlepels olijfolie.
zout
gist oplossen in 1 dl handwarm water met een theelepel suiker en even laten staan. mengsel toevoegen aan de bloem kneden totdat het een mooi deeg is dat niet meer plakt. steeds wat water toevoegen en ook het zout erin doen. 45 min laten rijzen en daarna dun uitrollen en op de bakplaat leggen. dan insmeren met aioli (had ik nog in de koelkast staan) en uienringen erop leggen (ui eerst even door de olie halen, anders verbrand ie) in de oven voor 15 min op 225 graden.
topping:
gegrilde courgette (0,5 per pizza)
rucola
prosciutto crudo (pakje van 80gr voor 2 pizza's)
olijfolie eroverheen sprenkelen en wat peper en zout eroverheen
tadaaaa!
klinkt een hoop werk, valt best mee.
origineel recept uit het boekje van de keurslager:
http://www.keurslager.nl/recepten?search%5Btext%5D=pizza