XXL Nutrition

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Ik zie hier altijd echt lekkere dingen voorbij komen. Zou het niet een leuk idee zijn een recepten topic te maken waarin de OP een soort 'bibliotheek' maakt in de beginpost verdeeld per hoofdingrediënt. Ik wil dat best op me nemen als mensen hier bereid zijn om een toelichting te schrijven hoe ze gerechten maken.

Animo?

In

Als Pré workout eet ik (voor de ochtend trainingen) ofwel protein fluff (pannenkoekemix met whey) of overnight protein oatmeal (havermout met yoghurt en whey).
In ieder geval een niet te zware maaltijd (250 tot 300 kcal) bestaande uit voornamelijk eiwitten en (complexe) koolhydraten

Edit:
En niet te vergeten dat dere Douwe Egberts (Aroma Rood snelfiltermaling):
263.jpg
 
In

Als Pré workout eet ik (voor de ochtend trainingen) ofwel protein fluff (pannenkoekemix met whey) of overnight protein oatmeal (havermout met yoghurt en whey).
In ieder geval een niet te zware maaltijd (250 tot 300 kcal) bestaande uit voornamelijk eiwitten en (complexe) koolhydraten

Edit:
En niet te vergeten dat dere Douwe Egberts (Aroma Rood snelfiltermaling):
http://www.vershuys.com/productfoto.../d7a45b2b-cfe0-4c8d-a2cc-a19e6a2e3cec/350/263

Bedoel je niet Protein Souffle? Protein fluff is whey, melk en bevroren fruit opgeklopt
 
Ik zie hier altijd echt lekkere dingen voorbij komen. Zou het niet een leuk idee zijn een recepten topic te maken waarin de OP een soort 'bibliotheek' maakt in de beginpost verdeeld per hoofdingrediënt. Ik wil dat best op me nemen als mensen hier bereid zijn om een toelichting te schrijven hoe ze gerechten maken.

Animo?

Zat ik laatst ook aan te denken, goed plan.
 
Daar ben ik weer :)

Was net basmatti rijst aan het koken in zo'n rijstekoker maar er kwam opeens super veel schuim bovenop en liep er zelfs bijna uit. Weet iemand hoe dit komt of wat ik moet doen?
 
Ik zie hier altijd echt lekkere dingen voorbij komen. Zou het niet een leuk idee zijn een recepten topic te maken waarin de OP een soort 'bibliotheek' maakt in de beginpost verdeeld per hoofdingrediënt. Ik wil dat best op me nemen als mensen hier bereid zijn om een toelichting te schrijven hoe ze gerechten maken.

Animo?

Top idee! Ik plaats nu alles maar in me eigen log maar dit is wat overzichtelijker.
 
Daar ben ik weer :)

Was net basmatti rijst aan het koken in zo'n rijstekoker maar er kwam opeens super veel schuim bovenop en liep er zelfs bijna uit. Weet iemand hoe dit komt of wat ik moet doen?
Wil nog wel eens helpen als je de rijst eerst van tevoren even in koud water zet. dan in een zeef afgieten en dan koken.
 
Wil nog wel eens helpen als je de rijst eerst van tevoren even in koud water zet. dan in een zeef afgieten en dan koken.


Had de rijst ook van tevoren gewassen en afgegoten in een zeef, zou niet weten waar het dan aan zou moeten liggen.

Volgens dat ding was het nog niet klaar dus heb het ook nog niet gegeten.
 
Had de rijst ook van tevoren gewassen en afgegoten in een zeef, zou niet weten waar het dan aan zou moeten liggen.

Volgens dat ding was het nog niet klaar dus heb het ook nog niet gegeten.
Ik heb het ook wel met gewoon koken dat het de ene keer meer schuimt als de andere keer.
Ik doe dan gewoon meer water in de pan. Maar ik neem aan dat dat met een rijstkoker niet zo makkelijk gaat.
 
Ik heb het ook wel met gewoon koken dat het de ene keer meer schuimt als de andere keer.

Ik doe dan gewoon meer water in de pan. Maar ik neem aan dat dat met een rijstkoker niet zo makkelijk gaat.


Ik had zegmaar eerst de rijst gewassen (door de zeef) toen in de rijstekoker gedaan met de goede hoeveelheid water ik had hem aan gezet en dan zou hij normaal een seintje geven als hij klaar was.
De rijst zat er pas iets van 4min in en ging enorm schuimen dus heb ik hem toen maar uitgezet.
Het zou juist makkelijker met zo'n ding moeten gaan :p
 
Ik had zegmaar eerst de rijst gewassen (door de zeef) toen in de rijstekoker gedaan met de goede hoeveelheid water ik had hem aan gezet en dan zou hij normaal een seintje geven als hij klaar was.
De rijst zat er pas iets van 4min in en ging enorm schuimen dus heb ik hem toen maar uitgezet.
Het zou juist makkelijker met zo'n ding moeten gaan :p
In principe is het schuim wat je gevormd ziet worden zetmeel wat uit de rijst komt. Bij pasta koken heb je het ook wel. Wat zout erbij zou al kunnen helpen. en ook wordt het minder door een scheutje olie bij het water te doen. Maar dat laatste is denk ik niet zo handig in een rijstkoker.
Ook wordt er vaak gezegd dat je rijst net zolang moet spoelen tot het water wat eraf komt helder is. dat zou ook nog kunnen helpen.
http://www.ehow.com/how_8256634_reduce-foam-cooking-rice.html
Hier staat ook nog het een en ander
 
Laatst bewerkt:
In principe is het schuim wat je gevormd ziet worden zetmeel wat uit de rijst komt. Bij pasta koken heb je het ook wel. Wat zout erbij zou al kunnen helpen. en ook wordt het minder door een scheutje olie bij het water te doen. Maar dat laatste is denk ik niet zo handig in een rijstkoker.
Ook wordt er vaak gezegd dat je rijst net zolang moet spoelen tot het water wat eraf komt helder is. dat zou ook nog kunnen helpen.
http://www.ehow.com/how_8256634_reduce-foam-cooking-rice.html
Hier staat ook nog het een en ander

Oke heel erg bedankt voor je info, karma:)
 
72dg5u.jpg

Kalkoentournedos met pasta.
 
Kom ik ook weer aan met veel foto's
Havermout met pindakaas & nutella (zelfgemaakt)
b87cyc.jpg

Wentelteefjes gebakken in kokosolie, erop aarbeien en yoghurt gemengd met cacao.
jzta37.jpg

Teveel broccoli, rijst en tofu gebakken in kokosolie (krokant laagje) met sambal, gember en paprikapoeder.
2vj2ww0.jpg

Koude tonijn pasta (erop cottage cheese), gebakken courgette en ui, volkoren macaroni, zilveruitjes/augurk, tonijn en wat yoghurt sladressing (calve).
inr4ur.jpg

Kwark met whey, fruit, zefgemaakte muffins, noten en wf saus.
dbod21.jpg
 
Low carb dagje

21ngl0x.jpg
 
Terug
Naar boven