Fitness Seller

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Gazpacho is trouwens een aanrader.
****ing lekker, heel gezond.

Gazpacho
Soep voor als het heel heet is
Deze koude Spaanse soep maak ik als complete maaltijd wanneer het dertig graden is. Ik ga er dus van uit dat het in mei en juni héél mooi weer wordt.
Gazpacho een voorgerecht. Als je dit als hoofdgerecht eet, is het goed de maaltijd te besluiten met wat stukken kaas.
De groenten worden rauw gepureerd en gebonden met broodkruim. Het is belangrijk dat de soep na bereiding een paar uur in de koelkast kan rusten, zodat de verschillende smaken aan elkaar kunnen wennen.
Je kunt deze soep een dag bewaren in de koelkast. Niet langer, omdat er komkommer in zit.
Voor zes personen.

Ingrediënten
Voor de soep
600 gram tomaten met smaak
1 1/2 komkommer, geschild
1 flinke ui
1 rode paprika
2 tenen knoflook uit de knijper
broodkruim van 6 sneetjes casinowit (twee dagen oud)
8 deciliter water
1/2 deciliter rode wijnazijn
1 eetlepel zout (anders wordt de soep flauw)
1/2 deciliter olijfolie extra vergine
1 klein blikje tomatenpuree

En verder
1/2 komkommer, geschild
1 ui
1 groene paprika
broodblokjes van 4 sneetjes casinowit (twee dagen oud)
1 knoflookteentje
olijfolie

Voorbereiding/Bereiding
Ontvel de tomaten. Snijd de groente voor de soep na het wassen in kleine blokjes, vermeng alles in een grote kom met het broodkruim. Giet de gezeefde tomaten als je die gebruikt (zie opmerking hieronder), het water en de azijn erover, en pureer dit in gedeelten in de blender. Zet de soep afgedekt minstens twee uur in de koelkast.
Snijd de overige groenten vlak voor het opdienen in mooie kleine dobbelsteentjes.
Verhit wat olijfolie in een koekepan, bak hier een gehalveerd knoflookteentje in. Verwijder de knoflook, bak dan in dezelfde olie de broodblokjes goudbruin.

Serveren
Roer vlak voor het opdienen tomatenpuree en olijfolie door de gazpacho (gebruik een garde), en maak op smaak af met zout. Giet de soep in een mooie schaal om aan tafel uit te serveren, of in individuele borden of kommen.
Doe de blokjes groenten iedere soort apart in kommetjes, en ook de broodblokjes. Zet deze op tafel. Iedereen kan uit deze kommetjes in zijn soep scheppen wat hij lekker vindt.


[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 
Blauw bessen protein muffin met walden farms chocolade saus :)

2l9snr.jpg



Chiazaad pudding met aardbei-caseine yoghurt, zelf gemaakte protein cruesli en bevroren fruit. Lekker toetje :heart:


25zpclj.jpg



Overnight oats (havermout met 100 gr griekse yoghurt, 30 gr whey (smaak kies je zelf), 20 gr frambozen, chiazaad, lijnzaad en water, in de koelkast voor 1 nacht) Wat bevroren fruit erop, pindakaas (zie het zovaak, nu zelf geprobeerd.. nomnom)

14a8kky.jpg
 
smaakt die walden farms chocoladesaus wat naar chocolade?
 
Lunch

image.jpg
 
Post WO happieness:


Couscous en paprika, met twee tilapie-filetjes en wat alioli

uploadfromtaptalk1392923766117.jpg
 
Ziet er goed uit, denk wel dat je tilapia bedoeld. Hoe heb je hem precies klaargemaakt?
Zal van het weekend ook eens wat vis kopen.

Ik denk dat je bedoelt bedoelt ;)

Stoof m'n witvis altijd. Gewoon bevroren in de pan kiepen, groenten/ui erbij en rustig gaar laten pruttelen. Als het niet snel genoeg gaat, kan je ook het deksel er even op doen.
 
hvxq2f.png


Witlof + tonijn + gekookte eieren + pompoenpitten + beetje olijfolie & azijn
 
getsie witlof
 
.
 
Laatst bewerkt:
Post workout van gisteren:
IMG_20140220_213236.jpg


Closeup:
Pancakes met pure chocolade, stukjes Smart Bar en pindakaas + pure chocolade
IMG_20140220_213245.jpg
 
Geen idee hoe ik dat dus moet uitleggen omdat ik het op de gok doe
Maar havermout, whey, kaneel+koekkruiden, chiazaad/lijndzaad, bakpoeder met kokend water, weer laten weken en water toevoegen en dan in de magnetron.
Maar heb geen idee van hoeveelheid water en hoelang in de magnetron dus.

Bedankt voor jouw reactie.

Ik ga er zeer zeker mee stoeien.
Gewoon alles bij elkaar mikken of hou je een bepaalde volgorde aan?

Dus zoals ik het nu interpreteer:

1. Doe de ingredienten (havermout, whey, kaneel+koekkruiden, chiazaad/lijndzaad, bakpoeder) in een kom.
2. Voeg kokend water toe
3. Laat het geheel weken
4. Voeg water toe naar voorkeur van dikte
5. Zet het geheel in de magnetron

Zit ik in de richting?
Tijden daar kom ik wel achter
 
Laatst bewerkt:
1. Doe de ingredienten (havermout, whey, kaneel+koekkruiden, 1 lepel chiazaad/lijndzaad, 1 tl bakpoeder) in een kom. Alles mengen.
2. Voeg kokend water toe, dit gaat even reizen dus gebruik een grotere mengbak. Als het stopt met reizen wordt het ineens dikker.
3. Laat het geheel weken
4. Voeg water toe naar voorkeur van dikte, zodat het een beetje een papje is wat er niet lekker uitziet (vind ik zelf) maar niet te waterig.
5. Zet het geheel in de magnetron tot het net niet overloopt.
6. 2 minuten laten staan en dan pindakaas erop natuurlijk :cool:

Ik heb nog nooit iemand zo havermout zien maken, maar vind dit het lekkerste.

Bedankt voor de moeite.

Ik ga het straks of morgen maken.

Trouwens.....waarom doe je er eigenlijk bakpoeder bij? Voor de smaak of voor je macro's?

Karma on the way!
 
Terug
Naar boven