Sjors26
Freaky Bodybuilder
- Lid sinds
- 26 jan 2013
- Berichten
- 6.277
- Waardering
- 1.307
- Lengte
- 1m75
- Massa
- 67kg
Ik moet nog 40 eieren opmaken 
Dus weer een variant op de tortilla; ik noem ze puffies
Nodig:
- 5 eieren ( je kunt evt 2 dooiers weglaten als je macro's wil terugdringen )
- 300 gr bladerdeeg ( in de cut vervangen door filodeeg of light bladerdeeg , in belgie bij carrefour )
- 50 gr spekreepjes ( of magere variant van iets zouts/gerookt )
- 100 gr feta of cottage cheese
- oregano
- verse peterselie, fijngehakt
- optioneel, garneren met oude cheddar, toevoegen gedroogde tomaat
- een longdrinkglas
- muffinbakjes papier
Steek rondjes uit het bladerdeeg. Kluts de eieren, roer de rest erdoorheen, verkruimel de feta of schep de cottage cheese er door ( als je cottage cheese gebruikt, dan zoveel mogelijk vocht eruit laten lopen )
Doe de vulling op de rondjes bladerdeeg.
20 min in de oven op 180/190 graden
Ze blazen vanzelf op tot een soort bolletjes. Zowel koud als warm lekker.
* schep ze niet te vol; gewoon een flinke theelepel/afgestreken eetlepel per bakje. Anders rijst de bladerdeeg niet.
Ik haalde 20 stuks uit de hoeveelheden hierboven.
De andere eieren gaan in een sabayon met gemarineerde balsamico aardbeien, maar dat is een grote calorie-trol dus die post ik maar niet.

Dus weer een variant op de tortilla; ik noem ze puffies

Nodig:
- 5 eieren ( je kunt evt 2 dooiers weglaten als je macro's wil terugdringen )
- 300 gr bladerdeeg ( in de cut vervangen door filodeeg of light bladerdeeg , in belgie bij carrefour )
- 50 gr spekreepjes ( of magere variant van iets zouts/gerookt )
- 100 gr feta of cottage cheese
- oregano
- verse peterselie, fijngehakt
- optioneel, garneren met oude cheddar, toevoegen gedroogde tomaat
- een longdrinkglas
- muffinbakjes papier
Steek rondjes uit het bladerdeeg. Kluts de eieren, roer de rest erdoorheen, verkruimel de feta of schep de cottage cheese er door ( als je cottage cheese gebruikt, dan zoveel mogelijk vocht eruit laten lopen )
Doe de vulling op de rondjes bladerdeeg.
20 min in de oven op 180/190 graden
Ze blazen vanzelf op tot een soort bolletjes. Zowel koud als warm lekker.
* schep ze niet te vol; gewoon een flinke theelepel/afgestreken eetlepel per bakje. Anders rijst de bladerdeeg niet.
Ik haalde 20 stuks uit de hoeveelheden hierboven.
De andere eieren gaan in een sabayon met gemarineerde balsamico aardbeien, maar dat is een grote calorie-trol dus die post ik maar niet.

