- Lid sinds
- 27 aug 2004
- Berichten
- 20.779
- Waardering
- 761
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Cacik is ook lekker, maar dan moet het wel goed gemaakt zijn. Hopelijk heeft je gebakken kalkoenfiletje gesmaakt.Ik maak het ook wel eens zelf. Ik heb nog een paar zakjes echte turkse kebab kruiden. Zo lekker!
Wat ik vaak nog doe is cacik erbij maken. Dat is de turkse variant van Tzaziki.
http://www.smulweb.nl/recepten/1060234/Cacik-komkommerknoflookyoghurt
Mijn eigen recept lijkt op deze. Alleen origineel hoort er minder komkommer in en meer dille en is het wat aangelengd met water om het slapper te maken.
maar nu ga ik aan een lekkere gebakken kalkoenfiletje (250gr) met aardappelen uit de oven met turkse hete knoflookmix en salade. Simpel maar ook lekker!![]()

Ayran is lekker en op zich makkelijk zelf te maken. Maar ed smaak van zelf maken blijft anders.
Als ik het doe pak ik inderdaad gewoon de 10% vet turkse yoghurt. Anders is de smaak echt niet zo lekker.
Wat het vaak extra fris maakt en een lekkere schuimkraag geeft is het te maken met spawater. Dan wel goed roeren dan trekt de prik eruit en heb je een lekkere schuimkraag erop.
Bij ons wordt het bij de dekamarkt verkocht. Daar hebben ze een heel schap met turkse producten. Misschien als je die daar hebt kan je ook eens kijken? De Vomar heeft het ook.
Mn moeder maakt het weleens cacik, krijg je lekker een stink muil van![]()
En was het lekker?


Pizza bodem, insmeren met pizza saus uit zo blik. Geraspte kaas erop, roerbak groente erover (met champignon) en een hele blik tonijn op water + een eetlepel olijfolie erover.
En een beker melk erbij!![]()


